Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Na jó Krizsi elég profi trafótekerésben azért meg Ottó is
![]() ![]()
Jó lesz 220k rácslevezetőhöz 150nF csatolókondi? Ha jól számoltam 4,8Hz a -3dB pontja akkor elvileg 20 Hz-en még jónak kell lennie. Az a helyzet ilyen kondim van most hozzá. ERO KT1800 0,15u 630V DC 200V AC. Mekkora maximális rácslevezető érték ajánlott a 6C4C-hez?
Én őt személyesen nem ismerem, a nevét már említette tán régebben nekem valaki. Mindenesetre “aki ilyen csövekkel épít, az bizony nagy titkok tudója” hírében áll.
![]()
Én már rengeteg olyan dolgot hallottam meg olvastam, aminek a fele sem lett igaz...
Ezt muszáj lesz meghallgatnom egyszer...
Szerintem idén tavasszal is biztosan lesz triódás találkozó, ott minden bizonnyal meghallgathatod.
Nem én építem. SE-t csak triódából érdemes építeni.
És ehhez melyik típus ajánlott? Mi a választék?
Vagy 6C4C-vel építed? Nem ugrik most be.
6C4C, 6H13C, 6C41C, 6C33C, 2A3, 300B, 211A csak az ismertebbeket írtam.
Elvileg a Genalex Gold Lion is Svetlana gyártmány. Lehet hogy ugyan az a bele. Ezek amiket most próbáltunk 2000-es gyártásúak.
Én konkrétan nem ismerem, nekem egyik sem volt még de égen földön esküsznek hogy a két gyártó csöves közt ég és flöld a különbség, olyannyira hogy a Genalexek hangját a jóval költségesebbekétől is jobbnak tartják. Ezt azok írták nekem akiknek van többfélecsövük és GX-ül is van. Ugyancsak majd ezt hallottam a KT88 esetéről. Ott is a Gold Lion a győztes. Én EL84-et tettem be ilyet egy gitáros cuccba és valóban még az is fényévvel jobb lett mint előtte az Elektrohamonicsal és JJ-vel.
"Én konkrétan nem ismerem" "esküsznek" "ég és föld" "gitáros cucc" "fényévvel jobb" "jobbnak tartják" "írták" "ezt hallottam"
Túlpörögtél..Konkrét tapasztalat?? A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Dehogy vagyok túlpörögve. Türelem, lesz saját tapasztalat is, engem úgy is az érdekel. Mihelyt időm engedi meg fog szólalni és be fogok számolni róla.
6C4C SE-nél hajlanék a csöves egyenirányítás felé 5C3SZ egyencsővel. Kicsit visszatart hogy kétszer sok menetet kellene feltekernem kézzel a táp toroidra.
A dióda sem rosszabb semmivel ha jól van megcsinálva. Mondjuk a toroid-dióda nem épp a legjobb párosítás, mert a toroid kisebb belső ellenállása és szórása keményen áthajtja a kondi áramimpulzusát a diódán, azaz nagyobb áramtüske lesz az egyenirányításban mint egyébként.
Toroidra sok menetet gép nélkül jó játék feltekerni... ![]()
Nem lesz itt csöves egyen kérem szépen. 1 szekunder lesz a hálózatin az anódfesznek. Ezt is sokáig fogom tekerni. 2 külön egyenirányítás lesz, pufferekkel, 2 külön fojtóval. 47µF-os kondikkal rakom tele a tápot. Így fog kinézni egy csatornánál: graetz-3x47u-fojtó-2x47u-ellenállás-47u. Kimenő a 2. pufferre, meghajtás a 3. pufferre kerül.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Nálam ez így biztos nem lenne jó, mert közel dupla fesz kell a meghajtásnak mint a végcsőnek ha azt akarom hogy ki is lehessen vezérelni. Ha ugyanarról a tápról hajtom akkor 1W-nál több is alig jön ki belőle...
A toroidnál nem is a fűzögetés a probléma, hanem a feszítés. Hogy feszíted a huzalt, miközben fűzöd át a vetélőt menetről menetre? Sehogy... Harmadik kéz kellene. Én úgy csináltam egyszer, hogy 3 vas pálca közé kifeszítettem a toroidot damilokkal, így a magot nem kellett fognom csak menni körbe a huzallal, viszonylag feszíteni is lehet így.
Nem tudom, valahogy sikerül feszíteni. Igen a 6H13C pont olyan nagy vezérlőfeszt igényel mint a 6SZ19P. 60Veff-et. 6C4C beéri 31Veff-el.
Szia. Hívd majd fel a H&M trafót és tekertess velük egy szép tökéletes trafót. Nem nagy teljesítmény kell neked, nem is olyan nagyon drága. András megcsinálja. Privátban elküldöm majd az elérhetőségét, ha kell.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Én ettől óvnék mindenkit. Elsőre jól néz ki, mégsem terjedt el. Sok kis apró problémával terhelt, amik összeadódnak.
Ne haragudj de a tápegységen (sem) érdemes spórolni főleg ha már DHT csöveket szeretnél üzemeltetni... A hibrid egyenirányítás elfogadható ahogy Ódenka fórumtársunk (is) javasolta.
De minden DHT csőnek dukál a külön fűtőtrafó és a fűtésszimmetrizálásban a huzaltrimmer ![]() Hidd el ezek tapasztalatok egy pár DHT-val volt már dolgom ![]() (6C4C 300B 811A stb...)
Majdnem így csinálnám. Graetz, diszkét elemekből, minden diódával sorban 10 ohm. A többi szűrőtaggal lehet kísérletezni, hangolni.
Az orosz stabilizátor csövek nagyobb meghajtófeszültséget igényelnek hangfrekvenciás erősítőkben, mint a 2A3, vagy a tengeralattikábelmeghajtcső. De nem kétszereset.
Ugyanis 60V effektív meghajtófeszültség igény azt jelentené egy 6sz19-nél, hogy a végcső katódkövető, egyszeres erősítéssel, 200V Ua-nál. Pedig ott még 2,3 körüli erősítése van. ![]() Egyszerűsítve: 6S19, 6N13, 6S41, 6S33, 6080 ugyanazt jelentik. Olcsók, eltérő teljesítménnyel, nagyobb meghajtó feszültség igénnyel. De nem kétszeressel. 2A3, 6C4SZ, 300B. Beérik kisebb meghajtó feszültséggel - minimum tízszeres áron. Ingyen ebéd nincs. |
Bejelentkezés
Hirdetés |