Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!Elektromos kerékpárban szeretnék Hall-szenzort cserélni.Szerintetek a benne lévő S41 321,kiváltható 41F 088-cal?
Veszek mondjuk ilyet : Bővebben: Link
Van ahol meg kell szakítani a vezetősávot. Ti hogyan csináljátok? Csinálni akarok egy AVR égetőt párhuzamos portra, de nem akarok hozzá panelt maratni.
Szevasztok,
választ nehéz adni, mert az utóbbi adatlapját nem találom... Mi indokolja a cserét? Ha három közül egy jó, teszteld - betáp 5 Volt, kimenet nyitott kolektor - 390 Ohm - LED megfelelő polaritással a + pólusra... Egy mágnessel közelítve kiderül hogy mely mágnespólus aktiválja... Ha az újjak egyformán viselkednek, bátran cseréld...
Szia!
Én inkább ilyet szoktam venni: Bővebben: Link Nekem jobban bejött, mint a párhuzamos vezetősávokat vagdosni. Szabadon alakítom ki az áramkört vékony rézdrótból. Ahol csak lehet, szigeteletlenből. THT alkatrészekhez kiváló, de még néhányféle SMD alkatrészt is fel lehet tenni. A 0805 ellenállások, kondenzátorok például szépen elférnek két furat között.
Ha egy ketyerében cserélni akarom a kondikat akkor mik a szabályok? Például az eredeti kapacitás és feszültség tűrés értékétől mennyire szabad eltérni? Ha például nagyobbra választottam a feszültség tűrést akkor a feszkó is megnőtt rajta.
Köszönöm a tippet.
Erre a lehetőségre még nem gondoltam. Ha jól gondolom, akkor zománcszigetelésű huzalt használsz és a forrasztásoknál tisztogatod meg?
Mitől nőne meg, akkor az egy örökmozgó lenne
A feszültség annyi amit az elektronika rákapcsol. A ráírt fesz érték meg az amit károsodás nélkül elvisel. Általában betehetsz nagyobb feszültségre tervezett kondit
Nagyobbra mindig szabad.
Az, hogy nagyobb kondenzátor használata közben nagybb értéket mértél, az inkább azt jelzi, hogy az eredeti volt túl "kihegyezve". -szerintem.
Igyekszem kerülni a szigetelt vezetékeket. Megpróbálok kereszteződésk nélkül építeni, és akkor sima rézdrótot használok, például sodort vezeték egy-egy elemi szálát. Aztán a végén, mikor már elkerülhetetlen a keresztezés, akkor használok csak zománcozott huzalt.
Én meg - amikor nem nagy távolságokat kell áthidalni - levágott LED lábakat használok. Egy projektem után maradt vagy 1200 darab .
Abból a szempontból is jó, hogy szögletes keresztmetszetű, jól lehet görbíteni akár 3D-ben is. Ez néha nagyon hasznos tud lenni.
Szívessen, de milyen fejlemények vannak?
Én anno lefujtam zománccal a panelt és kikapartam egy köszörült vasfűrészlappal a mintát.
Sziasztok!
Ennek az ellenállásnak mik a paraméterei? Köszönöm!
3,3 Ohm
hűtés nélkül 5 W nagy hűtőfelülettel 10 W max. 70 Celsius fok ha aktív hűtés, max. 40 Celsius fokon tartva 12,5 W Ha hinni lehet a NET-nek
Köszi! Én is kerestem egy óraig de nem találtam semmit sem róla!Akkor ez a r6192es? Led h4 izzó mellé menne hogy ne gyilkojam a feszabályzót! Nemtudom jó e arra !
A képeden ugyan nem sokat látni, de ha a tied is ilyen mint ez csak az értéke 68R (68 Ω) helyett 3R3 (3,3 Ω). A többi adat ugyanaz.
De mire is kell az ellenállás pontosan? Mert a LED, meg a fesz szabályzó nem jön össze. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2020
Sziasztok
Tudna valaki ajánlani web shopot UTP kábelt szeretnék venni jó áron CAT5e kategóriába.
Sziasztok!
A következőt szeretném megoldani: van két pir sensor, amikor mindkét pir szenzor magas jelet ad akkor kapjak egy magas jelet ez a magas jel ébreszti fel az arduinot, megszakítással. Fontos szempont a minimális fogyasztás. Ehhez keresnék egy ic-t. A pir Imax= 100mAh. Előre is köszönöm!
Egy CD4011-el megoldható.
Ez a téma nagyon nem ide tartozik, de kb. árgép/árukereső/google a barátod
A 74AHCT1G08GW még egyszerűbb.
Hello! De ha van Arduino, akkor mi a fenének még egy IC? Ha megjön az egyik PIR, a bemenet felébreszti és a megszakításban meg megnézed meg van-e a másik jel is. Ha nincs, alszik tovább.
Köszi erre gondoltam én is, de jobb ha nem ébred fel csak az egyik jelre.
Kétszeres áram eléréséhez lehet-e két L78-as sorozatú fesszab IC-t párhuzamba kötni?
12 V-os Simsonba menne egy 6V-os kürt, csak azt táplálná. A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2020
Inkább fejeld meg egy nagyáramú tranzisztorral, az adatlapokon találsz kapcsolást.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |