Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 1W-os LED-vezérlés
Témaindító: kabel-prof, idő: Jún 12, 2008
Témakörök:
Üdv... Problémám összetett: olyan kivezérlést keresek ami megbírkózik 1W-os ledekkel (12V vagy 3V, 350mA(Luxeon)).
10, 10 db ledről van szó, mert ugye stereó, és normál vonali jel lenne a bemenet, szabályozható érzékenységgel... Előre is köszönöm az építő ötleteket.. (és 12V a meghajtása)
Felerősíted, egyenirányítod a vonali jelet pl. 3-4 volt DC-re, azt rávezeted egy LM3915-re ( kapcs., adatlap található hozzá). A kimenő ledek helyére teszel 1-1 optót, a tranyókkal meg vezérelsz 1-1 kapcsolótranyót és kész.
najó köszi, de én max elmegyek a bolba, megveszem amit leírnak és próbapanelon összerakom rajz alapján, és ennyit értek hozzá... sajnos...
Akkor keress a fórumon az előerősítő-rajzok között egy kéttranyósat pl., meg a 3915-öst, aztán ha megvan , elkezdheted.
Így rakd be a ledeket.. ha csak egyet használsz, akkor a 12 ohm 24 legyen és 4...5 wattos, vagy lemész a táppal 5-8 voltra és hozzászámolod az ellenállást ( 3...12 ohm); akkor viszont a tápon melegszik el a watt ( 12-ről x voltra).
Ha 12 voltos leded van, akkor csak a tranyó kell.
Ha milliomos vagy vegyel a chipcadnel 1W -os ledmeghajtobol annyit amennyi kell! Ez kb 5V-tol 30V ig emlegy mindenrol. Es van kulon PWM bemenete is. Itt kapcsolhatod ki-be a led-et.
Sajnos a meghajto darabja kb 2eFt+fa
Ugyan miért vennék?
Pillanatnyilag nem csinálok ilyen csecse-becsét és megoldanám anélkül is, mint láttad...
Ha valaki az egész nyákot meg a beültetést megtervezné nekem annak nagyon tudnék örülni, mint mondtam nagyon kezdő vagyok...
Sziasztok ti az 1w ledet hogy raktátok hűtőbordára?
az alkatrészeket ne vegyük meg?
Kell hozzá alumínium nyák. Erre felforrasztod, és ezt a kis nyák darabot már fel tudod fogatni a hűtőbordára. Hogy hol tudsz ilyet szerezni idehaza az passzz... én inkább megveszem a ledeket úgy hogy már rá vannak forrasztva az alu nyákra.
Köszönöm a gyors választ!
Úgy esetleg nem lehetne megoldani, hogy egy nagyobb átmérőjű tömör rézvezetéket ráforrasztok a hűtőfelületre, egy nyák lemezre fúrok egy akkora lukat, azon átvezetem a rézvezetéket és arra forrasztok egy nagyobb hűtőbordát. Vagy szétégne a led a forrasztástól? Vagy a hőelvezető képessége nem volna elég nagy? Ha nincs más megoldás, akkor a felforrasztottat fogom választani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |