Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3448 / 4003
(#) Kovidivi válasza takacsga hozzászólására (») Ápr 17, 2020 / 1

Oké, akkor nálad ez mehetett tönkre ténylegesen. A csatlakozási pontokat megnézheted, nehogy azok legyenek kontakthibásak. Nekem már nincs meg a gép, nem tudom a pontos alkatrész típusát.
Próbáld meg, amit Nedudgi javasol. De szerintem ez egy sima átlagos hall szenzort, ha van előtte mágnes, kapcsol.
(#) takacsga válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /

Sajna nem a mágnes gyenge, hanem ebben a gépben lévő tömítéskészlet cseréjét valaki sajnos az elvégzés után még tovább kutakodott, és nagy valószínűséggel a panelről egyszerűen eltávolította az alkatrészt... mellékelek egy jobb képet ahol lehet látni a "hiányzó" alkatrészt...
(#) Macsek71 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /

A "hűtőszekrény-izzó"ra hasonlít leginkább, de az eredetin nincs teljesítmény jelölés, a 7W-os meg szerintem nagyon melegszik ...

Egyébként egy gyertya alakú lámpatest, ahol sárga folyadékban mozgó apró csillogó lapocskák az effekt...
(#) Gafly válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /

Szerintem nyugodtam próbáld ki diódával. Még első körben szét sem kell szedni a próbához.
(#) menyus válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /

Ha valóban a mágnes gyenge, esetleg ki lehetne cserélni egy neodim mágnesre hasonló méretűre/alakúra. Ki kellene próbálni hogy közelebbről érzékeli e a mágnest, vagy erősebb mágnessel provizóre megerőszakolva jelzi e az említett hibát a gép.
(#) Kovidivi válasza menyus hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /

Már tönkrement, többször volt javítva, megszabadultam tőle.
Az eredeti mágnest kicserélni nehézkes, ha nem lehetetlen. A hajtűs megoldás sokáig működött, utoljára a fűtés szállt el.
(#) Patópali válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /

Szia!
Esetleg ilyen?
A nagy varrógép izzó kb 15 W a vékonyak 5-7W.
Utóbbi méretei:
Üveg átmérő 15,5mm
Teljes hossz: 520mm
Üveg hossz: kb250mm
E14 foglalat
Az utóbbira gondoltál?
Kisebb Watt -számú nem kapható, de ki tudja............
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2020
(#) Gafly válasza Patópali hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /

Hacsak nem pont ezt keresi az ember.
15W-osat én is tudok adni, de lába nincsen, hogy odasétáljon a kollégához. Ha meg már posta, akkor meg a bolt is el tudja küldeni, pont azt, amilyen belevaló...
(#) Patópali válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /

Szia!
Ha nem figyeltél volna: Én 5-7W -ost mutattam ami van is. A 15W -os csak demo ként mutattam, hogy fényben és méretben mi a különbség!
Amúgy meg az a két darab 5-7W -os itt van az asztalomon, de villanyszerelési boltban is kapható 370.- Ft körüli összegért.
Nem akarom eladni az enyémet, mert csak ez a kettő van belőle és szükség esetén van helye.
Üdv.

Én meg nem bántani akarlak, csak rámutattam, hogy boltban is lehet kapni, bár nem könnyű. Én nem fogom most elvinni a 15W-osat a világ másik végébe, mert nekem csak olyanom van ajándékba.

Amit linkeltél sokkal nagyobb az üvegbúrája!Még mindíg az 5-7W -ról szól a történet és nem15W -ról. És itt a méret a lényeg, meg a hőtermelés, de szerintem az 5-7W- ba lehet nyugodtan gondolkodni. Egyszer volt a kezemben gömb alakú ilyen kis izzó ami 220-as, E14 -es volt, de hány Wattos volt már nem tudom.
Nekem meg van egy ajándékba 5-7W-os ami a képen van!

Bonyolult vagy.
Magam részéről elengedtem a témát.

E14_7W.PNG

Lehet, hogy szerinted bonyolult vagyok, de akkor az előzőkbeni hozzászólásokban miről szólt a történet mert Te 15W-ról írtál és most jössz a 7W-os izzóval amiről én is írtam.
Én is befejeztem.
Üdv
(#) Tambi hozzászólása Ápr 18, 2020 /

Kedves Fórumtársak!

Hogyan van bekötve a mellékelt műszeren BELÜL a feszültségmérő egység (mellékelt pdf)? Az árammérő "elé" (1.), vagy "mögé" (2.) Ha 1., akkor nem a "valódi" U_RT feszültséget muatatja , hanem UT-t...

(pl.: https://www.ebay.com/itm/0-28-DC-0-100V-0-10A-LED-Four-Digits-Curre...daR1Ie)

Köszönöm szépen!
(#) Macsek71 hozzászólása Ápr 18, 2020 /

Srácok !

Aranyos ahogy itt összekaptatok

Szumma :

Van egy közel 20 éves éjszakai fényem . Kiégett benne az izzó . Nincs rajta semmi azonosító felirat .
Méret és feszültség (hálózat) alapján a hűtőszekrény izzó (Link) hasonlít rá .
De: sok a 7W teljesítmény (hamar és nagyon meleg, illetve "meleg"szaga van), és pillanatnyilag nem áll módomban kisebb izzót keresni...

Kipróbáljuk a diódás teljesítménycsökkentéses trükköt és meglátjuk

Köszönet a segítségért !
(#) Gafly válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

A diódával valamivel több marad az izzón, mint a fele.
Nyugodtan próbáld ki, a jelenlegi állapotnál biztosan jobb lesz.
(#) proli007 válasza Tambi hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Hello! Elé, de a mikrokontroller le tudja vonni a söntön eső feszültséget a feszültségmérő mért értékéből..
(#) Tambi válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Köszönöm, Proli007! Ismét Te segítettél!
(#) Epu2 válasza Patópali hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

15 W-osban is van izzó kis burával. Lást varrógép izzó. Az 5-7 W-os semmit nem ér.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2020
(#) Gafly válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Ne kezdd már te is.
Aki kérdézte, eléggé világosan összefoglalta:
Idézet:
„De: sok a 7W teljesítmény (hamar és nagyon meleg, illetve "meleg"szaga van), és pillanatnyilag nem áll módomban kisebb izzót keresni...”
(#) Epu2 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 18, 2020 /

Valójában nem értem a probléma felvetőt, hogy miért ragaszkodik a rossz megoldásra, miközben nincs is megoldás. Tenne be egy 1,2W-os izzót, ha már nagyon ragaszkodik hozzá egy kis trafóval. Még trafós jelzőlámpa is létezik.
(#) Bakman válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 18, 2020 / 2

Ha a vevő/megrendelő nem balesetveszélyes dolgot kér, meg kell csinálni neki, nem pedig rábeszélni arra, ami a szaki szerint sokkal jobb. Tanácsot lehet adni finoman, de ezen a ponton már rég túlbillent a téma. A "vevőnek" van egy igénye és ezt kell kielégíteni. Nem kell ezen semmit érteni.
(#) tiktaki hozzászólása Ápr 19, 2020 /

Tud valaki segíteni? AFK BM2.1 kenyérsütő hajtószíját cseréltem. A kezelőgombook működését ellenőriztem. Utána próbát sütöttem volna. A program rendben ment, majd 1:20-nál a keverő remegve, lassan forgott tovább, a motor közben zúgott. Rögtön kikapcsoltam.Újabb kontrolok eredménye:az 1 :20 , vagy annál rövidebb idejü programoknál rögtön, remegve forgás, zúgás. Mi lehet? Köszi.
(#) reloop válasza tiktaki hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /

Szia! A témájában érdeklődnék.
(#) Petya8 hozzászólása Ápr 20, 2020 /

Sziasztok

Ha összekötök 2 db 50µF kondit abból 100 lesz, vagy marad 50?
(#) bbalazs_ válasza Petya8 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Attól függ, hogyan kötöd össze. Ha párhuzamosan, akkor a fesztűrése változatlan, a kapacitás összeadódik. Ha sorba, akkor a fesztűrés adódik össze, a kapacitása változatlan marad.
(#) Kovidivi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 20, 2020 / 1

"akkor a fesztűrés adódik össze, a kapacitása változatlan marad." helyesen: a kapacitás feleződik.
(#) Petya8 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Jaa mint az aksiknál.
Köszi
(#) nagym6 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 20, 2020 / 1

Idézet:
„a kapacitása változatlan marad.”
Nem jó.
Kondenzátorok sorba kötésénél (itt kettőnél) az eredő kapacitás : 1/C eredő=1/C1 + 1/C2
(#) proli007 válasza Petya8 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 / 1

Na, ez sem jó! Soros aksinál a feszültség kétszeres, de a kapacitás marad. De kár a kondit összevetni az aksival, mert míg az első Farad, addig az aksi Amperóra.. És teljesen mást jelent.
Következő: »»   3448 / 4003
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem