Fórum témák
» Több friss téma |
Szia !
Igen, ami a 8.0-ban "G", az a 9.0-ban a jel melletti (-) Az pedig GND mint rendesen. Üdv!
Szia !
Az egy dolog, hogy még nem találtad meg. A kérdés az, ha megtalálod akkor mit fogsz rákötni ? Üdv!
Nem ismerem a multisimet, csak EWB-m van, és az nem csinál ilyet. Ilyenkor először meg kell nézni az alkatrész paramétereit, hogy van-e köztük olyan, ami ellentmond az eredménynek, vagy megerősíti. Pl. ha be van állítva a "Maximum voltage swing" paraméter 12 V-ra, akkor elvileg nem adhatna ki 50 kV-ot. Viszont egy szimuláció során a szimulátor nem feltétlenül használja az összes paramétert. Sok szimulátorban beállítható, hogy egy futás során csak lineáris közelítéssel éljen, ilyenkor bármekkora feszültség kijöhet (pl. az AC analízis mindig lineáris közelítéssel él). Azért jó ez, mert lineáris rendszereket mindig sokkal könnyebb szimulálni, mint nemlineárisakat, vagyis így gyorsabb, vagy egyáltalán lehetséges lesz a szimuláció egy bonyolult áramkörben is. Persze az már a felhasználó feladata, hogy eldöntse, hogy ez az eredmény neki megfelelően pontos-e. Sőt a szimuláció paramétereinek beállítása is a felhasználó feladata, és szinte csak szerencse kérdése, hogy a gyári beállítások megfelelőek-e.
Szia !
Multiban ilyen lehetőséget én nem találtam sajnos. Itt van egy részlet hasonló hibákkal. Rajz egy tápegységről készült (24V/5A) gyakorlatban működik a kapcsolás minden hiba nélkül, viszönt szimulátorban egy kicsit gázos LM324 három müv.erősítőjének kimenetét mutatják az értékek. Egy kimenet viszont jó. Ez lehet, hogy a program sajátossága. Üdv!
Volt egy kis időm most, s leszimuláltam 986junkstuff kollega kapcsolását,.. Sztem, multisim -ben azért mérhetünk NAGYon rossz értékeket, kaphatunk rossz eredményeket, mert nem-jól használjuk a szimulátort,.. Egy Gnd máshová kötése,..
Viszont így meg nem sok köze van egy valódi áramkörhöz, mert a 60Hz-es generátornak a rajz szerint az egyik vége gyakorlatilag a levegőben lóg. A szimulátor valószínűleg valamit gnd-nek vesz, és azért van viszonylag értékelhető jel a kimeneten. Viszonylag, mert az áramkör nem tartalmaz negatív visszacsatolást, tehát a műveleti erősítő komparátorként viselkedik egy valódi áramkörben, és a kimenetén négyszögjelet kellene adnia.
Nos, ma délben kaptam meg a választ egy NI mérnöktől, ún: "Applications Engineer" -től, erre a problémára,.. Idézek egy részletet a mailből: "..van egy olyan sejtésem, hogy a kapcsolási vázlat nem teljesen helyes, ugyanis az alap kapcsolások eltérnek az ön szimulációjától..". A "Bad" -ot én küldtem a fenti hsz -nek szimulálására és a "Good" -ot ő küldte válaszként,..
Továbbá küldte ezt: LM kapcsolási vázlatok,.. Feltűnt még pár dolog, majd osszátok a véleményeket: - miért van az LM 1-5 és 2 -lába összekötve? - miért van az szkóp a fent említett lábakhoz kötve, (ahhoz képest mérne?) mikor az a Gnd. - miért van az LM 4 -es lába leföldelve s közvetlen a kimenetre meg a feszforrásra kötve? - a jelgenerátor meg mit csinál egy fesz osztó közepén? Egyszerűen mi értelme van ennek a kapcsolásnak?
Sziasztok!
A képen látható kapcsolást a multisim10-ből printscreeneltem. A kapcsolásnak működnie kell, mert a valóságban már meg lett építve. Az R27 egy pt100-ast helyettesít. Ahogy változtatom az ellenállását, annak megfelelően, változik a "29 vonal" feszültsége. Azonban mindhárom műveleti erősítő kimenetén ugyanakkora feszültség van, és nem változik. Próbáltam uA741CD-vel is, de úgy is ugyanez volt a gond, csak más kimeneti feszültségértékkel. Valamit talán rosszul rajzoltam be? A választ köszönöm! jporta
Valakinek van valami ötlete, hogy miért nem változik a 26; 39; 33 pont feszültsége? Az előző kérdésemnél van csatolva a muverosito.jpg kép. A 27-esen változik a feszültség, ahogy változik az R27 értéke. (Az R27 -es pt100-ast helyettesít. Most látom, hogy 10k-t tettem oda, de kipróbáltam 150 Ohm-mal is. A bemeneti fesz így is, úgy is változott, a kimeneti meg sehogy)
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Google sktchup ba rajzoltam egy koporsószerű valamit, nem is az a lényeg, hanem az hogy hogy tudom lekerekíteni az éleit? Próbáltam kör alakú hasábot végigfuttatni de csak egy irányba tudtam megcsinálni! Nagyon köszönöm
Szia!
Ezt a plugint tedd fel. Ez derékszögeknél pont erre való. Igaz itt nem derékszögek vannak de ki kell próbálni lehet hogy még elfogadja.
Csúcs
Köszönöm már keresem is volna még egy kérdésem ebbe a videoba van egy sárga keretes "arányos méretválasztó tehát az iveket is arányosan tudnám növelni csökkenteni Gondolom akkor ehhez is plugin kell.
Illetve még egy kicsomagoltam a fájlt bemásoltam a plugin mappába de nem tölti be .
Indításkor kiírja hogy error. Szedjem szét a fájlt teljesen?
Nem. A Wiev/Toolbars/Modification eszköztárat kapcsold be. Akkor megjelenik a Scale nevű eszköz is,ezzel lehet megcsinálni.
Értem csak hogy értsd mi a végcél, ezt a Fényhidat szeretném lemodellezni, és utánna szépen az összes többit.
Most nézem a képernyőfényképedet... Ugy látom egy kicsit fel van turbózva a sketchup-od! Profi Tetszik
A rózsaszín mezőben lévő nyílra is rákattintottál? Néhány
más pluginre is szüksége van.
Pár éve már használom. Egyébként ilyet is lehet csinálni vele.
Rózsaszín mezőbe nyíl?
Az mihez is? mert olyannal nem találkoztam! A méret állítás megvan köszönöm. Igen látom hogy azoknak kéne megjelenni! de sajnos nem jelenik meg. letöltöttem a pludint kicsomagoltam, lett egy mappa Roundcorner_dir_23 névvel és egy ZLoader_roundCorner.rb fájl. Ezeket bemásoltam a plugin mappába mert igy ahogy van! és betöltésnél hibát ír!
Atya éggg! Ezt te csináltad ezzel??? Minden tiszteletem!!! Taníts MESTER!! Hát ehhez baromi sok gyakorlás kell! Amugy ezt adja ki betöltéskor hiba üzenetbe: Error Loading File ZLoader__RoundCorner.rb no such file to load -- LibFredo6.rb
Az a Libfredo6_3.7b zip. Ebben van egy mappa meg egy .rb fájl. Ez is kell a RoundCorner-hez. Ez egy un. alapcsomag ami ennek az emberkének a pluginjaihoz kell.
Igen. A nyákot SprintLayout-ban csináltam. Egy kicsit sötétre sikerült a fotorealisztikus renderelés.
Akkor gondolom valahol a weboldalán megtalálom ezt a csomagot! Már keresem is!
Most nézem! Ez a hapi alkotott jó néhány plugint!
Nem kell keresni. Ott van az oldalon ami linket adtam.
Még abban kérném a segítségedet hogy hogy tudom az egyik formát "kivonni" a másikból.
Tehát ha képet nézzük van a fényhíd teste amit énis megcsináltam csak szögletesen! Amúgy a plugin felment! és a fényhid alján van az a két előre néző lámpa! azt megcsinálom egy vízszintes hasábból. De ha odaillesztem a fényhíd testéhez akkor a hasáb egy része bemegy a fényhíd testébe! Tehát a vízszintes hasából akarom "kivágni a fényhíd belsejébe menő részt! És akkor már meg is tudom csinálni az egészet!
Ahhoz hogy két testet ki tudjál vonni egymásból ahhoz sajnos a SketchUp Pro verzióra van szükséged, ott van olyan eszköz hogy kettő darab testet ki tudsz vonni egymásból. De van egy másik lehetőség. Ahol az átlátszó és nem átlátszó részek találkoznak, oda beraksz egy nem átlátszó síkot ami eltakarja a benyúló részeket, és felülről nem látszik semmi. Nem a legelegánsabb módszer de hatásos.
Igen értem a menetét!
Semmi gond. Az alsó rész úgyse átlátszó. tehát nem gond ha belenyúlik. Csak azért gondoltam hogy külalakilag pofásabb legyen! Nagyon sokat segítettél! Köszönöm! Azt hiszem egyenlőre minden feladatot megtudok oldani így! de lehet hogy még majd "zaklatlak" egy két kérdéssel!
Uraim bocsánatot kell kérjek!
Nem tudom mi történt de most ahogy olvasnám vissza az üzeneteket úgy látom hogy ezt a sketchup-os témát a "Szimulátor hiba" topicba tárgyaltam ki.... Pedig a pihenősbe akartam! Bocsánat és probálok rájönni hogy hol rontottam el!
Hátha valakit érdekel. A Micro-Cap professzionális szimulator most ingyen elérhetö. A 12-s verziobol a CD-t kell letölteni. Abban minden benne vagy a könyvvel együtt.
micro-cap A YT-n remek film is van hozza, és a progiban vagy egy sereg minta is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |