Fórum témák
» Több friss téma |
Van forró levegős forrasztóm is, így az smd leszedés sem probléma. Majd ha haza érek megnézem mi a helyzet.
Ha ismert a PIC akkor adatlapból kiderithető, hogy melyik lábakon keresztül kap tápot ( ez többnyire 5V szokott lenni). Ha ez meg van akkor végig lehet követni a vezető sávot hogy hova is fut be, milyen stabilizátor van a másik végén. A fotóbol ez szmmel is látható a 100u smd elkó melett. Innentől kezdve a fesz szinteket ki lehet mérni. Ha a hálózattal (230V) közvetlen kapcsolat áll fenn arra méréskor nem árt odafigyelni.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
Érdeklődnék, mit tud ez a panel a fordulat szabályzáson kívül?
Altatódalt zümmög a motoron? Vagy netán programozható? Csak azért értetlenkedem, mert nem kevés porszívót szereltem már, és az eddigi legbonyolultabb fordulatszabályzó sem tartalmazott PIC-et. Átlagosan 1 triak, 1 diak, 1 ellenállás, 1 kondi és egy poti szokta alkotni.
Még én sem tudom, de elvileg minél jobban csökken a szívás a csövön, úgy csökkenti a fordulatot, hogy ne legyen túl nagy a szívóerő. Amúgy annyi, hogy a sima porszívókkal ellentétben, itt nem a 220-at kapcsolod ki/be, hanem a nyomó gombbal kapcsolja be a panel a triakon át.
Szia!
Lapozz vissza egy oldalt. Sch fórumtárs leírta miért ilyen az elektronika. Ha nem ilyen lenne kiszívná azt is amit nem kéne. Üdv.
A Bosch porszivonyákban előszerettel van 5 vagy 6 lábú kistestvére... lágy felfutást meg ilyesmit szimulálva, meg ki tudja mit még.
Szia!
Bocs, de ha a PIC-en megvan az 5 Volt minek vissza keresni, hogy milyen stabilizátor van benne? Valószínű 5 Voltos és teszi a dolgát. Üdv.
A forrólevegős páka használatával ha van gyakorlatod ok. Ellenkező esetben le lehet fújni a környező alkatrészekből is néhányat.
Ha kiderül, hogy a PIC hibás akkor szerviz. Az új PIC üres, fel kell programozni a programhoz pedig nem lehet hozzájutni. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
Igen, cseréltem SMD kondikat, SMD FET-eket, úgyhogy annyira nem megy rosszul. A PIC-kel is volt dolgom régebben, és ugye ezek a legtöbb esetben védettek, hogy a jóból se lehessen kidevvi a tartalmat. Csak azt nem értem a szervíz miért nem küld panelt. Más nincs benne, és a motor működik, akkor minek kell a 2x posta feleslegesen!?
Mert a szerviz nem küld, nem forgalmaz alkatrészt, javít. ebből élnek.
Még az is lehetséges, hogy simán panelt cserélnek mert ez gyorsabb. A PIC tartalma nagy valószínűséggel védett nem kiolvasható de ezt már lustaságból nem írtam le. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
Majd írok nekik, hogy kifizetem ugyan azt az árat, de ne kelljen egy ekkora cuccot kb plusz 4000Ft-ért oda/vissza küldeni. A javításra 5-6000Ft-ot írtak.
Piros kondi 38nf, az elkoról képet csatoltam. Igaz multi szerint a piros ugyan annyi mint a teszterrel, de az elko esetèn multival mérve 110uf.
A 100 nF kondenzátor kapacitása jelentősen lecsökkent, a 38 nF nem jó érték, cserélni kell.
Lehet oka, hogy nem működik? 400V 100nf?
De akkor a 100uf az jó, az mehet vissza a helyére?
Természetesen lehet az oka. Igen, 100 nF 400 V X2 kondenzátor kell a helyére. A 100 µF jó, mehet vissza a helyére.
Na azt hiszem ilyet itt pakson nem fogok kapni!
A 100 nF helyett a 38 nagyon kevés. Cserélni kell. Ne ijedj meg ha utána működni fog a szerkezet.
Ha van jó alkatrészbolt kapsz. Ha nem írj privátban. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
Ha sürgős a javítás és hajlandó vagy érte eljönni Dusnokra holnap (hétközben nem vagyok elérhető), adok kettőt ingyen. Használtak de jók, az egyik 99 a másik 96 nF a műszerem szerint. A lábak távolsága kb. 15 mm.
Köszi, ennek 8mm a távolság. De ha jól látom a fesz is 250v.
A fesz 250V, de váltó.
A Te kondid 400V egyen feszültségű. Azt a gyártók 250Volt váltót tudó alkatrész helyett használják. Azért 400Volt -os mert így elvileg kibírja a 230 Voltos váltófeszültséget. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
Találtam10 mm lábtávolsággal 100 nF275V X2 kondit.
Ha megfelel a hét elején járok alkatrészboltba és küldök egyet. Kicsit alá kell hajtani a lábait, így a panelra ültethet, mert a hajtás elfér az alkatrész üregében. A méretei:100nF, 275V AC, 10%, MKP, X2, 13x12x6mm, lábtávolság 10mm. Vagy méret miatt ez?100nF, 310V AC, 10%, MPX, X2, 13x11x5mm, lábtávolság 10mm. A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
Köszi a felajánlást. Ez 10x10x5mm. Még egyeztetünk ez ügyben.
Rendben.A310Voltos szerintem el kell férjen . 1-3 mm nem lehet probléma.
Az tuti, van hely mellette, így nem lehet gond.
Ezekről van szó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |