Fórum témák
» Több friss téma |
Értem. Na akkor átnézem a példát is, hogyan is ellenőrzi a dekódoló mintát.
Na várjál csak, most olvasom. Nano? A 2-3 Unora vonatkozik. A Nanonak 5-6 az INT lábai.
A Nano-nak is 2-3 az INT lába nem?
Igen, ugyanúgy GPIO2-3, de 5-6 láb. A kettő nem ugyanaz. Az Unon is GPIO2-3 de ott a 2-3. lábon van. De ha odakötötted ahova nyilaztad akkor nem szóltam.
Igen, oda kötöttem
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2020
Ok. Még egy kérdés, biztos ami biztos. A vevőre raktál antennát?
Nem emlékszem hol a kapcsolás, de a vevő data lába megy az INT0-ra avevő és az Ardu GND-je pedig közösítve, igaz?
Ok. Azt hiszem biztosabb ha én is tesztelem ezt a lib-et. Elvileg mennie kellene. Van egy Unom meg pár kínai RF LED dimmerem. Majd jelentkezem a fejleményekkel.
Még egy kérdés. Azok a jelek amiket felvettél azok az új vevő kimenetéről voltak levéve, vagy a régiéről?
Amit felvettem azok direktbe az adó data lába és a gnd lábról lettek felvéve.
Ehh. Azt hittem a vevőről vetted le. Ok. Akkor nézz rá szkóppal az új vevőre amikor valamelyik adó ad, megvan-e ott is a jel?
Igen van jel, de amikor nincs jel akkor is elég "zajos".
Az nem baj. Minden RF vevő veszi a zajt ha nincs adás az adótól.
Ok. Ezek szerint menni megy, lehet, csak toleranciát kell állítani. Majd jelentkezem.
Most jelenik meg szöveg a soros monitoron, de random, és amikor jeleznie kéne akkor nem jelenik meg semmi.
Szöveg akkor is jelenik meg ha az adó ki van kapcsolva.
Persze. a zajt is veszi. Mindjárt finomítok még rajta.
Hmm. Ekkora szórása lenne? Próbáld ezzel. Most mennem kell, majd tesztelem én is.
Jelzésre most sincs semmi, viszont ha kikapcsolom akkor van adat, de gondolom ez a zaj amit össze szed.
Nincs valami másik 433 MHz frekvencián működő valami a közelben? hőmérő, termosztát, stb.?
Semmi nem volt a közelében, csak az adó és a vevő.
Semmi gond. Megoldjuk. Hétvégén tesztelem a saját ardumon mi is történik.
Mennyivel egyszerűbb dolgod lenne, ha nálad lennének a cuccok...
Kitartás!
Amíg letesztelem , hogy mi folyik a háttérben még egy dolgot megpróbálhatsz. Fel vagy le kellene húzni az adatvonalat egy 10k-s ellenállással hátha valami nyitott kimenet. Elsőször a +5V-ra aztán ha úgy sem megy kipróbálhatod a GND-re is. Nem vágom fejből, hogy az Nanonak van-e felhúzója, és ha van akkor az alapból be vagy ki van kapcsolva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |