Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plusz hangszórók autóba
Lapozás: OK   2 / 2
(#) glaci82 válasza titi hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy mitől van az hogy recsegnek a hangszórók a kocsiban amikor felnyomom a volume-t? Régebben nem volt ilyen. Azt honnan tudom hogy ki van ütve a végfok a rádióban, mik a jelei? Abszolute kezdő........ Köszi a válaszokat.
(#) glaci82 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 26, 2008 /

okéé meglesem őket....
(#) (Felhasználó 16772) hozzászólása Jún 13, 2008 /

Sziasztok!

Nagyon szépen működnek a kocsiba tett plussz két 4ohm 3W-os hangszórók sorosan a régi 15W-osakkal. Az lenne a kérdésem, hogyha tudok szerezni majd valamikor nagyobbakat, akkor mekkora teljesítményű hangszórókat lehetne a mostani 3W-osak helyére rakni ( persze csak sorosan a hátsó 15W-osakkal)? Milyeneket bírna még el a rádió a hátsókkal sorosan? Jah, és az baj, ha nem 4ohmosak lesznek, mint a hátsók hanem 8ohmosak?

Köszi
Üdv.
(#) sargarigo válasza (Felhasználó 16772) hozzászólására (») Jún 13, 2008 /

Szerintem nem nagyon van értelme a régi rádióval bíbelődni, ha meg akarod tuningolni a hangot! Veszel egy akármilyen rádiót ami mai (!) gyártmány, és biztosan el fog neked vinni néhányszor tíz wattot. 40W alatt nem is tudom hogy lehet-e egyáltalán kapni. De ha meg a régebbi típusok között nézelődsz, akkor a verdát sem törik fel érte. Azok is tudnak vagy 20W-ot, és bátran kötögetheted a hangszóróidat. De szerintem az eredeti is elbírna még 15-15W-ot, anélkül hogy bármi gondja lenne, csak halkabb lesz. Ha 8ohmosak, akkor nagyon halkabb lesz.
Az biztos, hogy a mai cuccoknak SOKKAL szebb hangja van, mint egykoron a KGST nagybecsű termékeinek (persze ez feltételezi a jó minőségű hangszórókat is).
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 15, 2008 /

"De ha meg a régebbi típusok között nézelődsz, akkor a verdát sem törik fel érte. Azok is tudnak vagy 20W-ot" - az újabbak se bírnak sokkal többet sinuszban... sőt...
(#) kisfeca hozzászólása Feb 7, 2009 /

Sziasztok! Ideiglenesen szeretnék betenni a kocsiba egy hifiek a hangszóróját! Ez 6 ohmos aiwa hangfal és az elöl lévő kicsi magas hangszóróra szeretném rákötni!(d=5cm) Hogy kössem rá sorosan vagy párhuzamosan hogy ne okozzon semmiféle gondot a rendszerben? Köszi elöre is!
(#) kisfeca válasza kisfeca hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Bocs hogy kérdeztem. Már visszaolvastam még aznap és megtaláltam a kérdésemre a váalszt
(#) Gedeonerno hozzászólása Jan 26, 2013 /

Sziasztok!
A kérdésem:
Renault Kangoban,2 üléses,céges autóban 2db 10cm-es hangszóró van elöl, 4x45w-os Sony rádió hajtja.Nem tudok,és nem is akarok aktív mélyládára költeni,az ülés alá beférne kollégám passzív hangdoboza,ami 1db Somogyis 4ohm-os 16cm-es mélysugárzót tartalmaz,1 utas hangváltó van benne.
Ráköthetem a Sony rádió második kettő hangfalkimenetére?
Ha igen,hogyan?
Ohm-okra gondolok,nehogy szétmenjen bármelyik oldal.....
Előre is köszi!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem