Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Az alaplap kezelőben telepítve van az ESP8266?
CH_PD felhúzva tápra?
GPIO0 csak az indulásnál legyen földön ( bár lehet nem számít, de ez is lehet hibaforrás) Alaplap: "Generic ESP8266 module" Port beállítás megfelelő? Port:"COMx" ? Programozó szerintem mindegy melyik van kiválasztva. Látja-e a soros illesztőt? Melyik porton? Drivere fel van telepítve? Terminál ablakban, ha "zagyvaságot" látsz akkor nem jó a kommunikációs sebesség beállítása. Induláskor elindul valamilyen sebességgel (talán 74880-al), majd átvált(hat) más sebességre ...
Szia!
Lehet, hogy fel kellene tenned a kérdést egy forrasztós témában. Hazánkban a Solomon, vagy azzal kompatibilis pákával találsz több projektet, ez elérhető, és egyszerű analóg áramkörrel is megvalósítható. A cikkek között találhatsz hármat is. Ezek általában 24V váltó feszültséget igényelnek, ami miatt neked most nem lesz jó. A külföldi oldalak egyik kedvelt típusa a Hakko páka, ehhez vannak Ardoniós projektek is. Bővebben: Link Ezek jellemzően 24Vdc-s megtáplálást igényelnek. Ez összerakható lyukas panelre, de a dobozolás problémáját neked kell megoldani.
Igen, azt megcsinaltam, es ki is tudtam a lapoknal valasztani a generic esp-t.
Multimeterrel nem mertem meg, de a ch-Pd lab foliaval ossze van kotve a VCC-vel ugy lattam magan az esp modulon. Ha nem igy van az valoban lehet hiba, aki programozott ilyen modult es tudja esetleg megerositheti.
A reset es gpio0 -ra tobb infot is talaltam, minden verziot kiprobaltam, allitolag a biztos az ha gnd-n van folyamatosan, mar bekapcsolaskor. Alaplap tipus ki van valasztva, az sikerult. A COM portot is sikerul jol kivalasztani, mert, bekapcs utan latok uzenetet. A vezerlopultban megnezve latszik a soros illeszto, es rendben telepitve is van. Indulaskor nem tudom mit kuld ki, es azt sem minek hatasara valthat at, a kommunikacio vegen egy ready uzenet jon. De ha kuldok neki pl egy AT es entert, arra azt irja hogy error.
Ha a CH_PD lab nem lenne tapra huzva akkor nem is indulna el egyaltalan a modul nem? Tehat nem latnek a terminalba uzenetet szerintem.
Szia,
Bocsánat, hogy csak így a közepébe belevágok. Csatolom az általam használt bekötést. Lásd az "esp-01_ftdi232-usb" fájlt. - Az USB/RS232 átalakítón a jumper 3,3V-on értelemszerűen - Az USB átalakító drivere telepítve (ha kell) port beállítva az Arduino-ban - GPIO 0 és 2 lábakon nem lehet egyéb áramkör rákötve a programozás alatt! - Elindulás után K1 (GPIO0 - PRG) lenyomva tartása mellett a K2 (Reset) lenyomása egy másodpercre, majd elengedése után 1 másodperc múlva a K1 is felengedhető (nem kell ennyi idő, csak így szemléletesebb és biztosabb). Ekkor készen áll a programozásra. Innentől kezdve az Arduino IDE-ben: - ahogy írtad az ESP8266 json beállítva, hardver támogatás hozzáadva - generic ESP8266 jó ide - további minta beállításokért nézd meg a csatolt "ESP8266_config" fájlt. Üdv.
Idézet: „Indulaskor nem tudom mit kuld ki, es azt sem minek hatasara valthat at, a kommunikacio vegen egy ready uzenet jon. De ha kuldok neki pl egy AT es entert, arra azt irja hogy error.” A benne lévő program állítja át a kommunikáció sebességét! A terminálban állítsd át a sebességet, hogy olvashatóan lásd az elején lévő szöveget ... majd ezzel a sebességgel tudod megnézni, hogy átvált-e programozási módba.
Köszönöm Peter, gyűjtöm már az információkat! Igaz nem írtam, de természetesen arduino vezéreltre gondoltam, ezért tettem fel itt a kérdést. A kissrác elvan egy szettel amit adtam neki, (UNO, 2x16LCD, I2C Oled kijelző meg pár apróság) és tervben volt, hogy ha megszűnik a tilalom, jön és építünk Erre 15. helyett mától lehet „szabadon” utazgatni és már jönni akar, így az idő hiánya miatt gondoltam a kérdést itt feltenni. Azért jobb ha tuti bevált a kapcsolás és nem nekünk kell kiválogatni a sok projekt közül, ami jó! Nekem az ebay a legközelebbi beszerzési forrás, nem Magyarországon élünk. A projekt megvan, lyukas panelre lesz építve egy kimúlt Fahrenheit forrasztóállomás dobozába. Hirtelen tápnak egy laptop töltő lesz, mert abból van pár itthon.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2020
Köszönöm az infokat Neked is.
Rendben, megcsinalom!
Köszönöm mindenkinek a gyors segitseget, amint ki tudtam probalni az itt kapott infokat visszajelzek Nektek!
Megegyszer nagyon köszi!
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Végül is nem is olyan kicsi. Sajnos nem vagyok még soha nem programoztam,csak a megírt programot töltöttem fel. Van egy K150-es programozóm. Egy időzítőt kellene róla üzemeltetni ha ez lehetséges. Úgy szeretném hogy 3 nyomógomb lenne. "Egyes nyomógomb" megnyomására elindulna egy 30 s időzítő ami egy relét meghúz amíg az időzítő le nem jár. "Kettes nyomógomb" megnyomására elindulna egy 120 s időzítő ami egy relét meghúz amíg az időzítő le nem jár. "Hármas nyomógomb" megnyomására elindulna egy 180 időzítő ami egy relét meghúz amíg az időzítő le nem jár. Mind a három nyomógomb ugyan azt az egy relét húzná meg. Minden nyomógomb mellé tennék egy ledet is ami addig villogna 2 másodpercenként amíg az adott időzítő le nem jár. Ha egy időzítőt elindítok akkor a többit már ne lehessen elindítani. Viszont ha elindítom az időzítőt mondjuk az "egyes nyomógomb"-al , akkor ha megnyomom még egyszer az "egyes nyomógomb"-ot akkor álljon meg a visszaszámlálás. Ilyenkor folyamatosan világítson a led. Ha újra megnyomom akkor folytassa onnan ahol abba hagyta. Ha pedig hosszan nyomom a gombot akkor kezdje az elejéről a visszaszámlálást. Ez kivitelezhető lenne ? Nagyon nehéz ezt a programot megírni ? Vagy valaki tudna nekem ebben segíteni ?
Elkeszitettem a kapcsolast, es az alltalad leirt modszerrel ugy tunik programozasi modba is allt a modul:
Ez a bekapcsolási rész: ets Jan 8 2013,rst cause:2, boot mode3,0) load 0x40100000, len 2408, room 16 tail 8 chksum 0xe5 load 0x3ffe8000, len 776, room 0 tail 8 chksum 0x84 load 0x3ffe8310, len 632, room 0 tail 8 chksum 0xd8 csum 0xd8 2nd boot version : 1.6 SPI Speed : 40MHz SPI Mode : QIO SPI Flash Size & Map: 8Mbit(512KB+512KB) jump to run user1 @ 1000 rf cal sector: 249 rf[112] : 00 rf[113] : 00 rf[114] : 01 SDK ver: 2.0.0(5a875ba) compiled @ Aug 9 2016 15:12:27 phy ver: 1055, pp ver: 10.2 )⸮NO⸮ ets Ez meg a gombok lenyomasat koveto: Jan 8 2013,rst cause:2, boot mode1,6) Ezeket az uzeneteket 74880 baud-os sebesseggel jeleniti meg. Programozni viszont szerintem 115200 al probalja. Hogy tudom a programozaskori sebesseget atallitani? Egyebkent bekapcsolas utan a fejleceket ha kikuldte 115200-as sebessegre all at. Viszont ezt nem tudom, hogy prgramozasi modba valtasnal is igy tortenik-e.
Ohh, bocsánat. Akkor átugrok oda. Köszi!
Ezt az opciot hianyolom.
Nekem nem jelenik meg az esptool a programozók között, de mindegy is mi van ott, itt egy friss kép égetés közben.
Nem Generic esp board van nálad kiválasztva, ha ilyen kevés menüpontod van.
Esp generic board-nál állítható a baudrate, lásd az előző képet
Rendben, nem ismerem annyira ezt a kornyezetet, én a programmer nel keresgeltem volna A 115200 baud az helyes beallitas? Johnycorp-nak mondjuk igy mukodott. Nem lehet hogy ez a kinai illeszto szivat? Bar kinomban leteszteltem oket, 2 db-ot is, es nem mtapasztaltam hibat, de egyikkel sem megy a programozas.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2020
Igen, kiprobaltam mindegyiket de nem nyert. Ha 115200-on van a soros monitor, akkor az "AT"-ra valaszol, hogy "OK"
AT OK AT+GMR AT version:1.3.0.0(Jul 14 2016 18:54:01) SDK version:2.0.0(5a875ba) v1.0.0.3 Mar 13 2018 09:35:47 OK Igy kommunikal, de ha programozni akarom nem valaszol a kuldott csomagokra, nem is villog az uart illeszton az RX led, es az ESP-n sem a kek. Pedig szerintem sikerul programozasi modba tenni, mert ha lenyomom a GPIO0-t, kozbe a resetet, majd a resetet elengedem es a GPIO0-t is, mar ki is kuldi az alabbi sort: ets Jan 8 2013,rst cause:2, boot mode1,6) Vagy valami beállítási probléma lesz, vagy a modul rosz, mar nem tudok mire gondolni.
A boot modenal esetleg meg tudnad nezni, hogy nalad mit ir ki a sor vegen, ami nekem az "1,6"
Az esp rx lábán meg kéne nézni hogy eler-e oda a jel ( logikai analizátorral vagy egy LED-el).
Amikor csatlakozni akar a programozó szoftver akkor elkezd valami sormintát rajzolni ( pontok, kötőjel, vagy alahuzas... ) Ezt 5-10 karakter után abbahagyja ha sikerül a kapcsolatot létrehozni. Ez Nálad hogy áll?
A sorminta megvan, nagyjabol 5x 6x nyomja le, aztan abbahagyja, es kiirja a hibauzenetet. Az AT parancsra valaszol,ezert szerintem a kuldott adat fogadasa mukodik. A chip meretenek konfiguralasa, vagy orajelek konfiguralasa nem okozhat gondot? A chip memoria meretenel nekem az elso van kivalasztva. A resetet ck-n hagytam. A programozashoz 115200-as sebessegen van, a bekapcsolaskori uzeneteket ennel lasabban kuldi. Elkepzelheto szerintetek, hogy amit vettem ESP modul nem programozhato, hanem csak az AT parancsokkal vezerelheto?
Túl hosszú a sorminta, tehát nem tud kapcsolódni... Nekem akkor csinál ilyent amikor nem állítom boot módba. Ha at parancsra válaszol akkor tényleg jónak kell lenni a vételnek is. Én azon kívül hogy kivalasztom a esp generic modult, csak a soros portot állítom be... Esetleg próbáld meg beállítani esp generic helyett nodemcu modult... Hátha...
Jártam úgy hogy az esp nem tudtam boot módba állítani, ezért nem tudtam programozni, akkor a flasht programoztam újra, működő modulbol kiforrasztottam egyet, kiolvastam a tartalmát és azt írtam bele a "hibás" flashba.
Köszi a tippet, kiprobalok mindent. Rendeltem most a HE-store-bol egy FTDI atalakitot es meg egy ESP modult, megprobalom azzal, hatha ennek valami hibaja van.
A boot mode-ra mit ir ki Neked szamszerüleg? Azt meg tudnad nezni nekem?
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Hogy tudnám azt megírni a programba hogy 3 különálló kapcsolóból ha az egyiket megnyomom akkor az adott kapcsoló saját időzítője ha elindul, ekkor bármelyik másik kapcsolót hiába nyomogatnám, nem indulna el az ő időzítőjük amíg le nem jár az elsőként megnyomott kapcsoló időzítője. Ha jól gondolom akkor logikai függvény VAGY (OR)-ra lenne szükségem.
Egy bool változó, true ha megy false ha lejárt, és ezt és -sel összekapcsolni a többi gomb lenyomásakor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |