Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
A kártya halt meg, fényképezés után leforrasztottam. Mindegy, nincs jelentősége. Meglepett a megoldás, gondoltam hátha más is érdekesnek találja.
Ilyen már akadt nekem is a kezembe, Valami nevenincs kínai csoda volt kívülről, belül pedig egy rendesen feliratozott 4GB-os Kingston microSD-vel.
Én meg egy profi berendezésben láttam egy SSD "vinyot" amibe 8 SD kártyát dugtak be. ( igy jött a gép a tengerentulrol). Amugy nem rossz ötlet, mert ha baj van egyenként lehet az SD kártyákat cserélni.......
Az nem egy direktben ráforraszott memóriakártya?!
De. Pont erről beszélgetünk.
Nekem van egy ~1GB pendrive, abban "kilencszázvalamennyi" MB tárhely és rendes memória chip van. Már zöld szigetelőszalag tartja össze a burkolatát, de még működik.
Üdv!
Ma a kezembe akadt egy Möller flex. 125-ös korong való rá. Érdekes a forgórésze.
Azt látom, hogy van rajta egy "turbina" propeller, de mit kell rajta látni?
Azt hogy semmire sem jó bóvli.
Ipari tanuló koromban tekercseltem hazai kávédaráló forgórészt. Igaz, annak nem volt ilyen hosszú tengelye.
Nevetségesen rövidke forgórész, pici motor.
Hihetetlen, hogy a tervezők mindent megtesznek azért hogy a szemetet, aminek a gyártásába energiát fektetnek, is el tudják adni.
Ha ez a forgó rész kitöltené a rendelkezésére álló teret, de ugyanerre a teljesítményre lenne tekercselve, soha nem égnek le.
Hol lenne akkor a tervezett elavulás?
Ez nem tervezett elavulás, ez rövid úton szétolvad, a szemétre lett gyártva. Egy csavart nem bírna szerintem levágni. Olcsón jó sok *** eladni, ez a filozófia, ebből lesz a profit.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2020
Moderátor által szerkesztve
Pici occo otccá. El fogy. Egymás után anno vettem két Kelet-Kínai fúrógépet. 2000 alatt. Az egyik nem bírt ki négy lyukat. A másik a keverőlapátba halt bele. Mérgembe vettem 7500 Ft-ost. Azóta is nyúzom. Vagyis a gép 11000 Ft-os.
Bagoly életében először hall dörgést. Kis cuki ahogy odasimul a leghátsó falhoz.
Egy átalakítás, még ha ilyen "kis" mértékű is, százezrekbe kerülhet. Ha elég, akkor legalább legyen olcsó.
Ez már a modern kor. A mi berendezéseinken ( min 10 évvel fiatalabb mint a B747) 8" cartridge-kell kell még az operácios rendszert is minden inditáskor betölteni - immár 40 éve, és gyakoraltilag az egész HW-t cserélni kellene, ha más hordozot akarnának használni.)
Ezek szerint a B747-s már átment legalább egy upgraden...
De még úgy látszik semmi gond a flopival, csak az igények változtak.
Hát igen az elsö MS Office egyetlen floppy volt, az utolso vett már két DVD, a legujabb meg fene tudja milyen nagy fajl és folyton töltögetni kell. Étdekes modon a felahsználok a mai napig is jo ha kész program 20%-t használják ( igaz, hogy mindenki egy más 20%-t ).
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2020
Meg hát... nem csak a MS Office létezett. Volt bizony a Bullnak is saját szövegszerkesztője, táblázatkezelője. Az excel és word DOS verzióiról nem is beszélve. Nekem már a DOS-os változat is elég volt. Hiszen előtte írógépet használtam, maximum elektronikus írógépet, távíró gépet. Az első írógépemen állandóan összeakadtak a betűk, ha nem vigyáztam és nyakig tinta lettem a szétbogozásuktól.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2020
Valami amcsi rakétarendszer vezérlése is floppy-s volt még nemrég, ha jól rémlik.
Mivel repülőgépről van szó, így inkább dollármilliókban kell gondolkozni. Nem maga az eszköz ára és beszerelése a nagy költség, hanem a bevizsgálása, engedélyeztetése a hivataloknál. Hosszú hetek-hónapok, míg lezajlik a procedúra, s csak utána kezdhetik meg az átalakításokat. Ez pedig egy ennyire öreg típus esetén nem éri meg, sokkal egyszerűbb kislemezről frissíteni a navigációs adatbázist.
Tudtátok, hogy a TO-92-es 13001-es (meg 13002-es) tranzisztoroknak 2 féle bekötése is létezik? Van BCE és ECB is belőlük. A kollégám lámpatöltő kis adaptere nem szerette a legutóbbi vihart, megemelte a kalapját a tranzisztor. Nem látszik csak az eleje, így fogtam egy 13002-est és betettem a helyére, ez akadt elsőre a kezembe. Mivel az áramvédő S8050 is rossz volt, azt is cseréltem. Nem működik... Kerestem egy 13001-est, azt is megmértem és hopp...ez meg hogy, pont fordítva van, mint a másik. Rákerestem és valóban, az adatlap is jelzi. Vissza kellett rajzoljam gyorsan, hogy kiderüljön, melyik láb hova való.
Bizony előfordul az ilyesmi. SOT23 tokozásban is láttam már hasonlót... A Microchip MCP6001-es opamp meg három féle lábkiosztással készül ugyan abban a tokban (szerencsére ezt legalább jelölik).
A mostaniak olyanok, hogy be kell regisztrálni vmi email címmel, aztán letölti. Csodálatos.
Az atomtölteteket hordozó ICBM-ek "programozása" megy még ma is 8"-os floppyval. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |