Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem van kettő teljesen egyforma (tiedhez nagyon hasonló) 30 GB Maxtor HDD. Az egyiken Windows XP (ezzel jött), a másikon pedig Millennium (már én tettem rá) van, mindkettő megkímélt állapotú, ismerősöktől származó számítógépből származik. Koruk ellenére tökéletesen működnek, Maxtor HDD-ben eddig még nem csalódtam.
Nem lehet, hogy valahogyan nedvesség került a HDD-be és végképp letapadt a fej? Azért sípol, mert próbálná megmozdítani a fejet, de nem sikerül neki. Szerintem nyugodtan bízhatsz abban az alaplapban, olyanról még nem hallottam, hogy egy alaplap nyírt volna ki bármiféle HDD-t... Én legalábbis megpróbálnék rákötni egy másik olyan HDD-t, amiért nem lenne kár ha valami történne vele... A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2020
Próbáltad már Live cd/dvd -vel?? Mert nekem ez azt mondja hogy nincs rendszer vagy nem indítható a merevlemezről.
Ugyanaz. Annyi a különbség, hogy a laptopoknál sokkal többet parkoló pozícióban van a fej.
Ez nem ellenpélda. Mint írtam, minden lehetséges.
Nem idióta kérdés. Elméletileg szoftveresen is meg lehet ölni egy meghajtót. Ha tiszta forrásból dolgozol, nyugodtan próbálkozhatsz.
Win10/64-2004-en társítanék fájlokat, Van amelyiknél felajánlja hogy mindig a kijelölt alkalmazás nyissa meg a fájt (pl.mp3, flac, mp4) [1, 1a kép]. De van olyan (pl. prc, xpi), ahol van ugyan társítás, de nincs feljánlás, így minden alkalommal társítani kell [2, 2a kép]. A jobb gombos ablakok is mások. Mi lehet ez?
Win gomb, alapértelmezett alkalmazásokra keress, majd a lista alján filetípus vagy program alapján is lehet társítani.
Köszi a válaszokat! Ha jól emlékszem a monitor frekvenciája nem állítható. LCD. De akkor is meg volt ez a probléma, amikor még CRT monitorom volt. Ez egy lenyelős béka.
Ha nem ugyanaz, vagy egész számú többszöröse a megjelenítő frissítési frekvenciája, akkor fennáll ez a jelenség.
Próbáld ki a shift+jobb klikk-et azon a fájlon, amire nem ajánlja fel a "mindig ezzel nyissa meg" mezőt. Nem tudom kipróbálni, de ha jól emlékszem, van egy ilyen "kényszerítéses" menü.
Megpróbáltam, így sem ment. Gugliztam, nem volt értékelhető javaslat. Az MS oldalán sem volt semmi.
De MEGVAN a megoldás. Egy elég elrejtett helyen. Annyira, hogy még magyarra sincs lefordítva: A fájlon jobb gomb > Tulajdonságok > Általános > Pick an app > Módosítás > További alkalmazások > megadni a programot > OK
Kipróbáltam ezt is, tudtam indítani CD-ről rendszert (miután rájöttem, hogy az optikait is 'removable device'-nak tartja, nem csak a pendrive-ot, tehát ezt a BIOS boot opciójában engedélyezni kell), közben szétszedtem és megmozgattam a winchestert is. A sípolást befejezte, de van rajta sérült szektor is bőven. Kuka. Ráadásul az eredeti célként kitűzött TV-kártya sem telepíthető ebben a lapban sem, szóval szerintem itt engedtem el ezt a témát.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2020
Szerintem túl régi irányba indultál el. Olyan gépbe próbáld meg betenni a TV kártyát amire legalább Windows 2000 telepíthető. Alatta nem érdemes próbálkozni.
Rögtön a kérdésed után leírtam a legegyszerűbb és leggyorsabb módszert...
Valami a beállíott képernyőkímélőt "Nincs"-re módosítja! Már második alkalommal fordult ez elő és nem lehet tudni, hogy mi okozhatja. Szerintetek?
Ez a CD-ről indítós mizéria, már egy P4-es 478-as alaplapban (félgépben) történt, XP-vel. Aminek a jelek szerint a HDD-je döglött, persze ingyen kaptam, nem reklamálok. (A régi gépet meghagytam 98-cal, retro játékos gépnek.) Ezzel tuti mennie kéne, mert anno egy ilyen kártyát használtunk AMD Athlonnal, XP-n..
Próbáld ki egy ismeretlen kiterjesztéssel (mondjuk .x7m). Nem fog működni. Én kipróbáltam. De a Win10 2004-el.
Sziasztok,
Sok éve hibátlanul üzemelő Win7-es gépem 2 napja már többször lepett meg kékhalállal. Ilyet eddig soha sem produkált. Előzmény: Logitech vezetéknélküli egér-billentyű páros "Setpoint" szoftverét telepítettem. Más változtatás nem volt. Viruskeresés eredménye: negatív. Azóta leszedtem a programot, mindenhol kiírtottam a maradékát is. (lehet, hogy az egésznek nincs kapcsolata a kékhalállal) A Win7 beépített memória tesztjét futtattam, nem jelzett hibát, hőmegfutás kizárva (55-65 fok között megy a 4 mag). Amíg megy a gép addig minden hibátlan, USB portok üzemelnek, általában 6-7 program van megnyitva. Mellékletben az első rendszerösszeomlásról mentett infó található. Tanácstalan vagyok, hol-miben keressem az okát.
Ami lényeges lenne, az a kékképernyőn kiírt csupa nagybetűs üzenet.
Legközelebb lefényképezem, bár elég rendszertelenül jön elő a hiba. Nincs olyan körülmény, amivel biztosan tudnám produkálni.
Megint kékhalál, esélyem se volt lefényképezni, kb. 0.5 mp.-ig látszott aztán újra indult.
Akkor ki kell kapcsolni, hogy újrainduljon.
Kikapcsoltam az újraindítást, most a következő hibáig csendben maradok.
Nem menti el valahova a hiba esetén az infókat? Nem volt még ilyen ezzel a géppel (12 éves gép, 8 éve van fent ez a Win7), nincs tapasztalatom erről.
Vagy a frissen felrakott szoftverrel együtt felkerült driver okozza a problémát, vagy hardveres hiba van, ez derül ki a kiírt infóból.
A felrakott szoftvert uninstalltam, kézzel a maradék szemetét is töröltem.
Közben futtattam a "sfc /scannow" parancsot, talált valamit!
Most a CBS.log fájlt bogarászom át. (759 KB) nem lesz rövid idő.
De jó lenne tudni, hogy mit keressek.
Ez így semmit sem jelent,c sak annyit, hogy megfagyott a rendszer. A kék képernyő elmondja amit kell, azt fényképezd le. Addig ne hekkerkedj a géppel,c sak használd normálisan.
Úgy lesz, remélem sikerül képet csinálni.
Kösz az eddigi segítséget, ha lesz kép, kereslek.
Sziasztok!
Egy Asus p5kpl-am epu alaplapnak minden előzmény nélkül megszakadt a hálókártya kapcsolata. Nevezetesen azt írja hogy "Nincs egy hálózati kábel bedugva",persze be van. Az eszközkezelőben "Az eszköz megfelelően működik". Próbáltam már másik illesztővel is az XP-től kezdve a Win10 ig de még Ubuntu-alól is , de nem látja a netet.PCI kártyával megy.Az lenne a kérdésem, hogy tud e valaki olyan praktikát amivel esetleg életre kelthető lenne az alaplapi hálókártya? |
Bejelentkezés
Hirdetés |