Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jajj ez a játék.. Én ismerem, és ha jól emlékszem itt a fórumon is előjött már.. De nem lövöm le a poént..
Elég vad, hogy néha hogy néz ki a hálózati feszültség alakja. Az első úgy dél felé készült és olyan amorf, hogy akár egy álatalam készített erősítő kimenetén is mérhettem volna (ha bemeneten tiszta színusz van).
A következőt ha jól tévedek fél 1 kor, és most az előbb fényképeztem az utolsót. Történethez hozzátartozik, hogy Dunaföldváron élek, tehát kb. 20km Paks. Mondjuk valószínűleg nem ott van a baj. A déli retek elég hihetetlennek tűnik, de biztos nem mérési hiba. 5ms/osztás => kb. 45Hz
Ez a nyavalyás hogy megijesztett az előbb...
Kész, feladtam! Nekem gyanús, hogy mindíg ugyanott, ugyanaz... de többet nem mondok!
Huhh! Szépek... az elsőről hirtelen egy 1F inverter jutna eszembe, de lehetne egy vezérelt áramiránító "nyoma" is. Nincs a közelben valami ilyesmi jellegű berendezés?
A második is hasonló az elsőhöz, az utolsó pedig már egész korrekt az előző kettőhöz képest. Gondolom a helyi trafó még 3×380/220V-os, nem cserélték a 3×400/230-as átálláskor. Szépen levágja a szinusz "sapkáját", telitésbe megy a vasmag.
Egyszerű. Föleg ha az ember ismeri a billentyűzetegeret, (Jobb)Alt + Jobb Shift + Num Lock
Ismerös volt, mivel a testvérem is csinált ilyet, azt hiszem ott jobb volt a zenei aláfestés.
Naná! Meg is áll ott a pont, hiába mozdítasz rajta!
Azt figyelembe veszed, hogy az oszcilloszkópok nem földfüggetlenek?!
Erre a problémára megoldás pl. az én digit tárolós szkópom akkuról való táplálásának lehetősége. A profibb szkópoknál van lehetőség a földfüggetlen üzemeltetésre.
Ez körülbelül olyan mintha a multiméterrel a saját elemét próbálnád kimérni, jól gondolom?
Természetesen! Leválasztótrafóról működik szinte az egész műhely. A mérés pedig a trafó előtt történt, hogy ne zavarjon be. (Így helyes, ugye?)
De a fura eset miatt kipróbáltam úgy is, hogy a szkóp volt a hálón, és egy 230/2×16V trafóról szedtem a jelet, biztos nem földhurok.
Valószinüleg megy egy rakás klima a környéken,stb.. jól leterheli a környéket. Néztem én is töled kb 30-40 km-re tőled, Iváncsán, sokkal ott sem szebb bár nem ilyen brutális, csak a teteje hiányzik kicsit a szinusznak...
Eszembe se jutott, pedig logikus. Egyúttal megmagyarázza miért délben volt "retkes" a jel és estére miért tisztult ki. Amúgy a szinusz teteje sose volt meg felénk Erre meg lehet magyarázat Slope hozzászólása itt. Amúgy tényleg még a régi szabvány szerinti az utca trafója. (Tényleg, mi az az 1F inverter? Áramirányító nincs a közelben, tudtommal.)
Sziasztok!
Ha már offtopic akkor offolnék egy jó nagyot. Budapestiek észrevehették már, hogy a Békás és Csillaghegy közötti HÉV átjárónál (ami keresztezi a Szentendrei utat) szinte mindig tiltó jelzést kapunk. Nem tudja valaki véletlenül, hogy a HÉV áthaladása előtt hány méterrel kell lezárni a sorompót? Illetve hogy egy szerelvény mekkora maximális sebességgel haladhat át?
Ezt már nevezem szekérnek.
A jövőben ilyen verdák is fognak lófrálni az utcákon. Nekem tetszik. BMW: GINA A videót mindenképp nézzétek meg! Felállt a hátamon a szőr amikor szószerint (szgépes trükk nélkül) kacsintott az autó! :wow1:
Nagyon, nagyon. Ez még nekem is tetszik.
Bár, hogy kicsit rosszmájú legyek, az első néhány képkockáról a velorex jutott eszembe (még a forma is stimmel), amitől heveny röhögőgörcsöt kaptam. De a "bordái" és a kacsintás tényleg durva.
Hát igen, valószinüleg ezt álmodta meg az, aki annak idején a dumát kitalálta /azt hiszem Nagy Bandó / :
" metálszinű, toló tetős, sport Velorex " Fery Ha belegondolsz majdnem olyan...
"rendszáma H2SO4"így folytatódna tovább. Ez a Markos-Nádas duó paródiája
Sorry, akkor megkutyultam, nem emlékszem már pontosan...Mindegy a Velorex a lényeg.
Köszi Fery
Bepofátlankodok már ide
Nemtudom, szólt-e már valaki, dani22-nek a rugós bicska kapcsán, de legjobb tudomásom szerint a penge méretét csökkentették 8 cm-re, és az előtt is 9 cm volt a maximális pengehossz.. Egyébként a cikk jó.
Valakinek nyáriszünet, valakinek még egy hét és érettségi!
Ez milyen érettségi? Az érettségi már régebben volt nem? Vagyis nálunk már egy pár hete tuti. Azóta nem járnak a negyedikesek suliba.
Hát ja, az írásbelik egy ideje már megvoltak.. Viszont a szóbelik még hátravannak, nekem spec. júni 26.. Kellett ennyire széthúzni az egészet..
Akkor viszont sok sikert kívánok minden érettségizőnek.
Ja, ja, egy jó nagy kalappal. Mondjuk a Kinai Népköztársaság évi termése elég lenne ???
Az gáz, de ha rajtam múlik és segit megajánlom hozzá Indiát is...
Fery
Még jó, hogy ilyen rendes fórumtársaim vannak!
nemrég találtam ezt a képet valamilyen szinten kötődik ehhez az oldalhoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |