Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Valami bizonytalanság van, de csak íráskor.
Ha akár intézőben, akár totalcommanderben kijelölök sok fájlt, akkor van amit átmásol, van amire azt mondja szüntessem meg az írásvédettséget. Utána kijelölöm amik nem mentek át, akkor párat megint átmásol. Többszöri próbálkozásra átmegyegetnek. Nem függ a mérettől, fájlnévtől. Próbáltam azt a formázást, 3 féle kártyával 2G SD, 4Gés 16G SDHC, ugyanaz a jelenség. A PC akármennyit tud olvasni a kártyáról. arduino185,188, és esparduinó ver 241-242 -vel, az új 263-al nem fordul le, névütközések vannak az sdfat libraryban Idézet: „"The sketch can be compiled but you will need to use an older version of the esp8266 board “ 2.4.0” or “2.4.1”and an older version of the SdFat library “1.0.5 to compile it. It will compile but will not run if you try using up to date versions of these two libraries. The two sketches included with this will compile and run using up to date software. If you decide you want to build the device shown in their schematic you will need to connect GPIO15 to GND or it will not work. There are other changes that can help but that one prevents the device from running at all."”
Ezt az infót hol találtad?
Kipróbáltam 241, és 105 verziókal, a helyzet változatlan. Az új 263-as 8266 arduinóval is le lehet fordítani, kitöcsköltem, a fordításkor hibával jelzett forrásokba be kell szúrni a using namespace sdfat; sort, így a "gyári" ESP8266SdFat libraryval is lefordul, de úgyanúgy bizonytalan íráskor, gyakran többszöri próbálkozásra ír Köszi Idézet: „Ezt az infót hol találtad?” Az espwebdav leírásában
A weboldalamon szereplő 3D nyomtatással kapcsolatos leírásban ,a Marlin / EEprom /Z offset /Homing /Bedleveling témakörökben elég sok infót még hozzáírtam. Lenne -e valaki közöttetek olyan, aki jól átlátja mindezt ,és átolvasná mielőtt feltölteném esetleg javítaná ha valami nem helyesen van leírva?
Sziasztok!
Le mostam IPA-val, úgy nézki eddig jó a fűthető plate-n. ![]() Az üveg plate, ami szintén ultra base bevonatos, azon nem segített az alkohol. A három betűs barkácsárúházban nem kaptam kétezres vásznat, csak 240-est. Azzal neki merjek állni attika? ![]() Laci A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2020
Bővebben: Link itt én egy mukkot sem látok leírva
Több hozzászólással korábban már beszéltünk erről.. A Weboldalt ITT TALÁLOD , De a tervezett változtatások egyenlőre csak a gépemen vannak. Olyan segítséget keresek hozzá ,aki biztos a dolgában ,és megerősít abban hogy jók a leírások, vagy ha nem, akkor segít azt kijavítani
240-essel meg nem csiszold mert dobhatod a kukába.
Kétezres vizes papírral és azzal is csak finoman folyó víz alatt.
2000-es papírt a legközelebbi festékbolba vegyél.
Igaz , nekem nincs túl nagy tapasztalatom ultrabase terén, de minek azt csiszolgatni? Tök jól működik anélkül is ![]()
Idézet: „de minek azt csiszolgatni? Tök jól működik anélkül is” Pont azért mert nem működik! Kicsit be kellene mattosítani, mert ez már majdnem fényes. ![]() Szóval festék bolt ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2020
Nehogy megcsiszold kivégzed a bevonatot rajta, ami sima tűzzománc !!!
Mit kellene átállitani a Cura programban, hogy a kitöltö rész kevésbé kötödjön az alkatrészhez ( már csak 10%-kal nyomtatok), mert most elég nehéz elválasztani az alkatrészt a tarto szerkezettöl.
Kis finom alkatrészekröl van szo. ( max 4x4x6 cm).
A kitöltő rész és az alátámasztás az nem ugyan az. A kitöltő résznek, elvileg benn kellene maradnia, ha valahova nem kell akkor állítsd 0-ra, és a support type ne legyen none, akkor egy könnyen kiszedhető tartószerkezetet fog nyomtatni. (ha jól értem a problémát)
Az alátámaszto rész a gond, azt mindenáron ki kell szedni, de gyakran vastagabb, mint a nyomtatott alkatrész igy az törik el, s nem az amit el kell távolitani. Most elforditottam a modellt 90 fokkal igy valamivel jobb eredményt kaptam, de még mindig nem tudom, hogy melyik paraméterrel kell ezt szabályozni.
Már miért végezné ki? Nem sarokcsiszolóval kell neki esni.
Kétezres vizes papírral folyó víz alatt kicsit lematíttja és kész. Nem egyszer csináltam és nem végeztem ki semmit.
Azért nem mert elpolírozod a bevonat tetejét ami kis félgömb alakú pöttyök és evvel csak pont az éred el hogy egy idő után tényleg nem lesz jó a tapadás elősegítő bevonat és dobhatod a kukába, ez nem a cserélhető tárgyasztalfólia, ennyi erővel akkor használhatsz egy sima üveglapot is!!
Nem kötekedni akarok távol álljon tőlen, de mint írtam régebben, nekem másfél két éve ultrabase van és nem kellet se csiszolni se kenegetni semmivel hogy a nyomtatott tárgy ott maradjon letörlöm filléres körömlakk lemosóval és kész odatapad a PLA, PET-G, és még az ABS is bár az utóbbit nem nagyon használom.
![]()
Nyomtatók teflonhengererol az esetlegesen raegett festéket 1500 as 2000 papírral, vízbe le lehet csiszolni és a teflon bevonatot nem bántotta. Nem tudom sok használattól évek alatt kepzodhet az ultrabase felületen egy elszenesedett réteg amit érdemes lecsiszolni. Ez persze csak foltetelezes. Nálam még tökéletesen működik, de nehéz elhinni, hogy örök élet lenne.
Bed nagy tisztítás után amit még az aceton higító és az Izopropil-alkohol sem hozott le róla, de a lidl-ös W5 mosogató szer igen, ezért nem tapad nektek az ultrabase-re semmi és ezért nem kell csiszolni!!!
Sziasztok
Mostanába nincs túl nagy meleg a műhelyembe ahol nyomtatok (nem is kell) kb12-13 fok, 15 max Emiatt fölfűtési hibával leáll, utal a bed alacsony hőmérsékletére. A marlinba a mintemp kulcsszóra keresve:
találtam. Itt az 5-ös szám mire utal? Gyanítom, hogy nem az 5 fokra. Tudnátok segíteni, hogy mit állítsak, hogy elfogadja az alacsonyabb hőmérsékletet is? Most úgy tudom, használni, hogy párszor elindítom a fűtést, aztán 1 másodpercekre, így tud összsezsdni annyi hőt, hogy aztán már nem dob hibaüzenetet, nem sok kell neki. Üdv
"Ráguglizva" 5°C-ot jelent. Gyakorlatilag arra van, hogy kiderüljön a thermisztor vezeték szakadása.
Idézet: „// The minimal temperature defines the temperature below which the heater will not be enabled It is used // to check that the wiring to the thermistor is not broken. // Otherwise this would lead to the heater being powered on all the time.”
Ez érdekes, mert 12-13 fok van és annyit is mér, tehát jó értéket mér, mégis hibát jelez.
Ha a Thermal Protection esetleg be van kapcsolva a firmware-ban, akkor ha egy adott idő alatt nem növekszik a hömérsékletet egy bizonyos értéket akkor letilt. Pl 20másodperc alatt nem fűt fel 2 fokot akkor tilt.
Kb 0,5-1 másodpercre indul be a fűtés és dobja a hibát.
Amúgy lehet, hogy igazad van, bizonyos szempontból, mert ha levinném 5 fok alá, akkor lehet, hogy el se indulna, szóval, lehet, hogy nem 20 másopercet figyel, hanem sokkal kevesebb időt, mert akkor a hotendnél is ugatnia kellene, de az okés. ![]() Átnézem az FW-t mégegyszer. Amúgy tök faszául működik, csak a fidegindítással vannak gondok, mint a régi dieseleknél. ![]()
Jó gyorsan dobja akkor a hibát, fura.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |