Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 1W-os LED-vezérlés

Témaindító: kabel-prof, idő: Jún 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kabel-prof hozzászólása Jún 12, 2008 /

Üdv... Problémám összetett: olyan kivezérlést keresek ami megbírkózik 1W-os ledekkel (12V vagy 3V, 350mA(Luxeon)).

10, 10 db ledről van szó, mert ugye stereó, és normál vonali jel lenne a bemenet, szabályozható érzékenységgel...

Előre is köszönöm az építő ötleteket..
(és 12V a meghajtása)
(#) ferci válasza kabel-prof hozzászólására (») Jún 12, 2008 /

Felerősíted, egyenirányítod a vonali jelet pl. 3-4 volt DC-re, azt rávezeted egy LM3915-re ( kapcs., adatlap található hozzá). A kimenő ledek helyére teszel 1-1 optót, a tranyókkal meg vezérelsz 1-1 kapcsolótranyót és kész.
(#) kabel-prof hozzászólása Jún 12, 2008 /

najó köszi, de én max elmegyek a bolba, megveszem amit leírnak és próbapanelon összerakom rajz alapján, és ennyit értek hozzá... sajnos...

Akkor keress a fórumon az előerősítő-rajzok között egy kéttranyósat pl., meg a 3915-öst, aztán ha megvan , elkezdheted.

Így rakd be a ledeket.. ha csak egyet használsz, akkor a 12 ohm 24 legyen és 4...5 wattos, vagy lemész a táppal 5-8 voltra és hozzászámolod az ellenállást ( 3...12 ohm); akkor viszont a tápon melegszik el a watt ( 12-ről x voltra).
Ha 12 voltos leded van, akkor csak a tranyó kell.
(#) kyrk válasza ferci hozzászólására (») Jún 12, 2008 /

Ha milliomos vagy vegyel a chipcadnel 1W -os ledmeghajtobol annyit amennyi kell! Ez kb 5V-tol 30V ig emlegy mindenrol. Es van kulon PWM bemenete is. Itt kapcsolhatod ki-be a led-et.

Sajnos a meghajto darabja kb 2eFt+fa
(#) ferci válasza kyrk hozzászólására (») Jún 12, 2008 /

Ugyan miért vennék?
Pillanatnyilag nem csinálok ilyen csecse-becsét és megoldanám anélkül is, mint láttad...
(#) kabel-prof hozzászólása Jún 13, 2008 /

Ha valaki az egész nyákot meg a beültetést megtervezné nekem annak nagyon tudnék örülni, mint mondtam nagyon kezdő vagyok...

(#) bendoroland hozzászólása Jan 20, 2009 /

Sziasztok ti az 1w ledet hogy raktátok hűtőbordára?
(#) dpeti válasza kabel-prof hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

az alkatrészeket ne vegyük meg?
(#) radiomano válasza bendoroland hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Sziasztok!

Énis azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet ezeket a ledeket hűtőbordára rakni?
(#) ATtiny válasza radiomano hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Kell hozzá alumínium nyák. Erre felforrasztod, és ezt a kis nyák darabot már fel tudod fogatni a hűtőbordára. Hogy hol tudsz ilyet szerezni idehaza az passzz... én inkább megveszem a ledeket úgy hogy már rá vannak forrasztva az alu nyákra.
(#) radiomano válasza ATtiny hozzászólására (») Máj 12, 2009 / 4

Köszönöm a gyors választ!
Úgy esetleg nem lehetne megoldani, hogy egy nagyobb átmérőjű tömör rézvezetéket ráforrasztok a hűtőfelületre, egy nyák lemezre fúrok egy akkora lukat, azon átvezetem a rézvezetéket és arra forrasztok egy nagyobb hűtőbordát. Vagy szétégne a led a forrasztástól? Vagy a hőelvezető képessége nem volna elég nagy? Ha nincs más megoldás, akkor a felforrasztottat fogom választani.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem