Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A fotón látható SHARP légkeveréses grilles kütyü dolgozik csak éppen nem melegít. A kifotózott panelon látszik a biztosíték helye ami mindig kiég. Csere után a bizti megint kiég megy a mikro de nem melegít. Grill funkció jó.Szétszedtem , kapcsolók jók a paneleken elváltozást nem észlelek.Amit tudtam kimértem de kifogytam. Segítő válaszokat , nagyon köszönök!
Szia.
Egy típusszámot azért még irhattál volna, hátha van hozzá egy szervízkönyv és akkor egyből megmondanánk hogy az a bizti mit is véd. Igy csak találgatni merek mert a fotókból ugy tűnik hogy nem a szokványos kialakításról van szó. H a tippleni kellene akkor azt mondanám hogy a nagy fesztrafót biztosítja a primer oldalról, mivel nagy fesz biztit nem látok.
Sziasztok!
szép napot hoztak javításra egy samsung g2711n mikrót. ami nem melegít minden megy rajta.csak a trafó meg a grill fűtőszál nem kap áramot. ajtó kapcsolok jók benne le cseréltem próba kedvéért hiba maradt. reléket meg néztem külső tápról meg próbáltam kiforrasztva nem hibásak segítséget előre is köszönöm
Szia! Nagyfesz trafó bizti nincs benne .
Másik trafót /jót /kipróbáltam de azzal is kilövi a biztit. Azért köszi és várok még tőled más ötletet mert nagyon jó gépről van szó.
ennyit tudtam még meg a gépről.
A biztosíték értéke sokmindent elárul a védeni kivánt alkatrészről.
Mindenképp kimérném az alábbi alkatrészeket: magnetron, dióda és nagyfeszkondi. Elsősorban zárlatos alkatrészt kell keresni. Magnetron két kivezetése között gyakorlatilag a zárlat az elfogadható, ezen lábakról a magnetron házához képest pedig szakadást(végtelen ellenálás) kell mérni.Dióda esetében a szakadás a jó, vagy végtelen ellenálás. A nagyfesz kondi tartalmaz egy 10M ellenálást. Ha műszerrel ez kimérhető akkor lényegében jónak tekinthető. mérés előtt egy csavarhózóval zárd rövidre a lábait.
Idézet: érdemes lenne a relék meghajtását is valami módon ellenőrizni. Ez általában egyszem tranzi szokott lenni, ki kell mérni. Mindezek előtt ha, elektronikus a vezérlés a tápfeszeke megléét ellenőrizném. „reléket meg néztem külső tápról meg próbáltam kiforrasztva nem hibásak” A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2019
Szia meg lett a hiba 12v os stab volt a hunyó ki cseréltem és jó lett
Szia! Örülök hogy ujra jó lett. Azt azért áruld már el hogy ez az a hibrides féle, vagy csak simán elektronikus , gombokkal?
gombos de már ebbe is van elektronika
Értem. Köszi!
Üdv Urak!
Van egy sütő kombi mikróm. Whirlpool MWN400s hagyományos sütő funkciója hibátlanul megy. Ha mikro állásba rakom kb 5 sec múlva leáll és error 5 hibát jelez. Mi lehet a gondja?Tudja valaki mit jelez ez a hibakód? Én nem találtam róla leírást sehol. Előre is köszönöm!
Bővebben: Link
még kapcsi rajz is van https://www.manualslib.com/manual/877313/Whirlpool-Mwn-400-S.html?page=9 a hibakódok közül pont az 5-ös van kihagyva, de azért guglizgass még
Üdv.Van egy LG intellowave mikróm,a vezérlő panelen van egy kis relé.A világítás a tányér motor és a ventilátor működéséért felelős.Ezt szeretném cserélni de nem tudom hogy mi a száma mert a tetejére volt írva azt pedig évekkel ezelőtt leszedtem róla amikor érintkezőket tisztítottam.Még azt szeretném kérdezni,amennyiben tudja valaki,hogy mi a relé száma és tudja az adatait,hogy hol tudnám be szerezni?Előre is köszönöm.
A mikró modellszáma:MS 255T
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2020
Hát elég rossz a kép, de mintha a kocka tetején látnák jelölést. Nem leolvasható? Vagy esetleg egy közeli,jól látható képet csinálhatnál róla.
Üdv.Az a probléma,hogy egyszer már javítottam a relét,és el kellett távolítanom a tetejét.Ezért nem tudom hogy mik az adatok.Az LG MS255T mikrónak a panelja látható,csak ilyen kis képet találtam.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2020
Szia! Mikrót még nem javítottam, de a dec.3-i bejegyzésed alapján Te már igen, ezért kérnék egy kis segítséget. Van egy Dimarson WP900L23-6 mikróm, rajz mellékelve. Leesett a fej elől a csillám üzem közben, majd kikapcsolás után vettem észre, de már nem indult újra. Ez miatt lehetett? Kiment benne a 750mA-es 5kV-os biztosíték. Pótoltam, de nem melegít, csak zúg, morog. Kondi kimérve jó, diódánál nincs zárlat, trafót nem tudtam mérni a nagyfesz miatt, de az szerintem jó. Viszont a leírásod alapján a magnetron két vége között 0,00 Ohm ellenállás mérhető digittel, fémháza felé 32 Ohm! Mint írtad, ennek végtelennek kellene lenni, ez pedig test felé zárlatos. Tehát valószínüleg ez a rossz, de várom véleményedet, mielőtt veszek egy működő használtat. Köszönöm
Itt van egy nagyon részletes leírás a javításhoz:
Mechanikus-vezerlesu-mikrohullamu-suetok
Nagyon köszönöm, teljesen korrekt összeállítás a hibafeltáráshoz. A magnetronom így biztosan testzárlatos, a többi hibátlan.
Még egyszer köszönöm, üdv!
Valószínűleg nem a magnetronod hanem a bevezető csatlakozójában lévő kondi.
Azért ezt én ellenőrizném:
Átvezető kondenzátor a fűtésnél
Sany mester jóvoltából van már bemutató példány is.
Ha lenne olyan esztergályos ismerős, aki képes esztergálni (nem elméletben, hanem tényleg gépe is van, nem csak szája ), akkor belső részt is tudnánk demonstrálni. De röviden: Rózsaszín részen belüli zárlat -> kuka...
Úgy látom már tárgytalan lenne leirni bármit is ide, mert már meg tették előttem! Talán annyit csak hogy a csillámot mindenképp cseréld ki mert létfontossáágú a megnetron élettartama szempontjából, háztartási kellékesben lehet kapni nagyobb lapokat, ebből egy ollóval kivágható a szükséges darab.
Üdv!
Köszi mindenkinek! Meg van a hiba! Magnetron ! (Nem Megatron!, Véletlenül ezt írtam, de töröltem!
Elcsíptem a fojtók végeit a bevezetőről, és nem a magnetron fűtőszála a testzárlatos, hanem a fehér átvezető kondi egyik fele 34 Ohm a test felé. Egy fűtőszálhibásból lehetne a jó átvezetőt átszerelni, keményforrasztással rögzíteni, de majd később, most nincs időm erre. Csere lesz egy használtra. Köszönöm még egyszer! Üdv
Hali. Én nem szoktam egyet sem keményforrasztani. Rengeteg átvezető kondit cseréltem már, egy sem jött vissza. Belülről a fém pereme körűl felforrasztom a kondit, a tekercsnek mindig hagyok hosszabb szálat a kondi felől. Odaillesztem a kivezetései mellé. Vékony dróttal körbe tekerem többször, majd az egész kötést jó bőven leónozom. Kész is van, miután a kupakot szépen visszaütögetem. Sajnos elég drága mulatság az új magneton és nem ér annyit a mikró sokszor, hogy beszerezzem, így kénytelen vagyok megjavítani amit tudok. Remélem segítettem. Üdv.
Elfelejtettem irni hogy ha a magnetronfém része és a kondi valamelyik lába közé teszel dc tápból vagy 15-24V-ot, ha a kondi rosz akkor gyönyörűen megűl a táp és az átvezető kondi el kezd kojtolni. /Ha rosz!/ A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
Pontosan erről van szó itt:
Átvezető kondenzátor hiba De a Te kezedben volt a készülék és nem azt kerested meg amit itt javasoltam. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
De, többek között a Te ajánlásodra olvasott írásodból is jutottam el az átvezető kondi zárlatához. Azért írtam, hogy "Köszi mindenkinek!" Nem gondoltam volna, hogy a lágyforrasztás is elegendő, hogy nem melegszik fel az ón olvadáspontjáig. Megpróbálom majd, ha lesz egy rossz, de nem testzárlatos átvezetős fejem. Üdv
Van neked: esztergályos is, meg akinek gépe van is, csak a 2 közt ~100 km a távolság.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |