Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ebből a KIT-ből sok példány üzemel megbízhatóan, bár a GND vezetősávok kialakításával messze nem értek egyet Bővebben: Link
Ha a hangszóró a KIT-ről kap testet, akkor a hangszóró árama feszültséget ejt a test bekötő vezetékén. Ez a feszültség pedig hozzáadódik a bemeneti jelhez, ami a gerjedés melegágya. Szerencsésebb volna, ha legyártanád az E_2 paneleket.
Ez elég ijesztő. A (301) IC-t foglaltba raktad? Ki kéne emelni.
Gondolkodtam,hogy foglalatba teszem de hirtelenjeben nem talaltam.
Kiforrasztom vissza es akkor kap egy foglalatot. A mukodo kittet bekossem szerinted kiforrasztott 301es ic mellett? A panelgyartassal az a helyzet,hogy megfelelo eszkozok hianyaban csak ugy szoktam egyszerubbeket csinalni,hogy leragasztom az egesz nyakot,szikevel korbevagom a vezetosavokat es a folos reszt leszedem ,majd megy a folyadekba. Amit terveztel a 7294-nek az ezzel a modszerrel lehetetlenseg lenne. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2020
A KIT bekötésével várjunk még, fel kell derítened a zaj forrását.
Rendelkezel olyan erősítővel melynek van vonali bemenete? Például egy PC hangszóróval? Meg kéne hallgatni a műveleti erősítő kimeneti jelét, amit majd a KIT-re fogsz kapcsolni. Az IC301-et fotózd le alkatrész és forrasztási oldalról! Ki kéne deríteni mitől ment tönkre, mert még az sem tisztázódott.
Termeszetes vannak a segitseged altal megjavitott erositok itthon,sony str,cleopatra,unitra
De szerintem a gagyi pc hangszorot aldozom fel inkabb. A kert kepek: https://kepkuldes.com/image/Zbuxx2 https://kepkuldes.com/image/ZbuEbj
Komoly feladvány, mert nagyon egészséges a panel kinézete.
Az a valóságos dübörgés ami a videón látható, poti, vagy elkó hiba is lehet. A videó készítése során volt jelforrás a bemeneten? Ez azért érdekes, mert a hangerő poti előtt nincs egyenfeszültség leválasztó, azaz csatoló kondi.
Nem volt rakotve semmi.Sot,eloszor az atforrasztas utan kilengett a hangszoro es el is tavozott,
Masodszori bekapcsolaskor mar repult az ic tokozasa. Legkozelebb a hangeropotit lehuzom a panelrol,megnezem ugy. Semmilyen lathato nyom sincs.
Tegyél AC voltmérőt arra a pontra ahová a végfok bemenő jelét kötnéd!
Szia!, R15-R16 1mV esik 0,47ohmon, r13-430mV r14 - 160mV. Megcsereltem, hogy a diferencial erosito tranyoi legyen egyformák, a jelenség még mindig fennáll, gyanitom nincs nyugalmi áramom..
Hello!
Én kíváncsiságból szétszedtem egy ilyen végfokot, tökéletesen működött amúgy mindig. Ebben láthatóak a meghajtó tranzisztorok TIP36C típusúak. A tápegységéről viszont érdekelne valamilyen kapcsolási rajz esetleg dokumentáció, ha abban tudna valaki segíteni
Szia a gyari icnek is a testje a tapfesz testjevel azonos potencialon volt.
A kittnel miert ne lehetne ugy?
A potenciál azonossága csak látszólagos, földhurok is létrejön. Figyelemre méltó az a feszültség is ami a testvezetőn esik a KIT 1000 µF kondenzátorainak töltése során. Csak reménykedhetünk abban, hogy ez nem lesz zavaró mértékű.
Kozben megtudtam az eloeletet.
Leloktek uzem kozben egy asztalrol es a tapkabelt elvagta. Az erosito haza.Gondolom a burkolat nem volt rajta. A muveleti erosito hibajara ez lehet magyarazat...
A 101-es ic a phono bemenetnel nem zavarhat be?
Sziasztok!
Erősítő téma nekem sajnos elmaradt, ezért lenne egy kérdésem Modul Egy ilyen modulnak milyen erős tápegységet ajánlanátok? Körülbelül hány ampert vehet fel? Van egy hangprojektorból származó sony mély, aminek a gyári csoda panelja meghalt, gyárilag egy TAS5614LA-S volt benne hídba kötve, be szeretném rakni a pc sztereó hangszórói mellé mégiscsak legyen egy kis mély.
Ez egészen más megvilágításba helyezi a hibát.
Elsőkén cseréld ki az elkókat a műveleti erősítő környezetében, mert nagy valószínűséggel túlfeszültséget kaptak. Vizsgáld át a vezetősávokat, keletkezett-e repedés a leejtéstől! A phono erősítő nem okozhat zavart, ha nincs bemenetként kiválasztva, esetleg a tápnak terhel be, de azt úgy emlékszem mérted már.
Szia! Az áramigény attól függ hány ohm-os a mélysugárzód és mennyi a terhelhetősége. Azt is érdemes figyelembe venned, hogy mennyi a PC hangszóród teljesítménye, a mélysugárzót felesleges annak négyszeresénél erősebbre építened.
A szubszűrővel kapcsolatban mi az elgondolásod? Melegen ajánlom a független táplálását.
Szia!
Bővebben: Link Ennyit tudok róla hogy ez lakik a dobozban, 4 ohm, 200 wattot ír nem tudom mi a valós teljesítménye. A mélyre szeretnék külön potmétert, tudjak korrigálni, nem ezzel akarok "falat bontani" csak kicsit kiegészíteni hangzásban a genius rendszert. Szűrőt nem tudom rakjak e bele, kipróbáltam nélküle elég jól csak a mélyet nyomta, mármint a jelenlegi genius egyik hangszórója helyére raktam próbának, de minden tanácsot meghallgatok. Bővebben: Link Ezek mellé akarom mélynek A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2020
A hangszórót 20-30 W-osnak becsülöm a mérete alapján, praktikus lenne egy 19 V-os laptop tápról járatnod.
Értem köszönöm, a hangfal egykori tápja 18 voltos kapcsolóüzemű próbának megnézem azzal mit tud.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2020
Negy kondit mar megrendeltem ,c301,302,31 1,312,e ketto bontott lesz 307,308...
Holnap megprobalom kicserelni...
Szia,a kondik meg nem jottek meg de most volt idom megint a baba mellet "nekimenni".
A cp401-es csatlakozo 4-es labarol vettem le a jelet (ahogy a TDA-nak is) es csatlakoztattam a pc hangszorohoz. Mukodik minden,zajnak nyoma sincs,eq,source direkt,balansz,loudness es a hangero is. igy a kondikat nem is biztos ,hogy kicserelem. A testet a balansz potirol vittem. Viszont ezek utan meg mindig felve kotom majd ra a kittet. Rendeltem 2db TDA ic-t is,ha ismet baj lenne.
Azt elfelejtettem,hogy csak az egyik csatornat probaltam ki.
Sziasztok!
Elkészült az új sub erősítőm. Régen is ezt a típust használtam, de most teljesen újat építettem, csak a trafó a regi benne. Actrk Nmos 350, de lazán adja a 400W-ot 4 ohm-on. Teljesen csendes, semmilyen zaja-gerjedése nincs, az rca csatlakozó le lett földelve, és a fémházas potméterek is kontaktban vannak a tömör aluminium előlappal. Minden más alkatrész el van szigetelve a háztól, még a nagy hűtőborda is.
Szia!
Nagyon szép lett! Tedd fel a Ki mit épített topicba is ( vagy csak rámutató linket...)
Sziasztok!
Sub szűrőt építenék, a fenti hozzászóláshoz Bővebben: Link Mindenhol Tl072-vel találok kapcsolást, feltúrtam mindent itthon de csak Tl082 van, pár kapcsolást láttam azzal is, mi a véleményetek? Ha esetleg kering itt bevált kapcsolás szívesen venném
Szia.
Ezen az oldalon ugy latom mehet bele mindketto: https://www.elcircuit.com/2016/10/active-subwoofer-circuit-tl082-tl072.html
Köszi!
Mellékelek egy képet, az alsó szűrőről mi a vélemény? Valami egyszerű kellene
Szarvas hiba nincsen benne, első ránézésre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |