Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, ha nem tertalmaz fémadalékot, mert különben áthidalja az érzékelőt.
Sziasztok!
Indukciós főzőlapom van, 2 lapos. Most eljutottam oda, hogy csinálni kell valamit, mert szét megy a fejem a ventilátor (ok) zajától. Nem időközben lett ilyen, mindig ilyen volt, csak a türelmem (türelmünk) elfogyott. Szétszedtem, és szinte minden neten található videón is 18 V-os a ventilátor. Szeretném lecsökkenteni a fordulatszámát néhány V-al (3-4), ahol szerintem már nem lesz akkora hangja, és a hűtés is megmarad megfelelőnek. Ezt egyszerűen egy, mondjuk 15 V-os stab. kockával oldanám meg. Tudom a hűtés fontos. De már nem bírjuk, amikor főzünk. Amikor leáll szinte megkönnyebbülünk. Szerintetek kivitelezhető? Üdv.: Mc
Sziasztok nincs a leírasban a villámjel mi a fenének... feszültség mérés de minek ?
Szia!
Ha nincs benne, talán csak figyelmeztet, hogy elektromos készülék...( és van kis szórt tere is ) Ez lenne az? Esperanza EKH005 KRAKATAU 2000W egyzónás fekete indukciós főzőlap A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2020
Ha nem nagy teljesítményűek, 200mA max,
sorbakötsz 1-1darab 3-3,7V (vagy amennyivel kevesebbet szeretnél) 1W zenerdiódát.
Szia ez egy valós gomb megnyomom kiírja 234v 240v ezert nem ertem
Másik kerdesem kis vitaba ment egy baratommal. A főzőlap igbt vezerlese frekvencia valtozással , vagy kitőltéssel megy pwm ?
Szerintem vagy pwm-mel megy, vagy szakaszosan maxon..
Az LC kör állandó, tehát furcsa lenne több ok miatt is a frekit változtatni nagy átfogással..
Szia, köszönöm, hogy próbálsz segíteni, a manualt különösen, azonban sajnos nem lettem okosabb. A hivatkozott rész a kapcsolt zónák üzemszerű működését írja le, de ez a lap az általam leírt indulási üzenet után semmire nem reagál.
Sziasztok!
Van-e tapasztalatotok ElektraBregenz főzőlapokkal kapcsolatban? Konkréten a MIS 6581X típussal szemezek. Szedett már szét ilyen márkát valaki? Mennyire tartós cucc? Ez ugye osztrák belpiacra gyártott márka, törökök által. Ausztriában megvéve, és ott üzemeltetve 5 év gari van rá. Itthon csak 2 év. Várom a tapasztalatokat tartóssággal / javítással kapcsolatban. Köszönöm!
Sziasztok! Van egy indukciós főzőlapom, kilőtte az IGBT-t (lenyomta a kismegszakítót) tettem bele jó kis ebay-est, ment pár napig, aztán megint kicsapta, újra csere, most elindul, de nem ismeri fel az edényt. Kimértem az összes elko-t, egyet cseréltem, ahol az értéke 100uf helyett csak 94uf volt, a többi még tűréshatáron belül, a nagy fóliakondik értékei is rendben vannak. Azóta már cseréltem az egyenirányítót is, ill. a nagyobb teljesítményű ellenállásokat is megmértem, égésnyom sehol. Hibakód nincs.
Van valakinek ötlete? Köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
Sziasztok!
Végül egy használt AEG 2-3 éves főzőlapot vettem, február 27-én. Ezt a tegnapi napig nagy örömmel használtuk, amikoris estéről reggelre megbolondult. Azzal fogadott, hogy az indulási folyamatot játszotta végtelenül, meg-megszakítva, néha végigjátszva. Volt, hogy még vizet is tudtunk forralni rajta, és csak később kezdte újra a bolondulást. Itt egy videó, hogy mit csinál most. Normál indulás ez lenne: bal oldalon a 18-asok, középen a 88, jobb oldal 18-asok, majd középen 30, 35, majd kialszik minden. Van valakinek ötlete, mi lehet a baj? Szabad szemmel nem látok hibát. Én a kisfesz táp hibájára gondolok. Cseréljem az elko-kat vagy a Viper17L IC-t, vagy az opto visszacsatolót? A tápokat hogyan tudnám tesztelni? Oszcilloszkópom nincs. Multimétert a trafó (T102) kimenetre? Két egyforma panel van benne (bal-jobb). Hogyan tudnám kideríteni, melyik rossz? A kijelző a jobb panellel van kapcsolva, és a két panel egymással. Ha a bal panelt kiveszem, akkor egyáltalán nem indul el. Bal panel képe Bal panel táp Előre is köszönöm a segítséget!
Szia! Ez valami kilazult forrasztási hiba lesz. Nézed végig a forr. oldalt. A be tápok megvannak ? Nincs laza , szétégett kötés?
Szia! Átnéztem mindent nagyítóval mindkét panelen, direkt napfényben. Találtam egy tranzisztort a bal panel közepén, aminek a 3-ból egy lába nem volt leforrasztva. Ezt javítottam.
Forrhiány távolról. Forrhiány. Utána kb. 10 percig hibátlan volt a lap, majd gondolom mikor újra bemelegedett, ismét ugyanaz a hiba. Még egy jelenség: ha főzés közben bolondul meg, akkor nem kapcsol ki teljesen, csak az adott oldal reléje dobálgat el, és így nem melegít folyamatosan, de a kijelző változatlanul jónak mutatja a helyzetet. Ha a betápon a 230V-okat érted, azok is rendben vannak, kötéseik is. Sehol sincs égésnyom a készülékben. A kisfesz tápokat hogyan tudom ellenőrizni? Hogyan tudnám megállapítani, hogy melyik panel rossz? Vagy egyéb ötlet még? Köszönöm!
A panelek egyenkénti kiiktatásával kiderült, a bal panel a hibás. Megcseréltem a 2 panelt, átraktam a vezérlőt árammal ellátó átkötést a másik panelra. Így nem jelentkezik az újraindulás. De sajnos a relét (amit a lap safety_relay-nek hív) mindkét panelon el-eldobálja a vezérlő, így nem melegít rendesen. Gondolom a hibás panel hibákat küld a kommunikációs vezetéken a vezérlő panelnak. A rossz panelt kiiktatva a lap egyik fele hiba nélkül üzemel, csak reklamál a vezérlő bekapcsoláskor (E8 hibakód), hogy a másik panelt nem találja. Majd a nem talált zónákhoz E betűt jelez.
Rendeltem ELKO-kat, opto-t, Viper17-et. Ha megjön, cserélgetek, hátha...
Hi Mesterek!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy gorenje it614scindukcios főzőlap, ami beázott. Amit tudtam/láttam kijavítottam rajta. Jelenleg van egy E-8 kijelzésem. Tudna valaki ebben segíteni mi lehet a kod jelentése. Segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok kisérletezéshez lehet bontott főzőlap tekercset szerezni,
vagy olyan spec huzalt amiből tekercselik.
Szerintem egyszerűbben tudsz szerezni rossz (javíthatatlan) főzőlapból tekercset.
Elvileg neten talált leírás szerint E8: venti hiba, a beázás miatt megégtek ventilátortól menő vezetők ami az mcu -ba megy . Venti indul, opto rendben. A gondom hogy nem találok semmilyen kapcsolást, szokott az mcu bemenetén védelem lenni?
nagyzsak: lehet lesz 4 db indukciós lap/zóna/tekercs eladó
Sziasztok!
Adott egy GD.Proline, 2007-es évjáratú indukciós főzőlap. A napokban egyre többször áll le melegítés közben E3 hibakóddal. A használati útmutató szerint ennek a jelentése „túl alacsony feszültség”. Akad pár furcsaság is: - Pár órás áramtalanítás után akár fél órán át is képes normálisan melegíteni mielőtt E3-at produkálna - Ha az E3 hibajelzés közben szándékosan rányomjuk az edényt a főzőlapra, a hiba megszűnik, amíg a nyomás tart. (emiatt gondoltam, hogy talán a főzőlap alatti NTC termisztorral lesz gond, de annak a cseréje nem oldotta meg az ügyet. ) Merrefelé lenne érdemes elindulnom a hiba felgöngyölítésében? Esetleg az összes elko vagy az IGBT cseréje/újrapasztázása célravezető lehet? Nem láttam hogy másnak is lett volna ilyen problémája (pedig átolvastam a teljes topikot), de lefogadom hogy valami filléres alkatrész okozza az egészet, úgyhogy elég bosszús vagyok, mert szerettem ezt a főzőlapot. Bármilyen segítséget nagyon szívesen fogadok! A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
Hali, első körben az elkókat cserélném, kiszáradhattak, ha marad a hiba, megnézném a zénereket, nekem ez utóbbi miatt nem ismerte fel az edényt. Igbt-t meg a g.hidat újrapasztázhatod, ha már szét van szedve, az sosem árt. Ha elhal az igbt, akkor nálam lenyomta a kismegszakítót - ebay- ről ne vegyél
Üdv!
Az első képen az üvegkerámián erős tulmelegedés látható. Valószínű, hogy az alatta lévő hőérzékelő pasztázása már nem megfelelő, esetleg beszáradt, ezért lehet, hogy nyomásnál megfelelőbb lesz a kontakusa a üvegkerámia felülettel, és így működik amíg nyomod. A tekercs közepén kellene a pasztát felujjítani a hőérzékelőnél, és esetleg megnéznia forrasztását!
Hali, ott a pont! Eszembe jutott, hogy itt a topikban valahol láttam hibakód listát:
E1 tápfeszültség túl magas E2 hálózati feszültség túl alacsony E3 főzőlap hőmérsékletérzékelő szakadás E4 kemence felszíni hőmérséklete túl magas E5 az IGBT érzékelő nyílt E6 kemence belül a hőmérséklet túl magas A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2020
Sziasztok.
Az igbt gatejan milyen oscilloscop jel van ? Illetve kimeneten tekercsn. Ha azt egyaltalan leget merni. Kép lenne a legjobb. Koszonom
Szia!
Az igbt gate-n négyszögjelhez hasonló jel van, a tekercsen pedig színusz közeli... Lehet nézni és mérni szkóppal, , pl. egy 100-as bemeneti osztóval - nézegetni nem kényes. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2020
Közben ezeket találtam.
Köszi a segítséget, lassan finisben vagyunk
Sziasztok.
E9 hibakód micsoda? Valszeg VALÓSZÍNŰLEG elszallt az igbt . M. IGW 15T 120CR kapni ilyet ? Biztit lecsapja,bar a benne levő forrasztottat nem. Tesztkent egy 1_kwW-os lampat raktam a kimenetre. A variacio, B variacio sorosan 2_db 1_kw W-os. Így nem csapja le a biztit. Mi az E9 hibajel ? Tekercs miert csapja le nem_hinnem, hogy kissebbKISEBB R, mint a lampa. Igbt off, tehat nagyfreki nincs, csak egyenaram Viszont eszerint a dioda híd nem zarlatos. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2020
Moderátor által szerkesztve
Erre már én is gondoltam, újra is pasztáztam, de nulla eredménnyel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |