Fórum témák
» Több friss téma |
Csak a megfelelő irányba próbáltam terelni, mert akkor ezt még nem irta senki, mindenki az elkó fontosságáról irt miközben azt sem tudtuk hogy meg van e a tápfesz a bemeneten.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2020
Szia. Egyáltalán nem kötekedés képpen kérdem, de azt miből látod, hogy egyenfeszre készült egy folia kondi és nem váltóra? ird már le, hogy mi is tanulhassunk.
Ha nincs külön jelölve, hogy AC, akkor az általában DC-re vonatkozik. Amúgy ott egy " - " a végén. Ha " ~ " lenne, akkor lenne AC
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2020
Szia!
Qvasz2 megelőzött és megválaszolta kérdésed. Azért nem árt ha tudod. Üdv.
Hali!
Adatlapot is meg lehet nézni. Én is meglepődtem a napokban, csak 400V volt ráírva, adatlapban közölték, 400VDC, AC-ben max 200V. Pl Bővebben: Link
Találtam egy ilyet. De ez 1uf ha jól értelmezem.
Akkor ez megfelel a korábbi hozzászólásomban látható kondi helyett?
Köszi, akkor délután próba! Még jó hogy vannak hibás tápok kéznél. De azért még kimérem a beépítés előtt, biztos ami tuti.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, a kondi csere után működik ahogy kell!
Amúgy lágy indítás van, és az amit korábban írtak, hogy változik a szívó erő a folytottság mértékében, ilyet nem tapasztaltam a próbálgatás során. Ha jön a megfázás a gyerkőcöknél, akkor lehet újra könnyíteni a légzést! (igaz ennek ők annyira nem örülnek! )
Igen, végül is ez az eredeti.
A 400V-,katalógus szerint csak200V~.
Szia!
Kérlek szépen írd le miért csak "ezt" ? Azon kívül, hogy a gyártó ezt tette a készülékbe. Tanulni sosem késő és lehet másokat is érdekel. Egyébként a véleményemmel nem voltam egyedül. Köszönöm fáradozásod. Üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
A gyártó valószínűleg nem véletlenül tette ezt a sorozatú kondit.
Felhasználási terület : (ennek lehet jelentősége, vagy ez kivétel ? - nem tudom) Idézet: „Szűrő és túlfeszültségvédő kondenzátor analóg és digitális áramkörökben, valamint az audiótechnika különböző területein.” És még egy pár féle a PDF-ekben. A felhasználási terület a lényeg. Idézet: Lehet, hogy ez volt akkor a legolcsóbb. 50 Hz-re, nem impulzusszerű használatra, elsősorban a kondenzátor reaktanciáját használva kb. mindegy is a dolog.„A gyártó valószínűleg nem véletlenül tette ezt a sorozatú kondit.” 100 nF, 275 VAC, X2 -> Mehet a NYÁK-ba nyugodtan.
Nekem is ez volt a meglátásom - mások egyező hsz.-éhez csatlakozva.
Nagyon sok helyen váltófeszültségű táp részben soros kondenzátorként MKP-X2 kondi található.(Pl. mozgásérzékelő és egyéb kis áramfelvételű készülékek ). Köszönöm a megerősítést. Üdv.
Találós kérdés: ez mi ez?
Molex bemenet, oszt annyi. Mit csinálhat a sötétben egymással az 5 és a 12 volt? Ha záros határidőn belül nem jön a helyes válasz, akkor jól felboncolom, mert össze van ragasztva.
És Nedudgi dudda!
Azt honnan lehet tudni, hogy működöképes-e? ... habár csak 50 forintomba fájt. Van egy ideillő sztorim. Szabad? Vagy menjek a vicces-mokkás történetekhez. Labortápom az nem van Szóval ha valaki bemérné nekem, cserébe megkapja 50 Ft árengedménnyel. Tudom, moderálom magam. Minnyá megyek az ingyen elvihető szexcióba.
Sziasztok
Meg tudná valaki mondani,hogy a pirossal bekeretezett alkatrész mi lehet? Gondolom tranzisztor, de a felirat alapján nem találok róla semmit.
Vedd ki, és mérd meg, ez a legbiztosabb megoldás, ha nem találtál róla semmit. Lehet dupla dióda is akár.
Köszönöm. Valószínű az lehetett a baj,hogy a "t" betűt is oda írtam a CM elé.
Ha jól értelmezem, akkor valami feszültség érzékelő Ic, gondolom a 6-os szám a 6v-ot jelenti.
Mivel egy akkupakkban van, akár az is lehet. Számold meg, hogy annyi db. van-e belőle, ahány cellát kell figyelni, meg nézd meg, hogy egyenként hova vannak kötve.
"SOT23 one cell protection ic" keresőszavakkal lehet találsz is ilyen IC-t. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |