Fórum témák
» Több friss téma |
Figyu, ez itt nem egy adatmentési tanfolyam, de igen - igaza van a főnöködnek. Kényes esetekben mindig úgy kell kezdeni, hogy amíg olvasható a merevlemez, addig kell áttükrözni egy garantáltan hibátlanra. Persze ennek is kemény feltételei vannak - bitpontos másolatot, ahol minden egyes szektor, a tartalma és a szubkódjai azonos helyen vannak mind a forrás, mind a céllemezen csak drága, speciális célhardverrel lehet készíteni. Kritikus esetekben még erről is készítek egy tükörmásolatot, és azon dolgozom (így bármi hiba esetén dupla biztosíték van a kiinduló állapot visszaállítására - tehát semmi nem vész el, lehet újra próbálkozni)
Bonyolultabb eseteket egy gyakorlott adatmentő szakembernek sem mindig sikerül elsőre megoldani...
Így néz ki.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2019
Ez így jónak is látszik. Akkor már csak az MFT-t (MasterFileTable) kell javítani mert valószínűleg sérült, szerencsére ez az MFTmirror segítségével aránylag könnyen megy - és kész.
TestDiskel néztem most itt folyamatosan bad boot hibát ír, az mft is lefutott már de nincsen javulás
TestDisk képek.
Hát nem igaz, hogy azon a winyón semmi sem jó. Viszont alighanem az a disk sokkal rosszabb állapotban van mint írtad, nem véletlen hogy semmi sem tudja javítani. Az, hogy a Sentinel jónak jelzi az egy dolog - a hibák csak akkor kerülnek bejegyzésre, ha a rendszer használni akar egy hibás részt. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor lefagy mint nálad.
MBR hiba esetén a lemez még használható lenne, legfeljebb OP-rendszert nem lehet indítani róla. Viszont, hogy az MFT, sőt az MFTmirror is hibás, az már nem jelent túl sok jót... Házilag nem fogsz vele boldogulni - jobb ha szakemberhez viszed (nem szervizbe!!!) A TestDisk-el pedig ajálatos lesz ha vigyázol - ha össze vissza írkálsz vele mindent, akkor már lehet hogy egy adatmentő szakember sem boldogul vele. Nekem alapvető filozófiám, hogy egy hibás eszközre nem írunk semmit, semmivel!
Hála égnek találtam egy rendes adatmentő programot GetDataBack for NTFS pár pillanat alatt kilistázta a merevlemezen lévő adatokat és el tudtam indítani az adatmentést.
Nem akartam eddig bele vauzni (mivel mostanáig más nem ajánlotta),de már 2-3 alkalommal nekem is ez az adatmentő progi jött be (pentium 3 tól a napjainkig)
Én azt ajánlottam neki a legelején, hogy többféle programmal is nézze át, mert nem egyformán dolgoznak, tehát eltérő lehet az eredmény.
Hogy a Getdatát név szerint nem mondtam annak oka van, nyilvános fórumon fizetős programot sohasem ajánlok. Ugyanis pontosan tudom, hogy ez a programcsomag mennyibe kerül (hiszen évek óta jogtisztán használom, sőt support is jár hozzá), tehát az árából három adatmentő cég is megmentette volna azt a merevlemezt. Gondolod ugye, hogy megvette - egy fenét, magyarországon nem illik jogtisztán vásárolt programokat használni, sőt még büszke is rá, hogy milyen ügyes. Ennek a warez módszernek a megítélését inkább rád bízom...
Szia!
Igazán nem kötekedésképpen, mivel tisztelem az eddigi önzetlen segítségedet, amit itt , és valószínűleg máshol is nyújtasz. De szerintem nem olyan drága ez a program, vagy nem erről lenne szó?
Ha úgy nézzük, ez az egy program valóban nem olyan drága. De mivel az USA-ból jönne, számold rá a vámot, + a vámmal növelt összegre az ÁFÁt, mindjárt majdnem a duplája lesz.
Az enyém viszont egy termékcsomag, amiben 5 program van, + a három éves támogatás, tehát messze nem ez volt az ára. Viszont a támogatás keretén belül jóval olcsóbban lehetett az újabb verziókhoz hozzájutni. Aki ezzel foglalkozik annak sajnos áldoznia kell rá - sokszor lényegesen többet is (nézd meg mondjuk egy PC3000 kártya, vagy egy Atola Insight tükrözőhardver árát). Egyébként elvi a vita, az illető semennyiért nem vette volna meg - mert minek...
Adatmentés után ha leformázom a merevlemezt windows xp telepítővel lassú formázással, majd ccleaner ben van olyan funkció hogy nagy filelal megtölti a merevlemez így törölve róla az adatot véglegesen, ha ezt is lefuttatom és nem lesz szektor hiba akkor még biztonságosan használható lesz a merevlemez?
Igen, de ugyanezt éred el ha a HdSentinelben kiválasztod a felület tesztelése funkciót, majd ott az „írás + olvasás” tesztet. Minden egyes szektort felülír, majd duplán ellenőriz, lemeztérképet is ad, a végén pedig összesíti hogy mit talált. Ennél több nem kell...
Leformáztam XP telepítővel lassan, XP operációs rendszer nem látja a merevlemez, kezelőben sem, sentinel sem látja, másik sata portra is kötöttem, de ott sem látta a gép. Usb-s átalakítóval látja a gép, mi baja lehet?
Rossz a SATA kábel, vagy nem kap rendesen tápot.
Kicseréltem a sata kábelt, és az usb átalakítóhoz járó táppal próbáltam, de így sem jelenik meg a windowsban, bios és xp telepítő látja.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Amíg nincsen partícionálva, és formázva, addig a Windows persze hogy nem látja.
Nézd meg a lemezkezelőben.
Partícionáltam és leformáztam XP telepítővel, a régi 30Gb és 916GB helyett a teljes kapacitást partícionáltam és formáztam le.
Akkor is nézd meg a lemezkezelővel kapott-e betűjelet - ha nem, akkor adjál neki.
Lemezkezelőben sem látszik.
Akkor passz - nincs több ötletem. Vidd el szervízbe...
Megpróbálom még usb-ről formázni, meg szétnézek az interneten.
Amúgy is veszek újat, ez csak adatmentésre használnám úgyis.
Idézet: „... ez csak adatmentésre használnám úgyis.” Ez most komoly?
Bocsánat rosszul írtam biztonsági mentés lenne rajta.
Ez így sem hangzik jobban, a nem megbízható lemezt sem adatmentésre, sem biztonsági mentésre nincs értelme felhasználni!
HdSentinelben lefuttattam felületi tesztet "írás+ Olvasás"-sal. A merevlemeze felülete hibátlan, nem talált egy hibás szektort sem.
(Sajnos elfelejtettem róla képet készíteni.)
Nem lehet, hogy az alaplap SATA vezérlője a ludas?
Sziasztok!
Van egy bad sectoros vinyóm, 500GB, Seagate. Majdnem 10000 (!!!) BS, a többi részén fontos adatok. Egy Kürt-öt nem ér meg az egész, de azért szeretném lementeni róla saját kezűleg, amit lehet. Az MBR-t lementettem, utána kinulláztam hogy a mountolási kísérletekkel ne fogja le a rendszert. A dolog bevált, már "csak" egy bin fájlba kellene lementeni a maradékot, amit másik vinyóra felírok, és adatmentő progival (easeUS) kibogarászom. Az odaút a nehéz: fél napig tartott 1.5GB mentés a sok bad sector miatt (HDD Raw Copy 1.10 Portable), ami egynletes eloszlással számolva is kb. fél év, azalatt csapágyas lesz a backup vinyó is! Valami olyan program kellene ami nem vacakol félórákig a bad sectorral, ha olyat kap akkor egyszerűen átugorja. Linux-os progira is nyitott vagyok.
Bocsánat, de más adattárolókra (pl. pendrive) szintén létezik ilyen "adatvisszamentős és visszanyerős" program?
Vagy azt is ide lehet (és kell) írni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |