Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Igen, ezért javasoltam a vicsys által "elismert" márkát...
ilyen
ezzel a moka nyakot furni
Ez már fegyvernek minősül!!! Nem sámli.
Szerezz be valami nyákfúrót meg álványt hozzá. Nyákfúrót már láttam 6eFt-ért is. Idézet: „Nyákfúrót már láttam 6eFt-ért is.” én 300 ft ért a bolhapiacon két hete, találtam a bolhán hozzá trafót, méghozzá vasutmodell -es trafó, 0V-18V ig szabályozható a fesz :yes: meg pont jó, mert lehet váltani a polarítást is :worship:
Szia !
Ha jól olvasom a PNP fólia 1db 700 Ft Papirboltban árulnak műnyomó papirt A4 / A3 méretben és ugyan ezt tudja, csak ebből 200db kerül kb ennyibe. kipróbáltam, sőt ezzel az eljárással készítem a PCB -ket, és teljesen tutti a minőség. Az sem hátrány, hogy a fotozáshoz képest egy PCB elkészítése töredéke időben. Maratással együtt a felvasalás 40 perc, ebből az áztatás 20 perc, a maratás 10 perc, többit meg a avasalásra szánom. Készítettem két 300x200 mm -es alu lapot ami közé beteszem a PCB-t rajzal együtt és igy már ekkora méretet is tudok készíteni. Azért csináltam mert a vasalót nem szeretem mozgatni, az egy hiba lehetőség, főleg kétoldalasnál. Igy csak melegítem 220C körül és tutti nem mozdul el, nem kenődik.
Üdv!
Nem tudjátok hogy Budapesten hol lehet kapni műnyomó papírt? Konkrét cím érdekelne...
Én is keresgéltem, de nem sikerült ráakadnom...
Viszont a pausz-papír szinte "bárhol" beszerezhető, és ugyan ilyen jól használható. (Mármint ugyan olyan jól, mint a műnyomó.) A pauszt kipróbáltam, kitűnően át lehetett róla vasalni a mintát. A fő, hogy ne közvetlenül érje a vasaló talpa, hanem pár réteg újságpapíron át. (Különben megég a pausz, és nem megy át a rajz.)
Pausz papírt árulnak A4-es kiszerelésben? Mennyibe kerül?
Igen, árulnak A/4-ben, de sajna az árát nem tudom.
(Régebben vettem, van pár hónapja, és nem csak ezt vásároltam, azért nem tudom.)
20 ft / A4 -es lap nálunk..
Kösz a válaszokat! Tudnátok mondani egy budapesti papírboltot (cím)? Vagy hol van az a "nálunk"?
Szinte bármelyik papírboltban kapsz. A Keleti környékén van 2 is, egyikben 100%, hogy kapsz. (Thököly úton, a Dózsa Gy. út felé menetben, a jobb oldalon, majdnem a Thököly út végén van egy jól felszerelt, a másik bent az egyik utcában, ami a bal oldalról nyílik. Az utca nevét nem tom fejből, de lehet látni, messziről a boltot.)
nagykanizsa :yes:
[off]Van egy halovány lilássárga gyanúm, hogy vegyészmérnök kolléga nem utazik le Hozzád úgy 250 km-re, hogy A/4-es pauszpapírt vegyen... Bár, semmi nincs kizárva! Én Debrecenbe utaztam el egy áramkör-kit-ért. Az se kisebb távolság, sőt... )
, de te sem érnél ide (250km) , mivel Nk - Bp 210 km
Nagykanizsa nekem nincs olyan messze, ugyanis én Nagyatádon lakok, ami Nagykanizsától cirka 50-60 km-re van. De pauszpapírért tényleg nem fogok oda utazni... A Keletinél lévő papírboltok valamelyikét viszont valószínűleg meglátogatom majd.:yes:
Nekem 260 km-es jegy kell. Na jó, Kelenföldig csak 240 km...
Az igaz, de én meg Maglódtól számolok, merthogy én meg ott lakom...
sárdobálás
Bp-ről volt szó sztem, pontossabban Bp-i papir boltról, s hogy attól ki merre lakik nah mind 1
tud valaki segíteni magyar doksival hogyan kell használni a PCB123-at vagy inkább maradjak az eagle-nál?
HI mindenki!
A műnyomóról annyit , hogy ahol lakom (Püspökladány) itt a papirboltosok azt hitték hogy káromkodok mikor ezt kérdeztem. Utána pausz papirt kerestem, abból meg tudtak mutatni A/4-est, A/3-ast, sőt még gurigában is lehet kapni vagy ha kell abból kimérnek amennyire szüksége van az embernek. Debrecenben az egyik papirbolban felvilágositottak h a műnyomó nyomdai alappapir igy azt a b.dös életben nem fogok kapni csak ha 1 raklappal veszek. Szoval a pausz elterjedt. szinte bárhol lehet kapni, vagy megrendelik ha más nem. Nálunk egy A/4 es a legolcsobb helyen 16Ft/db Remélem segitettem valakinek. hali
művészellátóban, grafikai stúdió, nyomdatechnikai boltban nézdd meg... lehet találni, ha sima papírboltban nem is mindig. (tapasztalat az hogy sokszor nem tudják mi van a polcon...)
Hi!
Nálunk lehet kapni műnyomót, tele is van a tököm vele, hogy mindennap azt kell vágnom. Jó fasza fényes és ott csúszik ahol ö akar, de a levegőasztalon ott aztán nem. Meg amilyenek manapság a műnyomó papírok, kicsit megpörkölöm öngyújtóval és jó kis gázbuborékok keletkeznek benne, 2 ívből rakják össze. Jó kis szolnoki műnyomót ajánlom, tegnap vágtam 135g mattot és tele volt selejtes ívekkel, egyik fele fényes a másik fele matt(jó kis anyag) Csak ennyit akartam üdv
Szia !
Bubu akkor ez egy helyi probléma mert álltalában papirboltokban is árulnak ilyent, lehet pont nem A4-es méretben hanem A3-ban. Szombathelyen pl 4 papirboltból 3-ban mindig van darabra mint a rajzlap
Igazat kell adjak bubunak, mivel amikor én is műnyomó papírt kerestem, rám is úgy néztek, mint valami kísértetre! Azt hitték káromkodok!
A végén a megoldást az jelentette, hogy aki spiráloztat A4-es lapokat, annak az utolsó oldala (fedlapként, hátlapként) egy fényes papír! Nos, én ebből vettem egy tucatot! Tökéletesen bevált! Egyébként megnéztem, a lényeg az, hogy valami fotó papír legyen, aminek fényes , vékony műanyagszerű filmrétege legyen, és kész! Lehet kísérletezgetni! Nem feltétlenül kell az a fránya műnyomó papír! Üdv: Higgins
Helló!
Én tőlük rendeltem postán műnyomót Bp-röl: http://www.panton.hu Szombathelyen melyik papirboltban lehet kapni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |