Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   363 / 626
(#) Bakman válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

A kártya halt meg, fényképezés után leforrasztottam. Mindegy, nincs jelentősége. Meglepett a megoldás, gondoltam hátha más is érdekesnek találja.
(#) mhatalyak válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Ilyen már akadt nekem is a kezembe, Valami nevenincs kínai csoda volt kívülről, belül pedig egy rendesen feliratozott 4GB-os Kingston microSD-vel.
(#) Massawa válasza mhatalyak hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Én meg egy profi berendezésben láttam egy SSD "vinyot" amibe 8 SD kártyát dugtak be. ( igy jött a gép a tengerentulrol). Amugy nem rossz ötlet, mert ha baj van egyenként lehet az SD kártyákat cserélni.......
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Aug 5, 2020 /

Az nem egy direktben ráforraszott memóriakártya?!
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

De. Pont erről beszélgetünk.
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Nekem van egy ~1GB pendrive, abban "kilencszázvalamennyi" MB tárhely és rendes memória chip van. Már zöld szigetelőszalag tartja össze a burkolatát, de még működik.
(#) brato hozzászólása Aug 6, 2020 / 4

Üdv!

Ma a kezembe akadt egy Möller flex.
125-ös korong való rá. Érdekes a forgórésze.
(#) ftirius válasza brato hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Ez mehetne a vicces-mókásba is
(#) Udvari Zsombor válasza brato hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Azt látom, hogy van rajta egy "turbina" propeller, de mit kell rajta látni?
(#) moltam válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Azt hogy semmire sem jó bóvli.
(#) erbe válasza brato hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Ipari tanuló koromban tekercseltem hazai kávédaráló forgórészt. Igaz, annak nem volt ilyen hosszú tengelye.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Nevetségesen rövidke forgórész, pici motor.
(#) Bakman válasza brato hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Hihetetlen, hogy a tervezők mindent megtesznek azért hogy a szemetet, aminek a gyártásába energiát fektetnek, is el tudják adni.
(#) sonajkniz válasza brato hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Ha ez a forgó rész kitöltené a rendelkezésére álló teret, de ugyanerre a teljesítményre lenne tekercselve, soha nem égnek le.
Hol lenne akkor a tervezett elavulás?
(#) moltam válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 6, 2020 /

Ez nem tervezett elavulás, ez rövid úton szétolvad, a szemétre lett gyártva. Egy csavart nem bírna szerintem levágni. Olcsón jó sok *** eladni, ez a filozófia, ebből lesz a profit.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) Epu2 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 7, 2020 / 1

Pici occo otccá. El fogy. Egymás után anno vettem két Kelet-Kínai fúrógépet. 2000 alatt. Az egyik nem bírt ki négy lyukat. A másik a keverőlapátba halt bele. Mérgembe vettem 7500 Ft-ost. Azóta is nyúzom. Vagyis a gép 11000 Ft-os.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 12, 2020 / 2

Bagoly életében először hall dörgést. Kis cuki ahogy odasimul a leghátsó falhoz.
(#) Bakman hozzászólása Aug 12, 2020 /

Kamera a gumiabroncsban: YouTube.
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 13, 2020 /

Egy átalakítás, még ha ilyen "kis" mértékű is, százezrekbe kerülhet. Ha elég, akkor legalább legyen olcsó.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 13, 2020 /

Ez már a modern kor. A mi berendezéseinken ( min 10 évvel fiatalabb mint a B747) 8" cartridge-kell kell még az operácios rendszert is minden inditáskor betölteni - immár 40 éve, és gyakoraltilag az egész HW-t cserélni kellene, ha más hordozot akarnának használni.)
Ezek szerint a B747-s már átment legalább egy upgraden...
(#) sany válasza Massawa hozzászólására (») Aug 13, 2020 /

De még úgy látszik semmi gond a flopival, csak az igények változtak.
(#) Massawa válasza sany hozzászólására (») Aug 13, 2020 / 1

Hát igen az elsö MS Office egyetlen floppy volt, az utolso vett már két DVD, a legujabb meg fene tudja milyen nagy fajl és folyton töltögetni kell. Étdekes modon a felahsználok a mai napig is jo ha kész program 20%-t használják ( igaz, hogy mindenki egy más 20%-t ).
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2020
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Meg hát... nem csak a MS Office létezett. Volt bizony a Bullnak is saját szövegszerkesztője, táblázatkezelője. Az excel és word DOS verzióiról nem is beszélve. Nekem már a DOS-os változat is elég volt. Hiszen előtte írógépet használtam, maximum elektronikus írógépet, távíró gépet. Az első írógépemen állandóan összeakadtak a betűk, ha nem vigyáztam és nyakig tinta lettem a szétbogozásuktól.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2020

remington.jpg

(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Valami amcsi rakétarendszer vezérlése is floppy-s volt még nemrég, ha jól rémlik.
(#) bbb válasza Epu2 hozzászólására (») Aug 14, 2020 / 1

Mivel repülőgépről van szó, így inkább dollármilliókban kell gondolkozni. Nem maga az eszköz ára és beszerelése a nagy költség, hanem a bevizsgálása, engedélyeztetése a hivataloknál. Hosszú hetek-hónapok, míg lezajlik a procedúra, s csak utána kezdhetik meg az átalakításokat. Ez pedig egy ennyire öreg típus esetén nem éri meg, sokkal egyszerűbb kislemezről frissíteni a navigációs adatbázist.
(#) Inhouse hozzászólása Aug 14, 2020 / 1

Tudtátok, hogy a TO-92-es 13001-es (meg 13002-es) tranzisztoroknak 2 féle bekötése is létezik? Van BCE és ECB is belőlük. A kollégám lámpatöltő kis adaptere nem szerette a legutóbbi vihart, megemelte a kalapját a tranzisztor. Nem látszik csak az eleje, így fogtam egy 13002-est és betettem a helyére, ez akadt elsőre a kezembe. Mivel az áramvédő S8050 is rossz volt, azt is cseréltem. Nem működik... Kerestem egy 13001-est, azt is megmértem és hopp...ez meg hogy, pont fordítva van, mint a másik. Rákerestem és valóban, az adatlap is jelzi. Vissza kellett rajzoljam gyorsan, hogy kiderüljön, melyik láb hova való.
(#) bbb válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Bizony előfordul az ilyesmi. SOT23 tokozásban is láttam már hasonlót... A Microchip MCP6001-es opamp meg három féle lábkiosztással készül ugyan abban a tokban (szerencsére ezt legalább jelölik).
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

A mostaniak olyanok, hogy be kell regisztrálni vmi email címmel, aztán letölti. Csodálatos.
(#) tbarath válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 14, 2020 /

Az atomtölteteket hordozó ICBM-ek "programozása" megy még ma is 8"-os floppyval. Bővebben: Link
Következő: »»   363 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem