Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ez csak forrasztás segítő spray, vagyis folyasztószer. Nem bevonathoz való. de ha netalán tévedek, akkor az okosabbak kijavítanak.
Folyasztószernek nagyon jó, én is ezt használom, de védelmet valóban nem ad (tapasztalat). Védelem céljából szinte bármelyik színtelen lakk megfelelő lesz neked.
Akkor nem tévedtem. Kösz a megerősítést.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat De a boltos csúnyán átvert engen Pedig világosín és érthetően mondtm neki :yes: Akkor ez jó lesz fojatószernek és veszek kémiai ónozót. A kémiai ónozó jó a végtelen használatig? Azaz sohasem "fogy ki" belőle az ón? üdv!
Szerintem igen, mert az ónozás védelmet is nyújt az oxidáció ellen
üdv
A kémiai ónozó is csak forrasztás segítő anyag .Ha az ónozott panelt 2hétre félreteszed eltünik róla !!!
És az sem jó a végtelenségig amit használtál kiöntheted.
Szia!
Öcsém itt már semmi semm az aminek hangzik :no: Akkor az ónozó semm véd a korrózió ellen? üdv!
vanzerr írta:
Idézet: Ez kell neked. „Védelem céljából szinte bármelyik színtelen lakk megfelelő lesz neked.”
Ha sikerül hétfőn viszaváltatom...
Valaki ismeri a "PLASTIK 70" nevű sprét? Ehhez az van írva hogy akril alapú lakk.. Valaki használ ilyet? Ez a spré megfelel már a védelemre? üdv!
látom már csak a kérdés hanmar volt
Már csak az lenne a kérdésem hogy valaki használ-e ilyet és milyen tapasztalatai vannak róla üdv!
És lödstop-ot lehet kapni? Ami megakadályozza a forrasztást. Mert eddig csak olyanokról volt szó, ami segített a forrasztásban, átforrasztható meg ilyenek, de nekem olyan kéne amit a profi szitázás a lábak közé visz fel.
Most már csak olyan kéne ebből ami uv-re lebomlik
Valakinek nincs nyomtatható inchmilliméteres sablonja? kézi nyáktervezéshez?
De, még én raktam fel korábban egy 100mil es rasztert:
Bővebben: Link 300dpi vel kell kinyomtatni, alárakod egy fehér lapnak, és már tervezhetsz is.
Hali!
Kellene nekem egy frankó nyáktervező progi. Mit ajánlotok?
Sprint Layout!
Azért egy kezdőt nem kéne bevinni az erdőbe (még nevetve sem).
A sprint Layout-ot javaslom, az az egyik legegyszerübben kezelhetö , de szinte bármilyen nyákhoz megfelelö progi.
Fery
Én pedig elsőnek a kockás papír - vonalzó - ceruza - radír nevű, főként harver-oldali megoldást javaslom. A nélkül az ujjgyakorlat nélkül ui. egyetlen program sem fog tudni normális NYÁK-ot tervezni...
Tulajdonképpen igazad van, ezzel egyetértek, csak mivel progi-t keresett, azért ajánlottam. Ha még sosem tervezett nyákot akkor bizony tanulni a papir alapu megoldás a legjobb.
Igaz, és köszönöm az egyetértést, druszám!
Csak azért nevettem, mert 3-an 3 félét ajánlottunk. Amúgy én meg vagyok győződve róla, hogy a MS/UB könnyen kzelhető, egyszerű. Továbbá a szimuláció is hasznos.
már elnézést az off-ért de valaki mondja már meg nekem, hogy ha positive20-at használtam, száritottam kb 70-80 fokon a sütőben, utánna kb 40 percet világitottal egy 120cm-es 40W-os BLB UV csővel, akkor előhíváskor miért nem jelentek meg a vonalak? Nyomtatható fóliára volt kinyomtatva a nyákterv, igy jónak kellett volna lennie, dea végén már 1óráig világítottam és egyszerüen nem akart "megsérülni" a lakk hogy az előhivó leoldja, lehet hogy a sima UV cső nem is jó erre a célra?
Tényleg bocsánat az OFF-ért
Szerintem elég durva számok ezek.. Elképzelhető, hogy a sütőben megsütöd a lakkot, azért nem akar jó lenni.. Én egy régi 350W-os hajszárítóval 20 percig fújatom, annyi elég szárításnak.. A 40W UV cső is rettenetes UV mennyiséget ad ki.. Bár én nem vagyok kibékülve ezekkel a diszkó-UV csövekkel, lévén nem teljesen ez kell a levilágításhoz, inkább a láthatatlan sterilizáló UV sugárzás.. (UV-A/B/C fogalmával nem vagyok teljesen tisztában) Nekem egy 125W-os higanylámpával eredeti állapotában burával, 6 perc elég a világításra. Aztán nem lehet, hogy az előhívóban leoldódott a lakk teljesen, csak nem vetted észre? A túlvilágítás miatt egységesen lejön mindenhonnan, és nem tűnik fel.. Ha mégsem így van, talán a panel ecsettel való "simogatása" segít miközben az előhívóban van, nekem ez sokat segít az előhívási gyorsaság terén..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |