Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3095 / 3614
(#) SALáta válasza mek-elek hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Nem kell itt semmi többet belegondolni. Siettem , stesszes volt a helyzet, rossz döntést hoztam. Amíg más a darabot dobja a konténerbe és a kórházba az ujjam darabját dobtam a veszélyes hulladékba. Aztán két szuper orvos ezt hozta ki belőle.
Lesz emelőgépes papírom. Kezelni ezeket tudom. Előtte már saját gépeimet is mozgattam. Páran kenyérgőzzel helyére gurítottuk. Van amit magam. De akkor kell egy leső is mert ha baj van akkor kell a segítség.

Nemrég volt baleset nálunk, országos hírű. Ott is telefon meg gyorshajtás meg mindent mondtak. Nos rossz helyen rossz úton rossz időben voltak. Másodpercek kellettek volna és nincs baj . Az az út csúszik, ha kis eső van akkor is. 2 ember meghalt. Hihetetlen, de ismerték egymást. Majd a vizsgálat kideríti mi volt a hiba. Amit tudok:nem telefon, nem gyorshajtás és nem rutintalanság.
(#) Pumuckli hozzászólása Dec 21, 2019 /

Sziasztok, vettem egy kompresszort (50l-es). Műhelyben lesz. Érdeklődnék, hogy szerintetek mivel lehet a legjobban csökkenteni a zajszintjét? Én Hanno-Protecto 50-re gondoltam. Ha építek neki egy dobozt (persze majd tud levegőt szívni magának és a melegedést is megoldom) és ezzel bevonom (mondjuk két gipszkarton lap közé vagy osb lapok közé építem, akkor mennyivel lehet halkabb? A válaszokat előre is köszönöm szépen. Olvastam az adatlapját, hogy hány Hz-en hány százalékot nyel el, de gondolom ez nem csak a Hz-től függ (és nem tudom a kompresszor hány Hz-en zajong, hanem a dBa-tól is, ami az esetemben 93 dB körüli érték működés közben.
(#) Bakman válasza mek-elek hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Idézet:
„Az "elkalandozás" felelőtlenség magunkkal, és másokkal szemben.”
Mutass nekem akár egy embert is, akinek a gondolatai nem kalandoztak még el munka közben. Nem fogsz tudni, mert ilyen nincs, illetve olyan ritka, hogy kb. nem mérhető a jelenlétük.

Velem is fordult már elő olyan, hogy ezerszer elvégzett műveletnél hibáztam pedig már nem vagyok felelőtlen tizenéves. Az ilyen esetekre van ott jó esetben valamilyen biztosító berendezés. Az én szememben az idézett mondatod álszentség, amíg be nem tudod bizonyítani, hogy te mindig, bármilyen külső körülmény hatására masszívan arra és csak arra figyelsz, amit csinálsz. Figyeld csak meg magad valamilyen monoton munka alatt, igazábol teljesen máshol jár az eszed.

Baleseteknél kb. azt állapítják meg, ki figyelme kalandozott el (a szándékos felelőtlenségtől, pl. masszív gyorshajtás, illetve a tudatlanságtól most tekintsünk el). Nem is tehet másként a vizsgáló szerv különben mindenki erre, illetve az emberi agy természetére hivatkozva próbálná megúszni a tudatosan is előidézett "balesetet".
(#) Bakman válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Doboz, a belső felét pedig kitapétázod hullámmintás szivaccsal. A doboz anyaga inkább fából legyen, a gipszkarton szét fog esni a rezgéstől, semmi rugalmassága nincs.

Ismerősöm csinált ilyet OSB lapokból és fa gerendákból (talán 50 x 50-es fenyő). A doboz alja nyitott, felfelé le lehet emelni a kompresszorról. Meglepően jól működik, mint zajcsökkentő.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

A gyakorlat igazolja állításodat. Nincs élőlény, aki soha nem volt figyelmetlen. Csak szerencséje volt, akit nem ért ebből baj.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2019
(#) dokidoki válasza Bakman hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Ilyesmi megoldás van a templomi orgona fújtató gépeknél is.
(#) Pumuckli válasza Bakman hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Köszönöm szépen a választ... kipróbálom így.
Mondjuk én úgy gondoltam, hogy egyik oldala ajtóként szolgál, és ott ki lehet húzni a kompresszort.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2019
(#) Gafly válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Én is így csinálnám.
Az aljára is tegyél valamit (tudod: Testhang.).
(#) nagym6 válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Nem lehet helyiségen kívülre tenni? Csak a bekapcsoló drót és a levegőcső megy be a műhelybe.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Szabadban belefagyhat a víz, az olaj sem az igazi.
(#) mnyugger hozzászólása Dec 21, 2019 /

Idősebb Kollégák!

Van e valakinek ilyen Black & Decker fűrészgép adaptere? Ez nem a magyar műanyag, hanem a Nyugat Német alu.
(#) mnyugger válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Van egy alkatrésze ami nekem hiányzik. Ez lenne az. Ez a kuplung a fúrógép és az adapter közt.

kuplung.jpg

(#) BarnaPili válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Ezt az adaptert egy krovafejjel, és egy belepasszoló hatlap végű hajtószárral ki tudod váltani. A hajtószárnak nem is kell hatlapnak lennie.
(#) mnyugger válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

A szár menetes.
A Crowa Ok!
Kérdéses a henger magassága.
(#) Pumuckli válasza Gafly hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Igen, az aljával (is) gondban vagyok még. Első körben úgy gondolom, hogy csinálok egy teljes dobozt (gipszkartont elvetettem) OSB lapból, a belső falát bevonom hangelnyelővel, persze csinálok a levegőnek is kivezetést és meglátjuk milyen lesz. Ha nagyon hangos még úgy is, akkor még egy réteg hangelnyelő és még egy réteg OSB lap... remélem a max. 2 réteg elég lesz. A melegedés miatt nem aggódom, mert annyit azért nem lesz használva egyhuzamban. Inkább a nyomásszabályozó és a bekapcsoló okoz némi fejtörést... Még az is lehet, hogy az egész doboznak csinálok kerekeket és akkor az egészet lehet mozgatni, ki se kell venni a dobozból.
(#) Gafly válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Obiban van mosogep alavalo...
(#) mnyugger hozzászólása Dec 24, 2019 /

Boldog Karácsonyt kívánok.

karifa.jpg

(#) Pumuckli válasza Gafly hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Köszönöm... még a mérete is megfelelő.
(#) Gafly hozzászólása Dec 24, 2019 /

Talp.
Aktuális.
(#) granpa válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 24, 2019 / 1

Ezt valami faiparos leleményezte biztos!
(#) SALáta válasza Gafly hozzászólására (») Dec 24, 2019 /

Beröffentettem a láncfűrészt, levágtam 3 centit az aljából. Metszőollóval a 4 alsó ágat. Majd fúrtam egy furatot a fába és beleállítottam a ricnis műanyag talpba. Jó lett. Az egész 5 perc volt, az is csak a láncfűrészek minimális helyre beszűkítése miatt.
(#) highand hozzászólása Dec 25, 2019 / 2

Jó olvasni itt a hozzászólásokat. A hasonló témákat más fórum közösségekben is szoktam olvasni. Ott pl. az Index-en nagyon más a hangnem, az egymás eltérő véleményére való reakció.

Kognitív disszonancia.

A legtöbb probléma okozója. A több dologhoz értő ember alap problémája. mert azt a wikipedia nem írja, hogy aki a kijelentéseivel állandóan ebbe az állapotba helyezi a környezetét, azt az embert végül az adott csoport tagjai kizárják a tudatukból, a verbális közösségből. Mert azt aki folyton lényeges információkat közöl, mindig olyasmit amit a közösség nem eléggé, vagy rosszul tud tud, azt önvédelemből kiközösítik.

Szóval, ha közösségben akarsz létezni, muszáj fecsegni tudni. Tilos kijavítani a közösség szintjén általánosan elfogadott tévedéseiket. A helyes megoldások egyszerűen nem jöhetnek egy velük egyvívású, velük egyenrangú személytől. Csakis megfellebbezhetetlen, idegen, távol élő szakmai nagyságtól.

30 éve kezdtük átvenni amerikától és mára teljesen elfogadottá vált az a szemlélet, hogy aki több dologhoz is ért, az kókler. Aki szinte sohasem téved - még ha hibázgat is ( ez nem ugyanazt jelenti) - azt biztosan kiközösítik.
(#) nagym6 válasza highand hozzászólására (») Dec 25, 2019 / 1

Idézet:
„Aki szinte sohasem téved - még ha hibázgat is ( ez nem ugyanazt jelenti) - azt biztosan kiközösítik.”
Szerintem inkább irigységből, félelemből, nem szeretik ha valaki valamiben jobb náluk. Az ügyesebb, okosabb, és szorgalma miatt jobb életminőségű, esetleg ezek miatt gazdagabb emberek valóban valamilyen szinten kiközösítettek, és már ők is -talán csak tudat alatt- emiatt kerülik a közösséget.
(#) Bakman válasza highand hozzászólására (») Dec 25, 2019 / 1

Idézet:
„30 éve kezdtük átvenni amerikától és mára teljesen elfogadottá vált az a szemlélet, hogy aki több dologhoz is ért, az kókler.”
Ettől azért, szerintem, árnyaltabb a dolog. Ma egy kávéfőzőben is van annyi fejlesztés, hogy egy személy át sem látja az egészet. 30 éve még jóval egyszerűbb gépek, eszközök voltak.

A több dologhoz értést ne keverjük az ezermesterséggel, utóbbi ma már valóban csak kókler lehet. Ezt a kor és a technikai feljődés hozta, nem a tenegeren túli divat. Egyébként az ilyen kóklerező felfogásra maguk a technikai eszközeink is rásegítenek. Pl. a másik témában tárgyalt óra, amelyik elfelejti az időt egy kis áramszünettől. Multifunkciós gépek, amik mindent egy kicsit bénán csinálnak...
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Az is lehetséges, hogy a vitatkozás során a másik fél nem is érti még a problémát sem, így a javasolt megoldás számára teljesen butaságnak hangzik. Ez a legviccesebb, főleg, ha butasággal és makacssággal társul. Ilyen esetben semmi értelme a veszekedésnek/ társalgásnak. Meggyőzni a másikat lehetetlen, és azóta már rájöttem, felesleges is. Viszont elég dühítő a helyzet, mert könnyen megtörténhet, hogy még a partner nézi a másikat **-nek, hogy nem érti a dolgot.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2019 / 2

Az meg a másik oldala a dolognak, hogy feleslegesen vannak elbonyolítva a dolgok.
Anyámnak megvettük a kapható legegyszerűbb mobil telefont, mert "mindenkinek van", meg az "orvos is mondta, hogy Ilonka néni, magának erre szüksége van, vetessen a gyerekekkel" (szerintem ezt kamuból mondta, ahogy ismerem ).
Igazán soha nem tudta használni. Néha sikerült felvennie, nagyjából ennyi.
Nem mindig kell animáció, tetris, és társai.
Legalább egy hetet (inkább több) bírjon ki egy feltöltéssel: Mama, vasárnap reggel dugja be a konnektorba, ebéd előtt meg húzza ki. Egyébként meg 12 gomb kell rá: 0...9, felvesz, és letesz. Ennyi. Kijelző sem kell, vagy ha mégis, akkor jó nagy monokróm, csak számokat írjon ki. Ennyi...
Kávéfőző meg ne internetezzen, a zseblámpa applikáció meg nem akarjon root jogot az okos telefonon.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Idézet:
„feleslegesen vannak elbonyolítva a dolgok.”
Ezzel tökéletesen egyet tudok érteni.
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Ez nagyon sokszor így van. A teljesen öntelt meggyőződöttek reakciója, akik a számtalan eddigi kudarcaikból sem tanulnak.
(#) mnyugger válasza highand hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Ilyen csoportba nem szívesen tartózkodom.
(#) Firefighter1 hozzászólása Dec 25, 2019 /

Sziasztok!
Nem igazán találtam " élò" lakásfelujítós topikot/ forúmot... ugyhogy itt merészkedek kérdezni.

Anyósoméknál lessz nyáron "kisebb" házrenoválás és két problémát szeretnék megoldani.

Az egyik egy utólagosan épített fürdőszoba fűtése, a fürdő a házon belül a középső szobából lett leválasztva ahogy a képen is látszik egy 1 méteres folyosó választja el a nappalitól ahol található egy fatüzelésű "csempespór" füstcsővel.
2 ötletem volt ,
az egyik hogy a füstcsőre egy csőkígyot tekerni átvezetni a fürdőbe ott pedig valamilyen radiátorba (autóradiátor) feltenni és lefújni róla a meleget,
A másik ötlet hogy 80 as vagy 100 as legtechnikai alugégecsövet rátekerni a füstcsőre szintén átvezetnia fürdőbe és a füstcső felöli végénél ventillátorral megfujni.. igy már alapból a "fűtött" levegőt fujja be a nappaliból plussz a füstcsőből vesz még át (talán elég) meleget.
Igazság szerint nem is a teljes fűtés hanem a temperálás lenne a cél.

Tudom legegyszerübben egy 2000w infrafütő lenne de ahol 1 szer 10 amper jön be a lakásba az is 50 éves kábelen... hát....

A másik a nappali felújítása lenne... a ház vályog.. belűről kapna egy profilozást és 2 szer 9,5mm kartont.
Ti a karton alá a profil közé tennétek szigetelést?

Én szuvem szerint nem... mert nem szeretném ha a vályog nem kapna több fűtést... meg csak nem fog "kongani" a fal azzal a 4 centi légréssel!

Ki mit javasol?
Mindent meghallgatok!

/ Bocsi a Móricka rajzért/
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
Következő: »»   3095 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem