Fórum témák
» Több friss téma |
Olyan vezetéket toldottam minap, ráadásul forrasztással, hogy földkábelhez a levegőben sodrott 3x1,5-ös aminek egy lengő dugó van a végén. Hőlégfúvó megy róla alkalmanként. Az egész 150 m hosszú. Leszigeteltem 3 rétegben 3 különféle anyaggal, zsugorcső, majd megkentem szilikon alapú ragasztóval. Működik, és örökös lesz, nem fordulhat elő olyan anomália mint egy mezei fali kötésnél.
Én csak Gafly-nak válaszoltam ezzel az idézettel, mer nem tudta eldönteni hogy mekkora feszültségű a motor.
De ha ez csak egy 10W-os motor, azt is megteheted, hogy egy 230V/24V-os biztonsági trafót teszel a házba, ahonnan táplálod és a helyszínen visszatranszformálod a 230V-ra. Akkor a 24V-ot a kertben tetszés szerint viheted biztonságosan, és a 230V csak a motornál lesz, de az is földfüggetlenül. Tehát csak a két vezeték együtt érintése lenne gond. Az meg talán elkerülhető.. Idézet: . „ráadásul forrasztással” A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2020
Szia!
Ez csak bányabeli környezetben volt megengedve --kerülendő! , s ha másképpen nem lehet. A gumikábeleket kehetett vulkanizálva toldani. Amit te csináltál simán , szabálytalan. ! Ellenben dugvillával/dugaljal toldhatnád.
Helló! Valami ilyesmin agyalok. Van a díszkútnak egy tartálya aminek az anyaga műanyag (azt hiszem, hogy PE). Az oldalára felszerelek egy kötődobozt, bele egy biztonsági trafót két üveg biztosítékkal. Arról még nem tudok, hogyan szeretné vinni a kábelt, mert van mellette egy dísz malom is. Abban is van világítás. Onnan kellene talán elhozni a tápot.
Idézet: „van mellette egy dísz malom” Szép kert lehet.
Micsoda giccsparádé. Törpék meg kacsák nincsenek? Lehet német a főnököd.. .
Meg egy világítós,zenélő gondola a medencében!
Apró segítséget kérnék :
A kábelek védelmezésére használt műanyag védőcső (MŰ.II vagy hasonló) csak egy "vonal"* lehet, vagy csak én nem találok elágazó idomot ("Y" lenne az elképzelés...) ? Ívet, könyököt, karmantyút( toldó), "T" csatlakozást találtam ...
Igen, csak vonal lehet, de a vonal lehet itt-ott íves is. Ha másként nem megy, az Y alsó szááránál lévő dobozig vidd le mindkét csövet.
Köszi, de nem vezeték menne a csőben ...
Nem tudom mi a terv, de ha folyadék szállítása, akkor vedd figyelembe, hogy nagyon vékony fala van, nem bírja a nyomást, napsütésben max. egy évet bír, hidegben nagyon törékeny. Falba tervezték, eltemetve.
Eltaláltad
Klímagépek kondenzvizét gondoltuk benne levezetni... (Panel társasház, 7-8 klíma..)
Szia!
Nagyon régen mentek az ilyen gányolások. Ma már rengeteg féle kondenzvíz elvezetési megoldás létezik. Érdemes azokat használni. A legegyszerűbb a simafalú flexicső megfelelő, akár y idomokkal is. Előszerelés esetén megfontolandó a hagyományos 32-es pvc lefolyócső rendszer. Elsőre ágyúval verébre megoldásnak tűnik, de csak elsőre... De ez itt off...
Még, ha az is (de nem, Kassai a neve). Tolnán van belőlük elég...
Nem merek linket beírni, mert még kivág a moderátor hirdetésért. Szerintem ezt írd be a jól, ismert keresőbe
" Y vízelosztó, Y elágazó 3×1/2″ " és lesz találat 105,- -os áron. Ha nem erre, akkor nem tudom mire gondolsz?
A klímások "nipkó " t-t könyököt használnak a mű2 kondenzcsövekhez az van 16 os méretben
DE ez is jól használható y-t ekkora méretben nem gyártanak, de talán egy t és két 45 fok kiadja ha nagyon muszáj A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2020
Én megszokásból 20-ast használok, a 16-osban megáll a víz függőleges szakason is.
Hali!
Kérek valakit, segítsen áthelyezni a hozzászólásom/kérdésem, a megfelelő helyre. Munkahelyemen szenvedek a képen látható kézszárítóval. Mikor rakom fel, veszem le a burkolatot róla, elindul. Levett burkolatnál a kezem közel tartása esetén beindul. Ha fel van rakva a burkolat, hiába integetek előtte, az istennek nem indul el. Az infra érzékelők mehettek tönkre, gyengülhetett az érzékenységük, vagy mi a bánat? A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
Esetleg takarítsd meg az infravevőt és a LED-et. Hátha jobb lesz.
Találtam 3 db zseblámpaizzó méretű (és menetű) 110 V-os glimm izzócskát. 230 V-hoz mekkora előtétellenállás kell neki?
Szia!
Mekkora áramot fogyaszt névleges feszen? Utána KIrchoff II
Nem kell annyira precízkedni, nem stabilizátor, bár az is lehetne. Elég, ha csak parázslik, az is a neve.
Kösz, Pucuka! 1 MΩ, oszt annyi. Vagy kevesebb.
Esetleg valami kontakt hiba, ami pont akkor van ha nyomja a burkolat?
Sziasztok. Új ház építésénél ahol ugye már E napló kell. Saját magadnak sem csinálhatod meg a villanyszerelést akkor se ha az a szakmád és benne is dolgozol? Ha vállalkozót kell keresni neki mivel kell rendelkeznie? Csak számlát kell tudni adnia, meg ÉV mérési jegyzőkönyvet? A szabványos mérőhely már kész 3*10A.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |