Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Oké, akkor nálad ez mehetett tönkre ténylegesen. A csatlakozási pontokat megnézheted, nehogy azok legyenek kontakthibásak. Nekem már nincs meg a gép, nem tudom a pontos alkatrész típusát.
Próbáld meg, amit Nedudgi javasol. De szerintem ez egy sima átlagos hall szenzort, ha van előtte mágnes, kapcsol.
Sajna nem a mágnes gyenge, hanem ebben a gépben lévő tömítéskészlet cseréjét valaki sajnos az elvégzés után még tovább kutakodott, és nagy valószínűséggel a panelről egyszerűen eltávolította az alkatrészt... mellékelek egy jobb képet ahol lehet látni a "hiányzó" alkatrészt...
A "hűtőszekrény-izzó"ra hasonlít leginkább, de az eredetin nincs teljesítmény jelölés, a 7W-os meg szerintem nagyon melegszik ...
Egyébként egy gyertya alakú lámpatest, ahol sárga folyadékban mozgó apró csillogó lapocskák az effekt...
Szerintem nyugodtam próbáld ki diódával. Még első körben szét sem kell szedni a próbához.
Ha valóban a mágnes gyenge, esetleg ki lehetne cserélni egy neodim mágnesre hasonló méretűre/alakúra. Ki kellene próbálni hogy közelebbről érzékeli e a mágnest, vagy erősebb mágnessel provizóre megerőszakolva jelzi e az említett hibát a gép.
Már tönkrement, többször volt javítva, megszabadultam tőle.
Az eredeti mágnest kicserélni nehézkes, ha nem lehetetlen. A hajtűs megoldás sokáig működött, utoljára a fűtés szállt el.
Szia!
Esetleg ilyen? A nagy varrógép izzó kb 15 W a vékonyak 5-7W. Utóbbi méretei: Üveg átmérő 15,5mm Teljes hossz: 520mm Üveg hossz: kb250mm E14 foglalat Az utóbbira gondoltál? Kisebb Watt -számú nem kapható, de ki tudja............ Üdv. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2020
Hacsak nem pont ezt keresi az ember.
![]() 15W-osat én is tudok adni, de lába nincsen, hogy odasétáljon a kollégához. Ha meg már posta, akkor meg a bolt is el tudja küldeni, pont azt, amilyen belevaló...
Szia!
Ha nem figyeltél volna: Én 5-7W -ost mutattam ami van is. A 15W -os csak demo ként mutattam, hogy fényben és méretben mi a különbség! Amúgy meg az a két darab 5-7W -os itt van az asztalomon, de villanyszerelési boltban is kapható 370.- Ft körüli összegért. Nem akarom eladni az enyémet, mert csak ez a kettő van belőle és szükség esetén van helye. Üdv. ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2020
Én meg nem bántani akarlak, csak rámutattam, hogy boltban is lehet kapni, bár nem könnyű. Én nem fogom most elvinni a 15W-osat a világ másik végébe, mert nekem csak olyanom van ajándékba.
Amit linkeltél sokkal nagyobb az üvegbúrája!Még mindíg az 5-7W -ról szól a történet és nem15W -ról. És itt a méret a lényeg, meg a hőtermelés, de szerintem az 5-7W- ba lehet nyugodtan gondolkodni. Egyszer volt a kezemben gömb alakú ilyen kis izzó ami 220-as, E14 -es volt, de hány Wattos volt már nem tudom.
Nekem meg van egy ajándékba 5-7W-os ami a képen van! ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2020
Bonyolult vagy.
![]() Magam részéről elengedtem a témát.
Lehet, hogy szerinted bonyolult vagyok, de akkor az előzőkbeni hozzászólásokban miről szólt a történet mert Te 15W-ról írtál és most jössz a 7W-os izzóval amiről én is írtam.
Én is befejeztem. Üdv A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2020
Kedves Fórumtársak!
Hogyan van bekötve a mellékelt műszeren BELÜL a feszültségmérő egység (mellékelt pdf)? Az árammérő "elé" (1.), vagy "mögé" (2.) Ha 1., akkor nem a "valódi" U_RT feszültséget muatatja , hanem UT-t... (pl.: https://www.ebay.com/itm/0-28-DC-0-100V-0-10A-LED-Four-Digits-Curre...daR1Ie) Köszönöm szépen!
Srácok !
Aranyos ahogy itt összekaptatok ![]() Szumma : Van egy közel 20 éves éjszakai fényem . Kiégett benne az izzó . Nincs rajta semmi azonosító felirat . Méret és feszültség (hálózat) alapján a hűtőszekrény izzó (Link) hasonlít rá . De: sok a 7W teljesítmény (hamar és nagyon meleg, illetve "meleg"szaga van), és pillanatnyilag nem áll módomban kisebb izzót keresni... Kipróbáljuk a diódás teljesítménycsökkentéses trükköt és meglátjuk ![]() Köszönet a segítségért !
A diódával valamivel több marad az izzón, mint a fele.
Nyugodtan próbáld ki, a jelenlegi állapotnál biztosan jobb lesz.
Hello! Elé, de a mikrokontroller le tudja vonni a söntön eső feszültséget a feszültségmérő mért értékéből..
Köszönöm, Proli007! Ismét Te segítettél!
15 W-osban is van izzó kis burával. Lást varrógép izzó. Az 5-7 W-os semmit nem ér.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2020
Ne kezdd már te is.
![]() Aki kérdézte, eléggé világosan összefoglalta: Idézet: „De: sok a 7W teljesítmény (hamar és nagyon meleg, illetve "meleg"szaga van), és pillanatnyilag nem áll módomban kisebb izzót keresni...”
Valójában nem értem a probléma felvetőt, hogy miért ragaszkodik a rossz megoldásra, miközben nincs is megoldás. Tenne be egy 1,2W-os izzót, ha már nagyon ragaszkodik hozzá egy kis trafóval. Még trafós jelzőlámpa is létezik.
Ha a vevő/megrendelő nem balesetveszélyes dolgot kér, meg kell csinálni neki, nem pedig rábeszélni arra, ami a szaki szerint sokkal jobb. Tanácsot lehet adni finoman, de ezen a ponton már rég túlbillent a téma. A "vevőnek" van egy igénye és ezt kell kielégíteni. Nem kell ezen semmit érteni.
Tud valaki segíteni? AFK BM2.1 kenyérsütő hajtószíját cseréltem. A kezelőgombook működését ellenőriztem. Utána próbát sütöttem volna. A program rendben ment, majd 1:20-nál a keverő remegve, lassan forgott tovább, a motor közben zúgott. Rögtön kikapcsoltam.Újabb kontrolok eredménye:az 1 :20 , vagy annál rövidebb idejü programoknál rögtön, remegve forgás, zúgás. Mi lehet? Köszi.
Szia! A témájában érdeklődnék.
Sziasztok
Ha összekötök 2 db 50µF kondit abból 100 lesz, vagy marad 50?
Attól függ, hogyan kötöd össze. Ha párhuzamosan, akkor a fesztűrése változatlan, a kapacitás összeadódik. Ha sorba, akkor a fesztűrés adódik össze, a kapacitása változatlan marad.
"akkor a fesztűrés adódik össze, a kapacitása változatlan marad." helyesen: a kapacitás feleződik.
Idézet: Nem jó. „a kapacitása változatlan marad.” Kondenzátorok sorba kötésénél (itt kettőnél) az eredő kapacitás : 1/C eredő=1/C1 + 1/C2 |
Bejelentkezés
Hirdetés |