Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hát annak az 54 véleményt nyilvánítónak ott alul
Én vásároltam innen ugyanilyen fajtát, lehet, hogy nem pontosan ettől az eladótól, de nem volt vele eddig probléma, gond nélkül teszi a dolgát.
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, hogy van egy Samsung HT-DB300 hangrendszerem, aminek az erősítője valamiért nem működik. Ami jelenséget produkált: mikor RCA-n hallgattam a zenéket pattogott a hangszórók, egyik AUX kimeneten kevésbé mint a másikon, de később elkezdte azon is. Most semilyen hangot nem ad ki... milyen probléma lehet ez? valaki esetleg tudná mit kellene cserélni, hogy működésre bírjam?
Szia!
Idézet: „valaki esetleg tudná mit kellene cserélni, hogy működésre bírjam?” Mivel két napja nem kaptál választ, kérdésed alapján az én javaslatom, véleményem: Vedd le a tetejét, nézz a készülékbe és tedd vissza a fedelet. Ilyen készülékek javításához nagy szakértelem, gyakorlat és műszerezettség kell. Bízd a javítást szakemberre. Üdv.
Kis segítséget kérek az értelmezésben.
Idézet: „Ferrit gyűrűs, szoros csatolású transzformátor biztosítja a viszonylag széles frekvencia menetet” Vagyis ha jól sejtem a két huzal egyszerre kerül fel a két szálat párhuzamosan tekerve.
Sziasztok! Egy ledes dísz miért világít halványan, ha csatlakoztatva van egy kikapcsolt elosztóba? A konnektorok az elosztón külön kapcsolóval vannak ellátva, plusz van egy fő kapcsoló. Hogyan juthat egy kikapcsolt konnektorból áram a belecsatlakoztatott eszközbe?
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Rezet alkohollal szoktunk redukálni. Pár napja még írtak is róla. Már ha ez volt a kérdés.
Szia ! Általában a vastagabb rézkábelekkel éri meg foglalkozni . Elősször is tapéta vágóval óvatosan megkaparom a szétnyitott szárakat , aztán összesodorva is . Végül forrasztom . Nehéz esetben sósavat is bevetek , de erről megoszlanak a vélemények .
Az egyik 10 a másik 16 menet. Szóval nem kell tekercselő gép. De mivel a szerkesztő nem írta mekkora az akkora így találomra választok egyet.
Mármint, "találomra" mit? Gondolom a teljesítményre, áramra, azért volt adat. Netán feszültségre, induktivitásra?
Köszi!
Neked is Jani!
Az alkohol redukálóképessége = 0 . Korábban a litze-huzal forraszthatóságáról volt szó, de ott az etilalkohol égett.
Ha "beveted" a sósavat is, akkor egy visszaszámlálón állíts be max. 2 hetet a készülék élettartamára!
Milyen kábel? Vékony, vastag, tömör, sokszálas?
Hello! "konnektorok az elosztón külön kapcsolóval vannak ellátva"
A kutya itt van elásva.. Mert ezeken az elosztókon teljesen szabálytalanul, egyáramkörös kapcsolók vannak. Ha pedig az pont a nulla vezetőt bontja, feszültség alatt van a bedugott eszköz. Vagy is a földhöz képest képes kapacitív áram folyni. Fordítsd meg az elosztó villásdugóját, és megnézed van-e változás. Ha van, akkor ez az eset áll fenn.
Használhatsz sósavat, de az utólag megszívat. Forrasztózsír a köztes megoldás. Ha végeztél a forrasztással a fölösleges zsírt le kell mosni, valami erősebb oldószerrel. Nitro, aceton, aromás hígító. Előtte szintén zsír használatával grundolhatod és ha jó befutotta a cin a mosást a végleges beforrasztás előtt is el lehet végezni.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Én ilyen esetben levágom a korrodált darabot, és újracsupaszolom a vezetéket. Na persze csak, ha a vezeték hossza kiadja és nem lesz túl rövid a maradék. A szigetelés alatt többnyire fémtiszta szokott maradni a sodrat.
Sajna nálam az a gond hogy nem igazán tudok már levágni belőle. Esetleg egy nagyon pici részt, de alatta is korrodált, igaz ott már fele annyira sem az. Jövőhét hétvégén nekiesek a feladatnak.
Még kiegészíteném a javaslatom. Hosszabban blankold vissza a vezetéket. A szükséges hossz grundolása és lemosása után húzz rá egy darab passzolós zsugor csövet, forraszd be a helyére és melegítsd rá a csövet.
A forrasztózsír tényleg jobb, mert kevesebb savas cuccot tartalmaz, tehát a várható élettartam ez-esetben már elérheti a 3 hetet is!
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Sziasztok...Szuksegem lenne a segitsegetekre...Mellekeltem 2 kepet amin a kapcsolo es a lampa foglalatja lathato.
Ebbol a kapcsolobol szeretnek huzni kabelt a lampahoz-2 eres barna es kek szinu hogy kell rakotni a 2kabelt a kapcsolora?Ha jol sejtem alulra megy a falban talalhato fazis......Es tovabb??Kerem segitsetek...Koszonom elore is
A kapcsoló a fázist szakítsa meg. A fázis megy a foglalat fenékérintkezőjére a kapcsolótól.
Akkor a falbol a fazis megy alulra es jobb felsobol pedig tovabb a foglalatba?Koszonom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |