Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Igen, a fűtés ikon eltűnik!
Lehet a vevőben a 230V soros kondenzátor is cserélendő. Azzal volt már néhányszor probléma. Igencsak kisebb volt a kapacitása a szükségesnél.
Melyik az a kondi, s a panelon hol található?
Az a bajom, hogy rajz nélkül nem tudom elemezni, és így a lehetséges hibaforrásokat sem tudom behatározni. A 33 mikrós elkó cseréje "csak úgy bejött", mert előtte be sem kapcsolt(de hát ezt már korábban írtam.
Igazából javítani csak úgy tudok, ha értem is mit miért csinálok. De azért köszi!
Általában a legnagyobb téglalap alakú. A 230V al van sorba kötve. Vagy egy ellenálláson keresztül, vagy anélkül. A rajz a mai világban luxus. Vagy visszarajzolod a kérdéses részt, vagy ösztönösen/mások tapasztalata alapján cserélsz. Egy bizonyos idő után tudja az ember a gyakori hibaokokat, ha azok nem jönnek be, jön a gondolkodás, és a visszarajzolás, ha fontos. Amúgy ha mindenáron tudományosan akarsz javítani, és tudatosan cserélted a kondenzátort, akkor azt is tudod, hogy nagyjából hány voltnak kellene rajta lenni. Ezt minden üzemállapotban ellenőrzöd. Akkor rájöhetsz gyorsan a hiba okára, illetve a visszarajzolandó áramköri részre.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2019
Ilyen kondenzátort keress ami előtétként szerepel a tápegység 230V-os részében. Te valószínűleg az egyenirányító utáni kondenzátort cserélted ki nem az áteresztőt a bemeneten. A kódtáblázat segít eligazodni abban hogy a kondenzátorra írt értéket meg tudd határozni. ITT olvashatsz róla bővebben.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2019
Válaszodat köszönöm, amit írtál abban egyetértünk!
Igen, valóban az egyenirányító utáni Elkót.
Amit írtál, azt meg fogom nézni (ha lesz egy kis időm). Köszi, majd beszámolok az eredményről.
Üdv.!
"Feltarháltam a szmetyót", sikerült találnom megfelelő kondit(C2), beraktam, előbb "próbapadon" kipróbáltam, működött. Beraktam a helyére ott is megfelelően működik. Hogy miért azt nem igazán tudom, de a lényeg a probléma elhárítva (majd egyszer megértem). Köszi a segítséget!!
Valami ilyesmi a magyarázat:
Idézet: „A jó minőségű kondenzátor(MKP X" típus, 275V fölött )ejti a feszültséget 10-20-30 V-ra,(a váltakozó áramú ellenállása révén) ezután jön az egyenirányítás.Előtte szokott lenni 1-3,3 Ohmos védő/biztosító ellenállás. A kondenzátor értéke függ a kívánt feszültségtől, fogyasztástól. Értéke 0,47µF-2,2µF között szokott lenni. Élettartama 1-3 év, a terheléstől, környezeti hőmérséklettől függően. Csak olyan helyen használatos, ahol mindkét ág sem közvetlenül, sem közvetve nem kerül kapcsolatba a környezettel,(kettős szigetelés)”
Nagyon köszönöm a részletes válaszodat.
Igazából nem gondoltam erre, mert el voltam foglalva a kapcsolási rajz keresésével, aminek elemzése után talán elindultam volna ebben az irányban is. Segítségednek köszönhetően a "probléma" megoldódott, s ezt ismételten köszönöm.
Egy S5014R LED Driver IC-hez keresek valami rajzot. Esetleg a lent említett tv rajza is jó, de arról sincs semmi használható a neten.
Egy m2le-236smd típusú lad sort hajtott meg, de mivel az alaplapot átépítem egy másik TV-be, aminek saját meghajtója van, ezért kellene az engedélyező láb helye, meg a dimm láb helye. Egy samsung t24e390ew készülékbe lévő alaplapon van, de más fajta monitorokba is használtak/nak ilyen meghajtó IC-t. Szerencsére ha nincs rajta a led világítás, nem tiltja a lapot. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2019
Sziasztok.
Matrix STR 1200 Mosfet végfoknak a kapcsolási rajzát keresem. Google nem barátom.. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2019
Üdv
Különböző állatok hangját utánzó áramkörök kapcsolási rajzát keresem, elsősorban olyanokat, amit már megépítettek és teszteltek. Most elsősorban a kompakt (olcsó) processzorvezérelt változatok érdekelnek ha van hozzá megírt szoftver, mert van egy TL866II programozóm és ezek lennének az első ilyen áramköreim (a gyereknek építem). Köszönöm.
Üdv.
Keresem TR-05HDD (külső HDD PSU) tápegység rajzát. Kimeneti feszültség +5V (2A) és +12V (1,5A) Köszönöm.
Üdvözlöm a fórum társaságát!
Magyarországon gyártott kis digitális konyhamérleg ''Philips Essence HR 2394'' javításához keresek kapcsolási rajzot, ha valaki tudna segíteni. Pontosan mérne külömben, csak rövididő alatt lemeríti a 9V-s elemet. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2019
Sziasztok,
Olyan, lehetőleg egyszerű / kevés alkatrészből álló kapcsolást keresek ami az 5V referencia feszültség potméterrel leosztott értékét indikálja 0-tól 9-ig egy 7 szegmenses kijelzőn keresztül. Természetesen tettem kísérleteket a keresőben mint "simple AD converter circuit", de nem jártam sikerrel. Előre is köszönöm.
Akár az is szóba jöhet, van pic2kit-em.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2019
Írd le pontosan mit szeretnél és megoldjuk .
Rendben, köszönöm szépen. Erről volna szó:
Kisméretű moduláris zajkeltő (csúfoljuk szintetizátornak, bár ezzel lehet hogy sokakat magamra haragítok) építésében töröm a fejem a korg néhány éve piacra dobott nutube 6P1 VFD kettős triódájával. Néhány potméter pozícióját 3015F minitronnal szeretném indikálni (ez tulajdonképpen egy hétszegmenses kijelző). Ezeknek a potmétereknek az értéke persze sajnos eltérő (10Kohm -470Kohm), de ha ez az eltérés konfigurálható volna használhatnék duál potmétereket ahol az azonos tengelyen futó egyik poti a referenciát osztogatná a DAC-ra. Remélem sikerült érthetően leírnom. Köszönöm.
Pic16f690 jó lesz ?
Épp szivességet készülsz tenni, szóval persze-nyilván jó. Esetleg csak annyi hogy ha több pic közül lehet választani akkor a legkevesebb lábú / legkissebb méretű lenne a nyerő.
Köszönöm.
...értem ez alatt hogy minél kevesebb nem használatos "felesleges" lába lógjona levegőbe.
Ha találsz kevesebb lábút ADC bemenettel szívesen átmigrálom arra ...
PIC16F1825 14 láb..
Ó és ha minden igaz ilyen még van is itthon!
Tessék , RA0 a bemenet utána sorban jönnek a szegmensek 4Mhz-s kvarc kell hozzá majd ha megtervezted a nyákot küldd el privátban megnézem ,és ha valami nem passzol összehangoljuk .
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |