Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia Vargaf!
Az előéletét nem néztem az oldalon, én kérek elnézést! A leírtak alapján egyet értek Veled. Üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Rosszul fogalmazol: az átváltásokat sem ismered! Anélkül, hogy az átváltásokat megtanulnád nem fogsz tudni keresni sem alkatrészt. De keresni sem tudsz, lásd egy sima 7808 keresése a napokban. Ha valaki kikeresi neked amire szükséged van akkor 5 napig kérdezel egy 5 alkatrészt tartalmazó áramkörről. A linkem birtokában nem volt nehéz dolgod megrendelni az alkatrészt.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Én a kezdetektől sokat küzdöttem vele, sokféle témában. Nagyon nehéz eset.
Ha ezen a pályán szeretnél játszani, tanulnod kell. Neked is rendelkezésedre áll a gugli barátod. Ha nem megy, akkor más játszóteret kell találnod.
Sziasztok!
Hp t610 vékony kliens elvileg 19,5 v kér. Működhet 19v feszültségről? Csak ilyen laptop tápot találtam itthon. Esetleg lehetséges egy laptop táp feszültségét megemelni? 3,5A maximum terhelés lenne. A táp tud ekkora áramot. Köszönöm!
Működni kell a 19 V feszültségről is!
Szia Vargaf!
Részvétem és így megértelek. Ha ennyi idő alatt nem ragad meg semmi, kár az időért. üdv.
[off][/off]Szia Pucuka!
Egyet értek Veled! Üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Részben lustaságból is feltételezem. Altatás után ki próbálom!
Köszönöm!
Sziasztok!
Egy inverternek van valamennyi kimeneti árama? Mind magas és alacsony szinten? Pl: 7404 vagy hasonló. Ha igen akkor mekkora? Meg lehet vele hajtani közvetlen egy tranzisztort? (bázis áramra gondolok) Előre is köszi a segítséget.
Sajnos valami nem jó neki. Itt valami turpisság van.
Pár másodperc után sípol és villog pirosan a pwr led.
Köszi, de mégis mekkora a max kimeneti áram? Néztem több adatlapot is és mindegyik mást ír. 20mA, 1mA, 50mA stb. Van olyan adatlap ahol nincs is kimeneti áram.
A maximális kimeneti áram sorozatonként eltérő. Nem mindegy, hogy LS, HC, meg mit tudom én (ilyenkor, a mikor egy kezemen nem tudom megszámolni, hányaik sörnél tartok
![]()
Értem, köszi. A 74LS04 adatlapja szerint H szinten -0,4mA a kimeneti áram. L szinten 16mA ami még jó is lenne mert kb: 10mA kellene a tranyók bázisára, de magas szinten nem lehet vezérelni.
Jaa, jó sörözést, bár gondolom már túl vagy rajta ![]()
Ezek a TTL áramkörök úgy vannak tervezve, hogy néhány TTL bemenetet tudjanak meghajtani. Ha többet kell meghajtani buffer, vagy nyitott kollektoros áramköröket kell használni. Ha ez sem elég, és valamilyen spec alkatrészt kell meghajtani, akkor kifejezetten az ahhoz való megfelelő meghajtó áramkörökre lesz szükséged.
A notik jellemzően kommunikálnak a töltővel. Dell noti pl. elmegy HP tápról (csatlakozó azonos), de az akkut nem tölti. Fordított esetben azt hiszem nem is megy róla a gép, hanem az akkut használja csak, amíg van benne kraft.
De ha teszel a kimenet és a Vcc közé ellenállást, például...
De ha elmondanád hogy mit akarsz csinálni, milyen alkatrésszel, akkor nem találgatnánk. ![]()
Igen. Ezt sejtettem. A legnagyobb bajom, hogy 19,5v 7,4/5 mm 0,6 mm dugóval ilyen tápot csak aranyárban találni. A sima 19v laptop táp egy beforrasztott 330 kohm ellenállással nem indul el. Meg se nyekken. Valamint a gyári táp külső érintkezője és a tüske között 14,7v mérek. ki kell bontanom a házból az alaplapot és úgy mérni mind három érintkezőn feszültséget. Utána talán tudok valamit trükközni. Persze ha valakinek volna egy kölcsön 19v hp tápja a fent említett dugóval egy teszt erejéig akkor azt ki próbálnám egy tesztre, utána legfeljebb veszek egy 19v hp tápot. Nem noti. T610 vékony kliens.
Üdv! A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2020
Idézet: Hát, ez csak tápellátás, erre fog csatlakozni egy bontásból származó kazetta-mechanika felvétel/lejátszás áramköre. Megkísérlek újrahasznosítani egy teljesen ép kazetta mechanikát. „...egy 5 alkatrészt tartalmazó áramkörről.”
Az 5 nap alatt feltett kérdéseid kizárólag a 7808 IC-s stabilizátorral voltak kapcsolatosak! A többi 100 kérdésed majd akkor jön amikor a hozzá kapcsolódó részekkel is elkezdesz foglalkozni! De tudod mit, ebben a témában nem folytatok vitát veled. Maradok annál az elvnél, hogy egy bizonyos szint felett ...
Ha már egy nyamvadt stabilizátorral problémáid vannak, akkor mi lesz a törlő oszcillátorral, motor vezérlő áramkörrel, vagy a korrektor erősítővel? Azok sokkal problémásak lehetnek.
Sziasztok!
Hp T610 még mindíg. Nos a laptop táp 19.2v produkál amit elégségesnek gondoltam. Azonban a hp valamiért ragaszkodik a saját márkás cuccokhoz. A táp középső tüskén a gnd-hez képest mértem 3.33v. Itt jött a világ megváltó gondolat és elő kotortam egy step down panelt amit még évvekkel ezelött rendeltem. Belöttem 3.22v-ra. Jobban nem sikerült pedig kínlódtam vele. Az alaplap kiszedése után beforrasztottam a gnd, a 3.22v és a 19.2v csatlakozásait. Az eredményt képekben illusztrálom. Valószínűleg elég lenne egy méretezett ellenállás is de nem ismerem az áram felvételt. Így lesz 3000 ft-os NAS a kiszuperált gépből. Szép napot! A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2020
Az alaplapi elemet (CR3220, vagy hasonló) ellenőrizted?
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2020
Az azért nyekereg mert a cmos rest gombot párszor megnyomkodtam amíg ide oda forgattam szerelés közben.
Állítsd be a dátumot.
Ma már nem. Meg még a kivezetést és a step down dobozolását is meg kell oldanom. Ez egy teszt állapot.
A megoldást akartam közzé tenni hátha valaki szenved ilyen problémával. Lesz benne 16 Gb ram 120gb ssd és egy 500gb sshd wifi kártyával. Szerintem a pinyóba jó lesz youtube videót nézni. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2020
Ha beállítod, és jó az elem, a konverter nélkül is illene mennie.
Konverter nélkül nem megy. Tapasztalat. Kell neki a 3.33v. Állítólag komunikál a táp a géppel. Ami abból áll szerintem, hogy a gyári táp 3 pólusú az egyéb tápok meg 2 pólusúak. A harmadik pólus a +high a második a +low az első meg a gnd. Az alma telefonoknál is így van megoldva. Ha jól emlékszem oda egy 4.7Kohm ellenállás kell és onnan sima androidos töltő is tölti az alma telefont.
Nem tudom megnézni az általam linkelt adaptert, de több HP laptop is működött vele. Persze az elem jó volt mindegyikben. Ezért feszegetem az elem ellenőrzését, és a dátum beállítását. Feltételezem, hogy egy thin client is hasonlóképpen működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |