Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3096 / 3614
(#) Bakman válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Füstcsövet hűteni (hőt elvonni) nagyon nem egészséges. Ott fog kátrányosodni, dugulni.

Akkora helységbe (ha a méretarányok stimmelnek) szerintem egy 500 W-os fűtőtest is elég, annyit talán kibír a hálózat pláne akkor, ha direkt kábel van húzva oda a fogyasztásmérőtől.

Infrafűtést semmiképp. Jó a hőérzet de iszonyatos pára marad a helységben, a falak hidegek maradnak, penészesedni fog minden (mint rokonnál). Párelszívó ventilátort is tervezzetek, 110 mm-es cső ami a padlásra vezet. A padláson lévő részt viszont le kell szigetelni, különben a pára mindig vissza fog csöpögni a helységbe. Azt is meg lehet csinálni, hogy olyan ventilátort raktok be, ami alapjáraton megy akkor is, amikor nincs aktiválva, így a fürdőben mindig van egy kis légmozgás. Vagy az ajtót egyszerűen nyitva kell tartani, már ha ez nem zavar senkit.

A gipszkartonhoz nem tudok hozzászólni, én nem raknék. Inkább a padlást beteríteni kőzetgyapottal.
(#) Patópali válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Szia!
Esetleg itt nézz körül!

https://www.vasmuszakibolt.hu/fustcsovek-idomok?infinite_page=3

Több hőfokozó is van.

Esetleg külső takarás, légelvezetés ventis rásegítéssel?
Csak ötletelés.
Egy telefont megér, hogy érdeklődj a cégnél. Biztos segítenek.

Lehet másnak lesz jobb, olcsóbban kivitelezhető ötlete.

Üdv.
(#) Firefighter1 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Igen kb stimmelnek a fürdő hozzávetőlegesen 180x220, ugyhogy nem egy hodály.. kb egy teamécses kifűti... de akkor ezt még átrágjuk...

A karton nem szigetelés céllal, hanem szimplán falegyenesítési és festésegyszerűsítesi céllal kerülne fel..
Hőszigetelésről ennél a háznál értelmetlen beszélni!
(#) Firefighter1 válasza Patópali hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Igen erre gondoltam énis a hőfokozókra de mondjuk meg alakitani kell hogy a hőt el tudjam vezetni... de alternatívának nekem is benne van a pakliba.
(#) ronin75 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Az első mondatodban lehet igazság, de régen és most is árulnak füstdob/hődob nevezetű szekezeteket, amik a füstgázokból igyekszenek még hőenergiát visszanyerni. De nem vagyok tüzeléstechnikai szakember (sem).

Rendes huzatú kéménynél, megfelelő tüzeléssel szerintem elkerülhető/kezelhető a kátrányosodás.
(#) Bakman válasza ronin75 hozzászólására (») Dec 25, 2019 /

Nagyimnál volt hődob, nem győztük takarítani. Pedig ő fedett helyen tárolt, jó száraz fával fűtött.
(#) Gafly hozzászólása Dec 26, 2019 /

(#) mateatek hozzászólása Dec 26, 2019 /

Tisztelt fórumozók!

Egy általam kreált készüléket szeretne után-építeni egy török emberke. A készülékben magyar nyelvű menürendszer van. Megbeszéltük, hogy átírom neki angol nyelvűre, de a Google fordító segítsége ellenére is van egy-két problémám, mivel nem tudok angolul.
Szeretnék megkérni egy angolul jól beszélő tagot, hogy pár mondatot fordítson le számomra magyarról angolra, amit privátban egyeztetnénk.

Köszönöm.
(#) Gafly válasza mateatek hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Akár nekem is küldheted de nem értek hozzá.
(#) nedudgi válasza mateatek hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Szerintem rakd fel ide a szövegeket, egyszerűbb.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Azt is lehet, a kollektiv bölcsesség elve alapján.
Meg ugye a megszoritásokat, mert menüt forditani kicsit más, mint közönséges szöveget...
(#) mateatek válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Rendben, legyen.

Az egyik kifejezés, ami nem egyértelmű, az a "munkapont" lenne.
A másik az egy mondat lenne, ami magyarul így hangzik:
"Ennek a menüpontnak az aktiválása feltételezi azt, hogy a talaj-egyensúly beállítása megfelelő"
(#) ftirius hozzászólása Dec 26, 2019 /

Sziasztok!
Már többször volt téma a szeméttel való tüzelés, ha jól emlékszem, de felvetődött egy kérdés bennem, ami nyilván elméleti, mert jelenleg panelban lakom Bp-en.
Ha én vidéken el szeretném tüzelni a szemetemet fűtési célzattal, akkor milyen (szűrő és egyéb) berendezést kell beépítenem a rendszerbe? Ill. elérhető-e egyáltalán halandó ember számára ez?
Keresgettem kicsit szőrmentén a neten, de egyenlőre nem találta érdemi információt erről.
Itt
található szerintem, hogy naggyából hol tart a világ, a környezetvédelem, és a 21. század fejlett gondolkodásmódja, stb. Bár a cikk már majd egy éves...
(#) Gafly válasza ftirius hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

@ftirius, ez nem neked volt szánva, csak mellé kattintottam.
Idézet:
„Munkapont”

Ha elektronikáról van szó, akkor inkább "operation point" vagy "operating point", ha mondjuk szivattyúról, akkor inkább "duty point".
Ha erősítőről, a "Q point" (Q mint quiescent, azaz nyugalmi).
Idézet:
„Ennek a menüpontnak az aktiválása feltételezi azt, hogy a talaj-egyensúly beállítása megfelelő.”

Itt tág tere van a vitának, mert a "menüpont aktiválása" is kifejezhető többféle módon, a "talaj-egyensúly"-t is csak tippelem, hogy erre gondolsz.
- Before activate this menu item, make sure, that the soil balance is set properly.
- Soil balance must be set properly, to activate this menu item.
- Soil balance need to be set before using the function.
- Prerequisite to activate: Set the soil balance
- Stb.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
(#) mateatek válasza Gafly hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

A "talaj egyensúly"-t "ground balance"-ra fordítanám, máshol is így szerepeltetem.
A fordításnál szempontként azt tartanám, hogy egy angolul beszélő is értse és a Google fordító se lőjön nagyon mellé.
Amúgy egy fémdetektorról beszélgetünk.
Köszi.
(#) nedudgi válasza mateatek hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Ha fémdetektor, akkor szerintem a talajegyensúly beállítása inkább trimmelésnek fordítandó.
Bocsánatot kérek, a talajegyensúly guglizása közben belefutottam, és belefelejtkeztem egy számomra érdekes irományba a biológiai egyensúlyról.
(#) Gafly válasza mateatek hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Ebben az esetben én is ezt használnám.
Eddig egy "okos" virágcserép lebegett a szemem előtt.
Nem, árt, ha tudja az ember, hogy minek a leírását kell fordítani (és hogyan működik/használják).
Annó például kicsit megszenvedtem azzal a kifejezéssel, hogy "Don't use the equipment on pudendum!".

pudendum.PNG

(#) kowi hozzászólása Dec 26, 2019 /

Sziasztok. Ha már lakás felújítás
Biztosan van köztetek aki épített már kerítést. Utána olvastam 90cm alapot javasolnak amit el kell szigetelni a rá kerülő 2 sor zsalukőtől. 1. kérdés: Valóban kell 90cm mély alap? 2. kérdés ha az alapba nincs belekötve a zsalukő akkor nem dől ki?
(#) CIROKL válasza kowi hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Ajánlott csupán ,itt kb 90cm 1métert mondanak fagyhatárnak ezért ha nem szeretnéd hogy sokat mozogjon a kerités akkor érdemes betartani azt a 90cm mélységet.
Természetesen lehet akár 30cm es alap is.kérdés meddig ál a kerités a helyén?
A beton alapba ajánlott a zsaluköveket belekötni ,ha nincs belekötve akkor az első nagy szél ledönti az egészet.
(#) kowi válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Ez az Lacibácsi . Én is Így gondolom. De ha elszigetelem mint a ház alapjánál akkor nem köthetem bele...

Tudtommal csak betonvasakkal van összekötve ,
Bővebben: Link
(#) tbarath válasza ftirius hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

A szemétégetés lakosságilag tilos. Ahol lehet, a szemétégetőkben, ott olyan előírások vannak, hogy csak az engedélyeztetés többe kerülni, mint hősünknek a szemetét pénzért elszállíttatni és venni 10 évre elegendő kiváló tüzifát. És ez még csak a papírmunka ára, a füstszűrés még ettől is sokkal drágább, és stb. lakossági körülmények között kb. kivitelezhetetlen...
(#) kowi válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Ugyanezt néztem. Ezek szerint ha betonvasak állnak ki még elszigetelhetem?

Igen úgy szokták csinálni már tapasztaltam több helyen is
(#) mateatek válasza Gafly hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Köszi a segítséget. Addig-addig megoldottam.
(#) elektroncso válasza kowi hozzászólására (») Dec 26, 2019 /

Így szokják vasalni, sőt össze is szokják hegeszteni a függőlegest a vízszintessel.
zsalukő vasalása
(#) Zsolt32 hozzászólása Dec 27, 2019 /

Sziasztok!

Nem találtam erre külön témát, ezért itt bátorkodom kérdezni, talán belefér a pihenő pákások témájába. Az E.ON-ról szeretnék érdeklődni, dolgozik valaki ott esetleg? Milyen munkahely? Könnyű bekerülni oda? Én itt a Balaton mellett lakom, ez a környék jöhetne szóba nekem és látom most keresnek is pár helyre szakembert. Köszi előre is a segítséget.
(#) granpa válasza Zsolt32 hozzászólására (») Dec 27, 2019 / 1

Jelentkezz be náluk, egy darabig kibírod. Ülsz a kocsiban naphosszat, rohangálsz a Dunántúlon össze-vissza, mert nem alkalmaznak elég embert. Az adminisztráció (meg a pénz) a szokásos: nem tudja az egyik bal kéz, mit csinál a másik.
(#) Zsolt32 válasza granpa hozzászólására (») Dec 27, 2019 /

Akkor az sem egy leányálom? Külső szemmel nézve egész jónak tűnt. A munkaidő mennyire kiszámítható? Napi 8 óra?
(#) Alkotó hozzászólása Dec 27, 2019 /

Jártam ma a Postán, nagyon sok másik emberrel együtt. Bőven volt időm, ezért rápillantottam a cetlire amit ad a sorszámozó automata.
Az alsó két sor okoz nekem egy kis értelmezési gondot. Ha egy sorszám nem az érkezők behívási sorrendjére vonatkozik, akkor mire?
Következő: »»   3096 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem