Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kicsit off, ha már volt ez az edény miskulancia: gyerekkoromban gáztűzhelyünk volt, és volt valamilyen fémlap amit sokszor az edény alá tettek, alu vagy valamilyen vas, nem emlékszem. Hőeloszlató cucc, hogy egyenletesebben süljön-főjön az étel. Na ilyet keresek, de sehol nem találok. Vasedényben vettem valamilyen hálós cuccot, hát nagyon nem ugyanaz. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ilyet hol kapok, vagy ha nem kapható, akkor hol találok olyan szakit, aki pl. 3-4 mm-es alu lemezből kivágna nekem ilyet. Preferáltan Bp., de ha máshol akkor az is jó lehet.
Aluból semmiképp, el fog olvadni.
Inkább valami ilyesmi: https://www.google.com/search?q=l%C3%A1ngeloszt%C3%B3&ie=utf-8&...x-b-ab A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2020
Öntvény kályhakarika.
Pl: https://greenflames.hu/TUZHELY-KARIKA https://galeriasavaria.hu/termekek/reszletek/otthon-haztartas-kelle...kozok/ A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2020
Vasból van. Talán öntvény.
Platni a becsületes neve. Gondolom piacon kapható. Felül és alulnézetben.
Lángelosztó a becsületes neve. Van olyan, amelyik lyukacsos lemeznek néz ki, szerintem te azt keresed.
Idézet: Zárt lemez bármiből jelentősen csökkenti a hőátadást a fazék aljának, a nem tökéletesen sík felületek miatt ott lévő levegő jelentősen rontja a hővezetést, lásd félvezetők hűtőfelülete és hűtőborda közé hővezető pasztát teszünk. A lukacsos rácsok jók, átmegy a láng, csak elterelve, egyenletesebbre elosztva. „3-4 mm-es alu lemezből kivágna nekem ilyet”
Szia,
ahogy mondják, aluból nem jó. Piacon (köbányai működik mostanság is), illetve 1 Eurós bolt (az is). Van festett vasból és inox is. Ha a "rácsos" alatt ilyesmire gondolsz, akkor ajándékba tudok adni, holnapi ingyen házhoz szállitással (úgyis mászkálós napot tervezek). Üdv, G.
A Bosnyák piacon is kapható többféle. A Gafly, Bakman, mnyugger által ajánlottak jók. Mindnek más a "funkciója", tehát célzottan használható a különféle edényekhez, melegítési módokhoz.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2020
Az igaziak öntött vasból vannak, mert az nem vetemedik. A lemezből készülteknek azért van ilyen "kacifántos" alakja, hogy a vetemedést csökkentsék, de egy idő után elfáradnak, és billeg rajta minden. A sima vaslemez is hullámos lesz.
A régi sparhelt -nek a főzőlapja, és a karikák is öntöttvasból voltak, jól lehetett állítgatni a hőátadást, a viszonylag nagy felületen sem billegtek az edények.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, már tisztábban látok. Ezt a lyukacsos fémlapot és a hálós cuccot is próbáltam már (bolti), finoman szólva nem vagyok túl elégedett.
Nekem van néhány 20-40 éves, lyukacsos (mint a képen), egy sincs elgörbülve. Van (3 mm-es) hőálló lemezből, az se. Az öntvény, az a a tuti.
Nem építés, ezért nem abba a témába tettem.
Újrafestettem a fém kerti asztalunk lapját! "OBI fűzöld" festék. Szerintem tökéletes lett! Festés előtt kis drótkefés és spaklis kezelést kapott a felület, bár még így is maradtak miliméternél kisebb "festék élek" amik kilátszanak a festés alól. Bal kép - kiindulási állapot, rettenetesen "feltérképesedett" felület. Jobb kép - Három réteggel tökéletesen festett kész felület.
Szia! Kromofágról hallottál már?
A mostani "környezetkímélőt" csak szenteltvíz helyett lehet használni. Az eredeti funkciójára alkalmatlan.
Olyan mint az EU konform nitrólakk és a vizbázisú zománc?
Szomorúan hallom. Hiába, a fejlődés megállíthatatlan
Ne is mondd, órákra hagytam rákenve festékre, s utána úgy töröltem le, hogy a festéknek semmi baja nem lett A régi érdekes mód még működött...
Sajnos szinte minden hatóanyagot betiltottak ami működik. Ezért például a közforgalomban kapható növényvédő szerek sem jók már semmire. Ez a "fejlődés".
Mert ma már teljes körű az állatvédelem. A kártevőkre is vonatkozik.
Patkánymérgeknél ugyanez a helyzet. De azért van a boltokban EU korlátolt hatástalan, hogy fizetni tudjunk érte. Vagy meg kellene szüntetni, vagy maradna hatásos, ennek a mostani helyzetnek nem tudom mi az értelme.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2020
Az értelme, hogy a gyártó elkészíti, te meg megveszed, hátha... Aztán mégse ezért megveszed a következő gyártóét, mígnem körbeérsz és elfelejted melyiket vetted már meg és kezded elölről
Nem számít neki, hogy megöli-e a patkányt, leszedi-e a festéket, stb.. Csak a profit semmi más.
Aztán meg átnevezi a termékét másra, kicsit változtat a doboz színén. Azt hiszed az más lesz, de ez nem így lesz. Meglátásom szerint.
Pár éve megszállták a fáraó hangyák a kamránkat.
3-4 doboz nádudvari fogamzásgátlót ettek meg, láthatóan egyre nagyobb étvággyal. Mondanom sem kell, hatástalanul. Illetve úgy tűnt egyre többen vannak. Akkor nyúltam a hagyományos szerhez. 1 zacskó sütőpor, ugyanannyi porcukorral összekeverve. Pár nap múlva elfogytak. A hangyák. Azóta sem jártak nálunk.
Az mi? És miért mondod?
Fagyállós tengeri. Ha az embert kinyírja akkor a patkányt se ártana.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |