Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
De ha már az elején kézből indítja a gerelyt, akkor ingyen van.
Gondolom akkor nem szállt volna olyan messzire az a gerely! Mondjuk kinek mi, elég drága szállás volt
![]()
Akkor biztonságban lennének a masszőrök fogorvosok, tetoválók, stb...
Én meg hallottam ezek közül is már próbát.
Ez a kép már abból a szempontból is kamu, hogy egy ilyen gépnek az egy órás kiesése annyi mint ennek a fickónak a havi nettója.
Sőt nem is levegővel van tele. Hanem víz+ valamilyen gáz. Legalábbis ha jól emlékszem.
Igen így van, nagy súly esik a kerekekre, ne tudjon nagyon belapulni, felborulhatna.
Én úgy tudom azért mert a levegő olyan nyomáson lenne hogy felfodrosodna és kisebb robbanás lenne belőle.
Az is lehet, nem tudom. Egyik oka a merevebb kerék, felemelt kanállal erősen bebillegne jobbra balra egyenetlen terepen lapulósabb, csak levegős keréknél.
Nitrogénnel töltik,mint a repülőgép futókat.
De lehet, hogy rossz helyre írom a sztorit, mert viccnek kicsit durva.
Szóval ... bekövetkezett, amitől 55 éve rettegek. Reggel kidörgöltem a csipát a szememből, nyitom az oldalt, hát a jobb felső sarokban égő csipkebokor. Ja, egy új üzenet. Megnyitám és látám az Úr szózatát: "A #2328833. hozzászólás a(z) Felajánlás, azaz ingyen elvihető témában módosításra került szerkesztők által, felhasználói bejelentés miatt! Változások: Mind azt Nedudki kollega kidugította, van egy Molex csatis túlfeszvédőm. Vagy műxik, [font color="red"]MŰKÖDIK[/font], vagy nem. Ha valakinek szerepel a bakancslistáján ..." Szóval ... még elsős koromban egyszer egy kedves osztálytársam árulkodott a tan'tónéninek, hogy csúnyán beszélek. Körmös. Azóta is rettegek, nehogy megint körmöst kapjak. Azt hittem, kinőttünk már az árulkodós korból. Kedves Névtelen Feljelentő! Ha véletlenül nagyon unatkoznál, írd be a keresőbe a "műxik" szót. Ha jól számoltam, 28 hozzászólás tartalmazza az általad diszkriminált szót. És mindet fel lehet jelenteni! Csak hogy lásd, nem haragszom: írd be rövid 'ü'-vel is, további 27 találat. Én itt új vagyok. Befogadtatok. Köszönöm mindenkinek (-1). Én itt új vagyok. Lehet, hogy ezért kaptam? Vén *** hímivarszerv vagyok, szeretek úgy írni, ahogy beszélek. Fogok még írni szleng szavakat, nem magyar szavakat ... csak olvass és jelentgess. Ha úgy gondolod, most megsértettelek, legyünk felnőttek, nem kell a moderátorhoz szaladni, hogy tiltson le, csak írj egy privát üzenetet, hogy tűnjek a homokozódból. Csak kérned kell és törlöm magam. Tisztelettel. Felesleges a káromkodás! A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2020
Moderátor által szerkesztve
Ez valóban nem ide való.
Egyszerű ne használj szlenget és nem fognak jelenteni! Ha más elfogadja a HE szabályzatát neked is el kell. Márpedig a HE szabályzatban benne van. A kereső valóban kiad ilyen szavakat, de azok már 2006-2009 közötti évekből valóak, a jelen szabályzat a mérvadó. Ezért pedig nem kell töröltetni magad.
Azért csak megsértődtél.
![]() ![]()
Nem árulkodásról van szó, hanem arról, hogy ez a honlap remélhetőleg a jövőnek, jövő nemzedékeknek is szól. A mai újságírás az internetre terelődött, megnövekedett a cikkek száma, de a mondanivalója nem. Így óhatatlanul egyre trehányabb megfogalmazás, szenzációhajhász trágárság kezd eluralkodni. Mutassunk jó példát a fiataloknak! Ezért lett a Fórumszabályzat része többek között az útszéli szóhasználat, igénytelen fogalmazás tiltása. Egy mezei felhasználónak más lehetősége nincs, mint moderációt kérni. Ez nem árulkodás.
Nem értem, miért akarod rákényszeríteni a többséget a felfogásodra?
Annak idején orosz katonai géppel voltunk Rómában. Leszálláskor eldurrant két kerék. Kerékcsere, az orosz szerelő valahogy üzent az olaszoknak, fel kéne fújni a gumit. Én meg ott lábatlankodtam, mert nem volt más dolgom.
Hoztak is egy utánfutót, rajta nitrogénes palack battéria, kezelőtáblán pár manométer megy egy pár szelep. (Orosz szerelő csak oroszul, olasz nitrogénes pasas csak olaszul beszélt.) Írom magyarul a párbeszédet. - Nem ismerem ezt a gépet, mennyire fújjuk? (Repülő csodálkozva végigmér, utána szerelőre vetett kérdő pillantás után manométer megkopogtat.) - Csitirnadszaty atmoszfer. (Műszaki szakik szavak nélķül is értik egymást.) - Olasz néz. - Orosznak leesik, itt bizony komoly nyelvi akadályon kell áthágni. Csavarhúzóval felkarcolja a betonra "14 ATM" - Olasz nézi a feliratot, azután odahívja az oroszt a kezelőpanelhez, rábök a legnagyobb műszerre. Skálázva 0-500, középen böszme nagy "PSI" felirat. - Orosz vakarja a fejét, de nagyon. Én is nézem a kezelőt, találok rajta egy kisebb műszert, tán primer nyomásmérő, beskálázva a nagy körön 500 psi-nként, belül 50 baronként. Odahívom őket, mutatom, a 2000 psi valamivel kevesebb, mint 150 bar, úgyhogy a 14 atmoszféra az kb. 200 psi. Nézik a műszert és egyszerre bólintanak. Olasz felnyomta a kereket, az orosz belenyúlt a zsebébe. Öreg Zsigulisok, Ladások még emlékeznek az öt kilós szerszámkészletben lévő légnyomásmérőre. Az orosznak olyan volt, hosszabb csővel és tán 30 atmoszféráig skálázva. Megmérte a nyomást és felemelt hüvelykujjal odaszólt az olasznak: Haraso. Most mobilon konverziós app megnyit, vagy simán egy Google. Akkor függvénytábla, vagy akinek volt, komolyabb tudományos zsebszámológép. Ja, és a reptér végén dínók legeltek. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2020
Kicsit hasonló történet.
Mikor megalakult a CÉG, fele magyar, fele amerikai "ejtőernyős". Tartanak nekünk komoly előadást, a buta pásztor csikós magyaroknak, hogy mit hogyan. Azt mondja az előadó, hogy a szeget a falba kalapáccsal kell beverni. (utalva a megfelő szerszám használatra) Mondom neki: mi van, ha nincs kalapács? Válasz: mi az hogy nincs? Mondom, az bizony előfordul, nem mindenhez van megfelelő szerszám, meg különben is, az amerikaiaknál akkor mi a fenének a francia kulcs? Ahogy látom, elég sűrűn használják. Fejvakarás.
Most találtam:
Kutyakaja amit nem teszteltek állatokon.
Nomen est omen.
Idézet: „amit nem teszteltek állatokon” Ez pedig elég veszélyes a kutyákra nézve. Az ő emésztőrendszerük nem birkózik meg mindennel, mint a tesztalany Józsi bácsié! Pl. fél liter pálesztől már felfordul.
Az állatvédők tiltakozása miatt csak embereken tesztelték...
![]()
A "műkszik" -et én is szoktam használni. Soha nem törölték - eddig. Inkább a szöveg környezetre figyelj …
Ami viszont k...ra zavar, az a rengeted nyelvtani és helyesírási hiba. Nem lehet mindenki nyelvész - én sem vagyok büszke a 3 -as irodalmi érettségimre, de a legalapvetőbb nyelvtani, helyesírási dolgokra oda kellene figyelni, mindenkinek … ( A Google sem tud mindent és a "házi" helyesírás ellenőrző sem tökéletes. ( Írjál jobbat !!! ))
Aki hülye, halljon meg !!!
Egy kutyakaján azért érződik - a szagán-, hogy nem emberi fogyasztásra készült. ![]()
Tudjuk mit eszünk? Lehet, sok még kutyakajának sem felelne meg.
![]()
Ne gondold, hogy ezeken a videókon valóban kutyakaját ettek.
![]()
Elnézést, nem gondoltam volna, hogy valaki komolyan veszi.
![]()
Számítógépek installálása után üzemeltetési betanítást végeztem tőlünk északkeletre, egy nagyon nagy városban, még a múlt évezredben. A karbantartási anyagokról volt szó, jelesen az izopropil-alkoholról.
Én: Évi egy-két liter körüli mennyiség szükséges... Tolmács: Десять литров алкоголя в месяц. A fiatalabbak kedvéért visszafordítom magyarra: Havi tíz liter alkohol szükséges.
Bizony, halljon (németül: hör`zu, vagy:AUDI)!
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2020
Ez kb. olyan, mint amikor a külföldi kirabolja a bankot és beviszik a rendőrök faggatni, tolmáccsal.
Kérdezd meg tőle hol a pénz! Tolmács fordít, külföldink nem válaszol. Ez megy egy darabig, mikor megunja a rendőrfőnök és ráfogja a kibiztosított fegyverét az emberre és azt fordíttatja: mondd meg neki, ha nem válaszol, akkor helyben agyonlövöm! Tolmács fordít, emberünk megijed: a templomtorony harangja mögé rejtettem a laza deszka alá. Tolmács: nem fél a haláltól...
Nem ragaszkodnának annyira Lőrince Lajos tanaihoz, de egy szakmai fórumon akár egyetlen betűhiba vagy ékezethiány az egész hozzászólás értelmét veszélyezteti. Bár nem szakmai, de érzékletes példa:
"-Hová lennének szárnyaló gondolataid ékezet nélkül?"
A tolmács teljesen jól fordított. Vedd figyelembe a dolgozók fizikai és mentális szükségletét is ...
Brezsnyev után, de még Gorbacsov előtt volt szerencsém 5 hetet eltölteni " csere üdültetés keretében " a jelenleg vitatott területek egyik nagyvárosában. A csapból olyan víz folyt, mintha meló után, zoknistól mostam volna lábat egy lavórban. Egy sörös üveg 22 kopejka volt ( a sör 25 ), a vodkás üveg 30. Az utolsó napon vittük vissza az összes üres üveget. 107 Rubel 55 kopeket kaptunk érte. A többit számold ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |