Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   438 / 575
(#) MatyasLaci válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
visszatérve az ionáram mérésre állítólag az akkor ad hiteles eredményt amikor épp hiba közben mérik. Hát ez a készülék ha szerelőt lát megjavul, és semmit se produkál. Mihelyst a szerelő elmegy elkezdi a hibát
(#) Épületgépész válasza MatyasLaci hozzászólására (») Jan 3, 2020 / 1
 
Nézd te tudod! Mérés ide,vagy oda azt le kell ellenőrizni vizuálisan is! Milyen sűrűn jelentkezik ez a hiba? Talán azért nem vállalják,a szerelést,mert ez nemvolt elterjedve a magyar piacon. Egyépként találtam,van hozzá gépkönyv,csak oroszul! Ez némi probléma okozhat az alkatrész beszerzésében! Ettől a problémától függetlenül, ha nincs akkor szerezz be egy jó minőségű Co-érzékelőt! Mivel a kazánod nem turbós.
(#) Épületgépész válasza MatyasLaci hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Ezek a hibák azért kellemetlenek,mert teljesen kiszámíthatatlanok,semmilyen rendszer nincs benne,hogy mikor állnak le hibával! De azt felettébb érdekesnek találom,amit írtál a méréssel kapcsolatban! Ha a hiba fenn áll,akkor az égő nem üzemel(nincs láng) akkor hogy mérsz hibát? Így akkor is rámérhetsz az érzékelőre,ha tervszerűen áll meg a kazánod(Termosztát tiltása miatt!) Az ion elektóda akkor működik jól,és adja a jelet,ha ég az égőtest!
(#) MatyasLaci válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
hát én semmit se értek ezekhez a dolgokhoz. Csak szerelő tudna vele mit kezdeni, próbálkozok is velük, már 3t elfogyasztottunk. Etedménytelenül. Az ionáramot aki mérte nem foglalkozott azzal hogy épp jól működik, közölte, neki arra nincs ideje higy várakozzon. Egy magát Aristonszetvíznek nevező cég küldte ki. És tényleg azért nem foglalkoznak vele, mert a készülék nem hazai forgalmazás, twgnap hivatalos szervíz is azt mondta, hogy kijöhet megnézni, de ha nem produkálja a hibát, nem tud mit mondani, és ha alkatrész kell nem tudnak rendelni. Ez a tipikus tehetetlenség érzés,
(#) MatyasLaci válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
5p3 hibakóddal egyenlőte működik, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mennyi ideig jól, illetve amikor megbolondul folyamatosan minden gyújtásnál. Megjegyzem ma épp ilyen idegesítő nap van. Begyújt láng megjelenik, majd eltűnik, jön a hibakód és ezután sikerül neki. Ezt csinálja
(#) szerviz válasza MatyasLaci hozzászólására (») Jan 3, 2020 / 1
 
Priviben írtál a kéményed átalakításáról. Ez a kémény ugye alumínium, 130 mm átmérőjű?
Mert még mindig aggódok, hogy keverjük a kéményt a turbós kivezetéssel.
Na, ha kémény, akkor az átalakításkor hiba volt megszüntetni a függőleges egyenes szakaszt. Egynél több könyök alkalmazásánál a kéményszabvány (és általában a gyártók is) előírják a 3D hosszú függőleges füstcsövet a kazán fölött. Mifelénk még egy könyöknél is kérik a kéményseprők.
Nem kotortam elő a kéményszabványt, de a 2,5 méteres vizszintes füstcsövet is hosszúnak tartom. És még nem beszéltünk arról, milyen magas, milyen átmérőjű a függőleges kéményed, mert a függőleges és vízszintes szakasz aránya is fontos, nem beszélve a kitorkolás helyzetéről.
Tényleg, a külső kéményed tisztítónyílásának ajtaja a helyén van?
De mégegyszer írom, az 5P3 hiba (lángleszakadás) jól látható az égőn.
És hogy folytassam az OKJ-s tanfolyamot, a kazán tetején, a füstcső mellett a deflektornál egy tükörrel ellenőrizni kell a füstgázvisszaáramlást. Ha a tükör bepárásodik, baj van.
Az elektródahibát nem tartom valószínűnek, mert akkor a kazán 5P1, 5P2, 501 hibára állna ki.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2020
(#) Épületgépész válasza MatyasLaci hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Hát akkor épp ideje,hogy próbáld meg te magad ezt a hibát orvosolni! Bár nem tudom mennyire vagy műszaki beállítású ember?
(#) MatyasLaci válasza MatyasLaci hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
a mérísről a dolgot tegnap a hivatalos Aristonszervíz mondta, mármint hogy ha nem produkálja a hibát, nem tud rá semmit mondani. Én csak szakembert próbálok szetezni, nem értek a készülékhez, hozzá nyúlni ezért nem fogok, csak próbálok szakembernek mondani valamit, merre keressük a hiba okát. Ahogy tapasztalom nem mindenki ért a dologhoz, sajnos. Próbálok utána járni a tanácsodnak, de itt szervizes felvetett 1 füstgázelvezetési gondot is, hát könnyen lehet az is lehet. Aki zseniálisan felszerelte ezt a készüléket, lerövidítette a füstcső felfelé menő ágát, így a készülék felett hiányzik egy 30cmes egyenes, ami a tégi készüléknél megvolt. Most a készülék egyből a könyökbe csatlakozik.
(#) Épületgépész válasza szerviz hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Szia.
Én nem vitatom lehet van probléma a kéménnyel is! De ezt az elektródát is ki kéne zárni a hibajelenségek közül! Azt te is tudod hogy nem csak az ariztonnál,de más kazánnál is,egy hiba üzenet,több hibára is utalhat sajnos!
(#) MatyasLaci válasza szerviz hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
igen ez nyitott égésterű készülék. Nem turbós.
(#) Épületgépész válasza MatyasLaci hozzászólására (») Jan 3, 2020 / 1
 
Ezt megértem hogy nem nyúlsz hozzá,mert félsz tőle,és nem értesz hozzá! Csak egyet ne felejcs el! Ha szervizest, vagy magán, szerelőt fogadsz meg nem nagyon szeretik ha megmondja a tulaj hogy mi a baja,holott neki fogalma sincs róla! Tisztelet a kivételnek! Küld ide fotó,ha tudsz a kazánodról!
(#) MatyasLaci válasza szerviz hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
igen, 130mm alu füstcső, ami az oldalfalon megy ki a külső, szetelt kéménybe. Igazából azt nem tudom, hogy az milyen magas, remélem, hogy az legalább rendben van. Rígen legalább is a régi készülékkel nem volt gondunk. Ez a 3D dolog nekem csak nagyjából van meg. Nem tudom milyen hosszú egyenes szakaz kellene a készülék gelett, ez régen kb 30 cm lehetett, sose figyeltük, hisz nem értek hozzá, a kéményseprők hivatalodan úgy csinálták meg. Csak látom, hogy a mostani készülék kb annyival feljebb lett szerelve, már akkor reklamáltam ezért, de azt mondták jó az úgy. Akár hogy nézem, marhára átvertek, becsaptak. Tehetetlennek érzem magam
(#) MatyasLaci válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
sajnos igazad van mindenben
(#) hamel válasza szerviz hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Köszönöm a válaszod. Éppen elkezdtem nézegetni, milyen a kondenzszifon, illetve milyen szerepe lehet, amikor sikerült elcsÍpnem a hibát. Elindult a fűtési bekapcsolás, felzúgott a ventillátor és egy vibráló, huppanó hang után leállt lángérzékelés hiánya miatt, majd megismételte, ugyanúgy , aztán kiállt hibára, reset után rendben indult. A hibás indÍtáskor viszont nem hallottam ciripelni a szikra gyújtást, ez lehet a hiba . A reset után hibátlanul gyújt. A gyújtás áramkörben van-e az a kb 100 nF kondi, amit szoktak emlegetni hibaforrásként -
(#) Épületgépész válasza hamel hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Szia
Írtad hogy megnézted a kondenzszifont,volt benne szennyeződés? Olvastam,hogy ki tisztítottad a ionizációs érzékelőt,milyen technikával csináltad,polirpapírral? A hibás inditási kisérletnél előfordul,hogy nem szikráztat rendesen,resetelni kell! A gyújtó szikráztatót takarítottad már?
(#) hamel válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Üdv
Igen, szutykos a szifon. A gyújtó és a lángőr elektródát polirpapirral tisztitottam. Általában 1 másodperc alatt begyullad az égő a szikrától (füllel hallgatva) és általában kis lánggal is biztonságosan ég, de ez a véletlenszerű hibát (úgy látszik, gyújtás kimaradás) nem tudom más tünethez kötni.
(#) Épületgépész válasza hamel hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Akkor az elektódák kipipálva.! Gyújtási részét kéne leellenőrizni,gyújtásvezérlőtől a panelig! Készüléked régóta csinálja ezt a hibát,milyen idős?
(#) hamel válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
7 éves a kazán, nyáron nincs is használva, olyankor szolár csinálja a melegvizet, télen a HMV tárolót és a fűtést is melegiti. Tavaly volt egy olyan hibája, hogy nem tudott elindulni, nem töltötte be a programot. Akkor a szervizes egy alaplap cserét javasolt, de én itt a fórumon utánaolvastam a javaslatoknak és a panelben, főleg a táprészben kicseréltem az elektrolit kondenzátorokat, (egyszerű, otthoni körülmények között mást nem is nagyon tudok cserélni az ilyen panelen ) azután hibátlanul működött. Kb egy hónapja áll le néha hibára, reset után akár két napig is hibátlan.
(#) Novák Miki hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék. Van egy Saunier Duval Thema Classic C 24 E5 cirkó ahol lakom.
Az egyik pillanatról a másikra leállt a meleg víz. Az érdekes az, hogy a radiátor fűt, a láng ég, viszont a csapból csak hideg víz folyik.
Van ötletek, hogy ez, hogy létezik?
(#) Épületgépész válasza Novák Miki hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
szia
Azt kipróbáltlad már hogy a termosztáttal állítod le a kazánt,és úgy engeded a hmv? Váltószelep,vagy motor ami vezérli! Erre gyanakodom!
(#) balazsgy válasza Épületgépész hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Vagy átállítja a kazánt nyári üzemmódba, vagyis csak HMV-készítésre, úgy is tesztelheti a működést.
(#) Novák Miki hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Szia már túl vagyok rajta úgy sem megy a csaptelepen a meleg víz.
Hiba üzenetet sem ír ki.
(#) Épületgépész válasza Novák Miki hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Mennyire akarsz a készülék szerelésbe belefolyni?
(#) Novák Miki hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Faipari mérnök vagyok. Nem tudom menne-e.
(#) Épületgépész válasza Novák Miki hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Hát az egy kicsit távol áll a gépészethez
(#) Novák Miki válasza Novák Miki hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Ahogy nézegetem a berendezés neten talált sémáját és ábráit, azt gyanítom, hogy vagy a háromjáratú szeleppel, vagy annak motorjával lehet gond.
(#) Épületgépész válasza Novák Miki hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Ez minden kombi kazánnál előbb-utóbb elérkezik! Ha van multimétered rámérhetsz az állítómotorra,hogy nem-e szakadt,vagy kontakt hibás! Váltószelepben is lehet szennyeződés,és hibás alkatrész! Ntc probléma a hmv blokknál(ha van neki) Sorra ki kell zárni a hiba lehetőségeket Milyen idős a készülék? Ha gondolod küldhetsz ide képeket a kazánról,persze a belsejéről!
(#) Novák Miki hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
A készülék 2005-ös. Eddig tudtommal csak keringtető szivattyú lett cserélve kb 2-3 éve.
(#) Épületgépész válasza Novák Miki hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Lemezes hőcserélő.volt-e már takarítva takarítva? Ami a váltószelep blokk mögött van.
(#) balazsgy válasza Novák Miki hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Részemről csak tipp, de egy próbát megér: Talán az áramlásérzékelő is okozhat ilyen hibát, nálad a kezelésiben "tömegáram érzékelőnek" nevezik, a hidegvíz bemeneti oldalán van. Nem észleli, hogy hmv-elvétel van, ezért nem indítja a kazánt. Nézd meg, milyen ez az áramlásérzékelő, a csatlakozó vezetékeket ellenőrizd, ha kívülről mozgókaros lenne, akkor mozgatsd meg néhányszor.
Következő: »»   438 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem