Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyképű
Helló.
Érkezett ebből egy marékkal. De sehol semmi adat róla. Gogle nem segít.. Valaki esetleg fel ismeri a nyomorultat? (odáig oké hogy tranyó. és hogy Si N. De még mit tud ezen kívül?) Magyari féle tranzisztor atlaszom éppen bujkál valahol. előre is köszi annak aki ki nyomozza..
Szia!
A Magyari atlaszban nincs ilyen jelű tranzisztor,legalábbis én nem találtam.
Nézsd meg a határadatokat és dönts, tudod-e használni.
Köszönöm a fárdozásod.
marad akkor továbbra is nyitott kérdés.. Nem tűnik egy igénytelen tranzisztornak. Mégse találok adatot sehol. Meg próbálom még valami más féle régi katalógusban keresni..
Ááá, csupán 3,4MB, de időközben teljesen tárgytalanná lett róla a fotó felrakása.
Időközben kaptam az egyik pesti boltban. (és csak 662 forintba volt)!
Ha kölcsönadsz egyet, akkor megmérem a statikus jellemzőit (VCEmax, VBE stb.).
Rossz helyre írtad,
nem az enyémek az ismeretlen, szinte tranzisztornak látszó dolgok.
Ha ez nekem szólt és az SBD1000 jelzésű szörny szülöttnek akkor szívesen adok egyet kettőt hogy fel vehesdaz adatait.
Nos - a neve az, hogy tűs tápdugó, a hivatalos cikkszáma pedig DC CSAT-P0065/43T
paraméterei: 6,5x4,3x1,4; 9,5mm-es. Már csak egy kérdésem lenne az ilyen jellegű tápdugókkal - mindig a belső pontján van a plusz (+) feszültség?
Nem mindig van így, itthon nálam a Fluke szkópon meg HP cuccom is van fordított bekötéssel.
Igazat ír lelkes amatőr, nekem is van több táp aminek a külső része a POZITÍV.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
A hivatalos neve : Center Pin DC Connector.
Sziasztok.
Piacon jártam, és ezt találtam. Kérdésem az lenne, hogy mi ez, és mi hiányzik belőle?
Elsőre orosz hadicselre tippelnék, különösen a lúgos akkumulátorok ravasz összekötése miatt.
A fedélben lévő tartalék izzók miatt viszont szerintem egy fejlámpát rejthetett az üreg. Ám ha tényleg orosz, akkor ez lehet, hogy csak az ellenség megtévesztése, és vodkával töltött laposüveg volt benne.
Köszi, valóban valami lámpa volt. Ha keresőbe be írom, hogy csajka vaku, hasonló képeket ad ki.
Nagyon komoly!
Ezt pénzért vetted a piacon? Hmmm. De inkább nem mondok semmit - ilyeneket már jobb szemétdombon se igazán találni. Nekem pl. a pincében van valahol egy szovjet tányéros vakum, ami valójában konnektorról 220V-tal megy. A még eredeti vállra akaszthatós hasított bőr hordtáskájában ... És MŰKÖDIK!
A mostani forgalmazású LG lapos LED TV-k, s a szintén LCD monitoroknál vajon melyik pólusa lehet a tápnak a belső tű?
Ha pl. összedugom a tápot és a TV-t, oszt az simán csattan - akkor NEM NYERTEM? Pedig CSUPÁN két-esélyes!
Adjál neki váltót, oszt' válogassa ki magának a jót
- megnézed az eredetit (a tápon rajta szokott lenni)
- írsz egy pontos típust vagy megkeresed a net bugyrában - szétszeded a tv-t és leköveted az első polarizált alkatrészig - esetleg megkérdezel egy ezzel a márkàval foglalkozó boltot, szervízt
A hátulján lévő VGA/HDMI/RCA akármilyen csatlakozó fémházához kisípolod a tüskét, vagy a
külső pint. Egyszerű mint a faék....amelyikkel sipol, az a gnd.(táp negatív) A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2019
Hali!
Lehet hogy a nulla nem is nulla valahol, hanem nagy "o" betű, mintha nem mind egyforma lenne. De a gugliban így sem láttam találatot
Az eredeti tápom nincs meg, így egy régi laptop 18,5V 3A-es tápját szántam beindítási feladatra. Azért kellett - például a tűs dugót is - beszereznem ...
De ezeket a mai monitorokat szétszedni???? Szedtél már szét valaha Apple gépet? Csupa rejtett csavar! Ezen a monitoron pedig - még csak belső patent elrejtési nyom sincs. Olyan, mintha csupa titkos oldalpatent lenne benne, ám azt ki tudja, hogy azok a gyakorlatban - helyileg hol vannak? Olyan mint a TV-s távszabályzónál. Középen van egy csavar, aztán - a többi "összefogós trükköt" meg kell szépen keresgélni ... Egyszer szedtem szét régebben /aksi-csere okán/ egy Philips villanyborotvát. Kegyes csalás, de a "javítása után" szinte össze kellett ragasztanom, mert a széleken a patentok mind - már szétszedésekor - egyből simán letörtek! A negatív pont "ki-sipoltatása" valóban jó ötlet lehet! (Luki-tól)
Tudtommal (úgy tápegységen, mint a készüléken ) a tápcsatlakozásoknál feltüntetik a polaritást, feszültséget és legnagyobb áramot. Az LG kivétel lenne? Lehet, hogy csak súroló fényben látszik.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2019
Mint már említettem -
Idézet: . „Az eredeti tápom nincs meg, így egy régi laptop 18,5V 3A-es tápját szántam beindítási feladatra” Így a polaritással a tápnál nem is lenne gond. De az LG készülék hátlapjára írva CSUPÁN annyi van, hogy 18,5V 1,8A. Maga a dugalj polaritása sajna nincsen feltüntetve!
Ha végre kiböknéd, hogy milyen típusról van szó, sokat segíthetnél nekünk.
Sziasztok. Szerintetek ez a higannyal meg valamilyen folyadékkal teli valami mi célt szolgált?
A higanykapcsolót ismerem, viszont ez egy műszerben volt. A készüléket sem ismerem.
Szerintem referencia feszültség forrás.
Valami ilyesmit képzelj el (csak nem "aktív"-ban: Idézet: „The inherent stability and low impedance of a mercury cell are utilized in conjunction with an electronic active compensation circuit to obtain a load-independent reference voltage. The results obtained show that, for any load current up to 2 mA, the stability of the source is only slightly degraded as compared to the unloaded mercury cell.” Talán nem véletlenül van a mostani katalógusokban kihangsúlyozva a feszültség referenciáknal, hogy "higany mentes". Szerintem jobban ne szedd szét, ha eddig kihúzta szegény műszer, akkor éljen tovább kiállítási darabként...
Ez egy ú.n. normál elem lesz. Hosszú ideig (ha jól emlékszem évtizedekig) stabil feszültséget szolgáltat, de nem terhelhető mert magas a belső ellenállása. Feszültség referenciának használták a félvezetős világ előtt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |