Fórum témák
» Több friss téma |
Tudom, hogy nem a próbapanel témához tartozik, de nem tudjátok véletlenül, hogyan kell egy számlálót egy bizonyos érték elérésekor "befagyasztani", úgy, hogy az óra álljon meg és ne csak a számláló mutassa ugyanazt az értéket, miközben az óra tovább ketyeg (4510-es BCD-t és 4511-es dekódert használok)? Mondjuk számol a cucc lefelé, eléri a 00-t és azt akarom, hogy 00-n álljon meg. Próbáltam, hogy a 4510-esek BCD kivezetéseiről kapukkal jelet húzok az 555-ös reset pinjére, úgy, hogy a kapuk a resetet a 00 elérésekor alacsonyra húzzák és így megállna a számláló, de rá se bagózik, számol tovább.
Tényleg nem ide tartozik. Számtalan számlálós-hétszegmenses topik van. Olyan topikot meg nem nyithatsz, hogy "szabikka kérdései.." A választ a helyén kell keresni és legfőképpen feltenni!
De ha nem áll meg, akkor nem jó a dekódolás, vagy a logikai jel amivel megállítanád. Azt írtad, előzőleg, hogy Resetre törlődik. Akkor most miért is nem? De rajz nélkül (de legalább egy részlet egy kérdés semmit nem ér..
Bocsánatot kérek az előző, nem a helyén feltett kérdésért (azt hiszem, a nálam fiatalabbak ezt hívják offolásnak). Egy "szabikka kérdései" egyébként nem rossz ötlet . A rajzot sajna egyben nem tudom úgy feltenni, hogy látszódjon, mert a szimulátorban ha kizoomolok láthatatlan, másolás+beillesztésnél meg elcsúsznak a vonalak. De a próbapanelre visszatérve, a vezetékek bedugva szerintem összeérhetnek. Főleg az áramsíneknél lazák, ha meglököm az egyiket, akkor ferdén áll és hozzáér a másikhoz a vége. Kipróbáltam, rövidre zárta az akkut és melegedni kezdtek a vezetékek. Figyelni kell, hogy ha megoldható, feszülésmentesen legyen szerelve vagy legalábbis a feszülés ne nyomhassa el egyik irányba a vezeték csatlakozó részét.
Sziasztok!
Próbapanelhez gyártanék magamnak nagy mennyiségben jumper kábeleket hasonlóan pl. ehhez . A terv 0,5-ös tömör vezeték méretre darabolása, majd két végének blankolása. Vettem is a helyi villamossági szaküzletben ilyen vezetéket, de sajnos csak 2 színben volt nekik. Fél napot kerestem az interneten, hátha valahol lehet kapni több színben is, de nem igen találtam (ahol van, ott 200m a legkevesebb rendelés). Valaki tud valamilyen üzletet, ahol lehetne kapni?
Itt van választék: Bővebben: Link. AWG20: 0,519 mm2, AWG22: 0,324 mm2.
Igen, azt hiszem ezt is néztem, és ez lenne a legmegfelelőbb, mivel még ezüstözött is, csak itt is az a bajom, hogy nem rendelhető méterre, csak tekercsre, és még 30,5m is több mint rengeteg (nekem színenként kb. 5 de max. 10m kellene). De azért köszi.
Annó én is próbáltam tömör vezetékkel, szerintem nem az igazi. Fillérekért lehet kapni hajlékony jumper vezetékeket, nem feltétlen éri meg vele szenvedni. Pl.: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
Mivel lesz ez jobb, mintha megvennéd készen a dupont kábeleket, 100 darabot 3 USD-ért, különböző színekben és méretben? Csak mert én azokat használom és nincsen velük különösebb gond.
Szerintem meg jó lesz az egyszínűből is, először nekiálltam én is több színt keresni, aztán rá is jöttem végül -fölösleges.
A több szín (mint láthatod, van néhány vékonyabb barna is) csak zavart okozott (legalábbis nekem. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
Pont ilyeneket használok jelenleg is amit linkeltél, vettem annó vagy 4 köteggel, de mostanra nagyon rossz tapasztalataim vannak vele. Állhatok majd neki újra préselni (vagy forrasztani) az amúgy sem túl stabil préseléseket, mert már a fele biztosan nem érintkezik 100%-ban, van amelyik ki is szakadt. Nem mellesleg elég nagy ellenállásuk van ezeknek, ami néha okoz galibát.
Ha nem marad más, akkor marad az amit linkeltem. A különbség annyi, hogy 300Ft-ból csináltam 130db-ot különböző hosszúságban (2 színben ugye..), amit linkeltem ott meg ~1200Ft+szállítás.
De igazatok van, nem fogok ebből ekkora ügyet csinálni, kipróbálom 2 színnel, ha nem, akkor marad az ebay-ről rendelés.
Hali!
Számtech boltban veszel fali utp kábelt méterre, máris van 8 különböző "színed". Ha Kispest nincs messze, ajándékba adok pár métert Vehetsz még riasztós kábelt is... Idézet: „Nem is tudtam, hogy UTP kábelt csinálnak tömör vezetékből.” Jesszus, hogy miket ki nem találnak emberek nagy ráértükben.
Falikábel: tömör, cat5:0.5mm átm, cat6:0.52mm átm
Lengőkábel(patch): sodrat-hajlékony |
Bejelentkezés
Hirdetés |