Fórum témák
» Több friss téma |
Hasonlóval találkoztam én is, a szegecselések is lötyögtek, forogtak. Régen a két rézlemez találkozási pontjánál voltak kicsi acél rugók amik feszítették az érintkezőket. Ma meg annyi van, hogy ha tönkremegy kidobod, és veszel másikat...
A hasonló hosszabbítómban kicsit összébb kalapáltam a szegecseléseket, majd át is forrasztottam, hogy ne tudjon kilazulni. Egy darabig talán jó lesz.
Lehet kapni viszonylag robosztusnak kinéző, sínre szerelhető dugaljakat is. Szedett szét valaki ilyesmit, mennyire korrekt felépítésűek belül?
Szia!
Ha erre gondolsz? Van belőle 790Ft -s teljesen vacak is ----meg 3000 Ft feletti kategóriában jó is. De,ha valamelyik kereskedésben keveredik? nem értem miért sötét , de rákattintva mutatja....... A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2020
A STILO-t nem ismerem. A Tracon kétesélyes. Mostanában kezdenek feljönni a termékei, de lehetőleg nem használom (esetleg az időreléit). A többiek közül bármelyik bátran használható, tudják a specifikációt, de gyermekbetegség bárminél előjöhet. Ilyen pl., hogy a Schneider készülékeinek a műanyag sínrögzítő fülei 5-10 év múlva maguktól letörnek.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2020
Nekem az is fura, hogy ilyen pirinyó kapcsolók vannak rajta. Jó ha 1-2A-t tud aljzatonként.
Szia!
Azzal a kapcsolóval nincs gond ---6A alatt. de ilyen; tv ,modem, töltőkhöz öröklét . hát a 300W-s izzót nem szereti. van pár db a legrégebbi 4 év körüli....
Addig nincs, amíg meg nem akarod szakítani az áramkört.
De ha a biztosító 16A-nál kapcsol le és az aljzat csak 6A-t bír, akkor ez egy veszélyes termék, nem? Most őszintén, ki ne dugdosna bele bármekkora teljesítményű fogyasztót, ha a max teljesítmény 3680W-ként van megadva a terméken? Itt most nem a felelősség tologatása a lényeg, hanem a biztonság hiánya. Leírás nincs hozzá (Pennyben árulják), ami tiltaná egy hősugárzó vagy vasaló használatát. Azokon max a kézikönyv említheti az áramot, de 99%-ban a teljesítmény van feltüntetve a készüléken.
Azt értem én, hogy az ebben járatos embernek ez triviális dolog, de aki nem ért ezekhez, annak csak annyi tűnik fel, hogy ide bedugható max 3680W-nyi cucc. Vagy meg se nézi. Tegye mindenki a szívére a kezét és úgy mondja, hogy az átlagember megnézi, be lehet -e dugni az adott teljesítményű gépet a konnektorba. Itt ez a 6 aljzat, le van rakva a cucc a tévé mögé, anyós átjön és nekiáll takarítani, aztán bedugja a 2000W-os porszívót vagy vasalót. 8,5A a 6A-es aljzaton. Annyira elképzelhetetlen helyzet ez? Mintha a villanyszerelő 6A-es dugaljakat tenne a 16A-re biztosított körre.
A szabvány az épített hálózatra vonatkozik, a végpontokig, nem a csatlakoztatott készülékekre. Gondolj bele: A 3W-os LED éjszakai lámpádat 2,5mm2-es kábellel csatlakoztatnád a dugaljba, mert egyébként a 16A-es kismegszakítóhoz ilyen vezetéket/kábelt húzunk a falba. Ugye ez nem életszerű? Az asztali lámpák kb. 0,5mm2-es kábellel vannak szerelve (vagy vékonyabbal) további biztosítás nélkül. Ha egyhe vezetékzárlat vagy vezetékszakadás van, a kismegszakító biztosan nem old le, de a kábel elkezd erősen melegedni, esetleg ki is gyulladhat. Volt már ilyen. Ennek ellenére így működik a világ.
Azért lehet(ett) kapni megfelelő hosszabbítókat. Csak azóta a gyártóhelyén valószínűleg lakópark vagy pláza épült.
Ez így teljesen rendben van, de az 1 db fogyasztó fix fogyasztással, ez pedig bármi lehet, mert a dugalj lehetővé teszi. Mi a logika abban, hogy egy 16A-t elviselő vezetékezésű elosztóba 6A-t elviselő kapcsolókat és dugaljakat raknak? Miért nem volt jó a 16A? Abba aztán lehetne dugni 13A láncfűrészt is, akkor sem fog leégni, max levágja a biztosítót. Ennél viszont szinte adja magát, hogy valaki úgyis tesz rá olyat, ami meghaladja a 6A-t. Persze a cég mossa kezeit, mert ott van a kis 6A felirat rányomva minden dugalj mellé, de attól még ez nem felelős tervezés.
Én soha nem engednék forgalomba olyan elosztót, aminél a vezetékezés, a kapcsoló, a dugalj vagy annak bármilyen része nem képes elviselni 16A-t. Kicsit furcsállom, hogy ezzel úgy tűnik nem sokan értenek egyet.
Szia!
A helyzet sokkal bonyolulltabb! Ha 3-5-7 hiperbola metszés pontja adja a kért értéket? A 16A kismegszakitó ha C jelzésű; --évi 8760órában terhelhető a 16A rel,-- 22A -el terhelve kb 1 óra alatt fog kikapcsolni,---kb 85 A felett fog pillanat kapcsolással kikapcsolni. --Ezért nem kötünk rá csak 2,5mm2 CU vezetéket.!A 1,5mm2 nem jő.! A világitásban is 6A -s kapcsolók vannak.--Nem szoktak összeégni.! A fogyasztóknál szoktunk egy határt húzni.Ami felette van ;tűzhely,sűtő, Mikró. új porszivók, Hősugárzók, fűtőtestek...barkács gépekből;gyorsvágók, hegesztőTRf-k. Az ez alatti mértűek mehetnek ebbe a hosszabbitóba. A kismegszakitók görbéi ha érdekelne,,,,,,,
Hasonlóan jártam el én is.
Egyébként meg praktikus lenne. Én a telefonok és tablet töltőknél használom + az éjszakai fényhez.
Igen.
Én a cég projektjeihez rendszeresen rendelek a KS240-ből. Eddig semmi gond nem volt velük (50+ felszerelve gépvázakra).
Alapjában igaz, amit írsz, de a falikapcsolók névlegesen 10A-esek (nem 6A) és a világítási köröket (én) 10A-el szoktam védeni 1,5mm2-es vezetékkel (átlagos családi házról beszélek).
Régen, amikor még fojtós előtétekkel szerelték a fénycsöves lámpákat, bizony ezek a kapcsolók is összeégtek, ha nem a direkt fénycsövekhez gyártott kapcsolókat szerelték fel.
És ez mellékelve is volt, hogy nem alkalmas hozzá .
Köszönöm a részletes kifejtést, de ez egyben igazolja azt is, hogy az átlagember ennek a töredékét sem fogja ismerni vagy megérteni.
Idézet: „A fogyasztóknál szoktunk egy határt húzni.” De hol van ez feltüntetve a termék csomagolásán? Sehol. Megnéztem a láncfűrészeim kézikönyvét, ott sem szerepel az, hogy tilos elosztóval használni, csak az, hogy legalább 1,5 mm2-es vezetékkel legyen szerelve (és persze vízálló legyen kültéren). A 3 hősugárzómból 1 tünteti fel, hogy tilos hosszabbítóval használni (de nem elosztóval). Semmilyen értelmét nem látom annak, hogy 16A alá menjen egy gyártó ilyen esetben, aztán egymásnak ellentmondó feliratokat alkalmazzon. Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint az újabb hibásan megadott adat a címke hátoldalán: 3500 W. A terméken még 3680 W volt, meg 16A, meg 6A. Jobban már nem is lehetne összezavarni a vásárlót. Mindegy, kidühöngtem magam, megy vissza a Pennybe.
Szia!
Neked nem tetszik---rendben van . De szerintem nagyon keresgélned kell , hogy jobbat kapjál. Nem eggyel találkoztam ahol a 3x1mm2 bejövő vezeték óvodás stilusban volt a dugalj lemezeire rácsavarva.........
Nekem ugyanilyen elosztóm van, le is égett, de viszont nincs feliratozva a kis kapcsolók, nincs odaírva hogy 6A!!
Még a régebbi eresztés de teljesen ugyanez ugyanazon gyártótól. Van benne hőkioldó meg túlterhelésvédelem de olyan mint egy 16A-es megszakító. Ha a legutolsó dugalj túlmelegszik akkor elöl a hőkioldó ezt nem fogja észrevenni mert az 16A-es. Engem is megtévesztett hogy jó vastag vezetéke van, robusztus kialakítása aztán mégis sütött az egész.. De mint laikus úgy gondoltam minden egyes kis kapcsoló tudja a 16A-ert. De már újabban felirattal árulják, régebben nem így tettek, gondolom jött pár ügyfélvisszajelzés...
Ezt szerintetek jól gondolom hogy úgy történt hogy leszakadt a távvezeték és az gyújtotta fel a házakat?
https://index.hu/galeria/index/belfold/2020/01/13/robbanast_hallott...budan/ Ennek kb nem szabadott volna megtörténnie, de ha igen kíváncsi vagyok a művek fizet-e kártérítést annak aki a házban lakott, mert látszik hogy keverőtárcsás mosógép, kályha stb volt bent tehát nem volt tehetős valszeg... Vihar nem volt, villám nem volt, akkor hogy a frászba szakad így le egy vezeték?
A ráakasztott gereblye súlyától. Meg ami még hozzá volt kötve.
Nem konkrétan erre gondoltam, de sok helyen van ilyen probléma az illegális túlterhelétől. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
Maszek trafóállomást működtetett a legalább 35, de inkább 120 kV-os távvezetékről, vagy hogy gondolod?
Szia!
Ez a Budai 220KV os körvezeték része........erről érdekes lenne lopni. A magassága is 25 +m , oda még felakasztani vmit megint csak érdekes lenne. A dupla szigetelő mindkét része letört. --Erre irják ilyen nem következik be, Egyáltalán , hogy lehetett alatta lakóépület? Mert 120kV-tól felfelé törvény tiltja--tiltotta? A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
Óbudán a tűz okozta a vezeték szakadást.
Arra területre soha nem adtak építési engedélyt, mert felette megy egy pontosan nem tudom, de legalább 120 kV -os vezeték. Ezért ott mindíg is dzsumbuj volt, főleg hajléktalanok ("faházak", lakókocsik). Természetesen télvíz idején sok gázpalack.
Az utca túloldalán az van egy erőmű, azzal a nagy magas kéménnyel, az elműnek, és a távfűtő műveknek is telephelye. Ez a Kunigunda utca vége, közel az Óbuda vasútállomáshoz. Az eddig nem derül ki, hogy mitől szakadt le, (ennél nem működik a gereblye módszer) hogy az okozta-e a tüzet, vagy a tűztől szakadt le, mindkettő esélyes. A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
Az mondjuk érdekes, hogy a két áramkör közül az egyiknél mind a hat vezető elszakadt, a másik áramkörnél meg egy sem.
Valami nem kerek, mert azért elég vastagok és erősek azok a vezetékek... Meg az is, hogy ipartelep és gázrobbanás...
Igen, eléggé összevissza jönnek az ellentmondó infók. Egy ilyen távvezeték egy tűztől nemigen kell hogy leszakadjon, hiszen az acélszálak nem olvadnak könnyen. De leszakadhat mechanikai túlterheléstől, pl hideg, vagy jég (a szmogból) vagy mit tudom én mitől, a szakeberek vagy megmondják, vagy ráfogják valakire, vagy soha nem tudjuk meg,.
De várjuk meg a hivatalos tűzvizsgálat végét, addig kár találgatni. (csak azért írtam, mert ismerem a környéket) A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2020
Igazad lehet.
Ennyit arról, hogy ne építkezzünk alá...
Az régen mezőgazdasági terület volt (többnyire káposztát termeltek), mert a területnek egyébként Mocsáros a becsületes neve, ha ez mond valamit. aztán gondolom zárt kert lett, így épültek a ma már lakóháznak használt szerszámosbódék. (30 nm)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |