Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   149 / 2499
(#) sentinel válasza djloui hozzászólására (») Jún 11, 2008 /
 
A +-36v 200w nem is a kapcsolásra vonatkozik hanem a táp teljesítményére, a kapcsolás maga 70w-ot tud
(#) sentinel válasza szamóca hozzászólására (») Jún 11, 2008 /
 
Létezik rá kapcsolás már láttam egy zenekeri erősítőben volt helyettesítve az eredeti végfok egy olyannal aminek kisebb volt a tápfeszültsége.
(#) szamóca válasza sentinel hozzászólására (») Jún 11, 2008 /
 
Hmm.... gondolkodjunk. Van 36V tápfeszed amit le kell szedni ugymond 20-22V-ra. /a 25V az abszolult max. adat!/ 36V-22V=14V-ot kell csökkenteni(39%!). Ha csak az IC tápját csökkentjük már akkor is szép kis teljesítményű feszstabilizátort kell építened a tápvonalakba. És elfűtöd vele a tápteljesítményt.Ha mindenáron ragaszkodsz ehez a táphoz, csinálj VF2 véget hozzá.
(#) Sigismundo hozzászólása Jún 12, 2008 /
 
Sziasztok!
Van itthon 2db 16,5v-os, max 2,5A-t leadni kepes (kapcsoloüzemü) tapegysegem(Yamaha szintike voltak). Milyen kapcsolast ajanlanatok epitesi celbol, lehetöleg ne ic-s legyen es nem fontos nagy teljesitmeny sem (max. 10 watt), csak a szep hang.
Gondolkodtam a JLH megepitesen, de nem tudom, megszolal-e 16v-rol egyaltalan es ha igen, mit kell valtoztatni rajta....
Elöre is köszönöm a segitsegeket!

üdv.:
Sigismundo
(#) Tom025 válasza Sigismundo hozzászólására (») Jún 12, 2008 /
 
Ha a két tápot sorosan kapcsolod, és a JLH-ból az 1x30V szimplatápos verziót építed meg, az úgy szuper párosítás lehet. +/- 16V-ra pedig széphangú egyszerű erősítőnek a VF3-at ajánlanám.. (Bővebben: Link)
(#) jocko válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 12, 2008 /
 
találtam a panelon két halott kondit,az elöfok részen 470uf 50voltosak névlegesen, de 2,5voltot mértem,mégcsak nem is szikráztak kisütésnél,ugyhogy csere volt,egyelöre 1000uf eseket tettem be 50volttal de igy is megoldodni látszik a kérdés,bár az upc 1298v névre hallgato vmi. amiböl kettö van az erösitöben még mindig eléggé melegszik.további összes konditplusz ellenállástakarom átnézni,kondikat biztos kicserélem.a trafot egyébként kivettem,és rátettem egy meglévö toroidomat 2x24voltos,és még igy is megdöbbentöen szépen szol ez a darab.tudom hogy nem ide illik de lehet hogy sokan szidják meg talán van is miért,de a sony nekem már sok kellemes csalodást okozott.lehet hogy nem marantz vagy hasonló,de amikor tegnap kitettem a szétbonott paneleket élesztve egy falapon ahogy most van a cucc és rátettem két szintén sony "minihangfalat" alig hittem a fülemnek.egyböl csere,rá a falak egy ic-s monacorra,hát teljes kása.megértettem vmit....a lejátszó egy kommersz tescos dvd amugy.
(#) roland9 válasza szamóca hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
hibásan vettem az erősítőt akkor volt szétégve a trimmer meg a végfokok is rosszak voltak kicseréltem ami roszz volt most szól meg minden de hát ezek szerínt gerjed 1000-el! Beraktam a hidegítő kondikat most 1 fokkal jobb mostmár csak 0,65A vesz föl oldalanként és még mindíg nem lehet szabályozni szal még mindíg gerjed:S
(#) roland9 válasza roland9 hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
ha egy 100nF-os kondit kötök a bd417-ek collektorára akkor a gerjedés megszűnik nem melegszik a végfok és tudok munkapontot is állítani, csak a kimeneti hang elég rendesen eltorzul.
(#) hapro válasza roland9 hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
Próbálj meg kisebb kondit tenni a tranzisztorra (1-2nF), talán attól nem lesz torz annyira.
Egyébként jártam már úgy, hogy hasonlóképp tettem kondit a tranzisztorra a gerjedés megszüntetésére, és eltorzult a hangja...kiderült, hogy rossz volt a kondi. Kicseréltem és máris jó lett a hangja.
(#) roland9 válasza hapro hozzászólására (») Jún 14, 2008 /
 
a gerjedést sikerült megszüntetnem mostmár nem melegszik köszönöm a segítséget. De most van 1 másik gond ezzel az erősítővel olyan mintha nem akarna erősíteni szól meg minden de olyan mintha nem erősíte, ennek mi lehet az oka?
(#) nebszter85 hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segíteni?
Egy bisztosan működő erősítő kapcsolás kellene nyák tervvel ami +/- 70V-ról üzemel!!!!!
Várom a segítségeteket!!!!
Előre is köszönöm!!!
(#) yello válasza nebszter85 hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Hali
Teljesítményt nem montál de itt van pár.linklink
(#) nebszter85 válasza yello hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Helló.
Hát 2-300W körüli kellene mivel maga a trafó olyan 1KW-os.
Jah de valami olyasmi kellene ami tuti hogy működik és van hozzá nyákterv is.
Előre is köszi.
(#) yello válasza nebszter85 hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Nem tudom menyire vegy teljesítmény őrült de itt van egy olan KITT ami 400W Fetes erősítő (4-8 ohm)


4000-Ft


Mono Ube=2V Fr.:20-30000Hz Torzítás : 0,05% (4 db IRFP típusú 150W-os Fettel )


ą 30V...ą 85V 5A

Link

Link


Szerintem ebből ki lehet húzni olyan 200-250W
(#) nebszter85 válasza yello hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Hát annyira nemvagyok teljesítmény őrült de egy olyan 200W kellene. És magamnak szeretném összerakni. Már egy jópár erősítőt összeraktam de mindegyik kisebb teljesítményű volt s most kaptam egy erősítő trafót s erre szeretnék valami értelmes erősítőt építeni.
Jah azon hogy magamnak szeretném összerakni azt értem hogy nyák készítés mindent én akarok csinálni csak nyákot nemszeretnék tervezni mert arra nincs időm.
(#) nebszter85 válasza yello hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Nézd mega négy képet a lap alján ezt én építettem.
Bővebben: Link
(#) yello válasza nebszter85 hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Itt a neked való kapcsolás Link

Ott a kspcsolás és a nyákterv is sprint layout 5.0
(#) Darka hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Sziasztok!
A csatolt ábrát szeretném ha kijavítanátok úgy, hogy jó legyen. Nem tudom hogy a sztereó erôsítônél egészséges-e a két + jelt egybe kötni, vagy összekötni a többi erôsítô bemenetelével.
Kösz elôre is xD

bekotes.JPG
    
(#) miklosch hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Sziasztok!

Egész nap bajlódtam egy 4 csatornás tranzisztoros erősítővel (autós), csak egy csatorna működik rajta, a többinek nem tudom mi lehet a gondja, kiforrasztottam az összes tranzisztort, kimértem, és mindegyik jónak tűnt, viszont bent a helyükön némeiknek nem volt meg a 0,5-0,6V B-E feszültsége, pedig minden ellenállás jó. Ezenkívül a kimeneti feszültségek is igen érdekesek, van amelyiknél +10V, és -20V-os is van. A tápfeszültség +/- 26V! Már nincs ötletem, hogy mit lehetne megnézni rajta, mert külön-külön minden jó, de egyben nem megy. Mit ajánlatok, hogyan javítsam meg?
Amúgy az erősítő egy Raveland XCA 1200.
(#) nebszter85 válasza yello hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Helló.
És ez tutkó hogy működik ez a kapcsolás?
(#) radiomano hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Sziasztok!

Tegnap volt a banketunk, és az egyik oszt táram meg én vittük az erősítőt. Az ő erősítője egy SHARP erősítő, STK4141 II végfokkal. Ez az eszeveszett személy az erősítő egyik csatornáját már hamarább tönkretette, és már csak az egyik szólt. Namármost hozott egy csomó hangfalat és PÁRHUZAMOSAN kötötte az összeset és mindezt szerencsétlen erősítőnek csak az egyik csatornájával tette. A bemenet se szokványos, egy pc hangfalnak a másik hangszóróját levágta és azt kötötte az erősítő bemenetére. Egy ideig szólt is, aztán csak zúgott, mint a másik csatorna. Tehát a probléma az, hogy csak zúg és a hangszóró ha rávan kötve kilendül tökig és nem mozdul, a másik csatorna ugyanezt csinálja. A tápág bizti patkolása meg vörössen izzik Szerintem a végfok sült de utánna eszembe jutott az a pc hangszóró :|, hogy hátha az előfok nem bírta a gyűrődést. Szerintetek mi lehet a probléma? Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm. radiomano
(#) szamóca válasza radiomano hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
Kiütöttétek az STK-t .
Most meg a biztipatkolgatással a hangszórótekercset próbáljátok leégetni
Jézusom!
(#) radiomano válasza szamóca hozzászólására (») Jún 15, 2008 /
 
A patkolás a haverom ötlete volt, de én előre megjósoltam neki hogy ha ennyi hangfalat köt párhuzamba akkor nem fog sokáig tartani Mindenesetre szerintem majd rendel bele egy másikat amit talán vigyázva fog használni és nem akarja kinyírni Amúgymeg azoknak a hangfalaknak már mindegy (nem a banket miatt, hanem ahogy ő használja őket otthon is )
(#) miklosch hozzászólása Jún 15, 2008 /
 
Senkinek sincs ötlete?
(#) proli007 válasza miklosch hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Hello!

Rajz és mérési eredmények nélkül nem lehet tanácsot adni, csak komoly gyakorlattal (azaz ha valami vacak gép és valki már többször belebotlott egy típushibába), vagy orosz rulettel.

(Ja, és használd már légyszives a válasz gombot, mert így, úgy kell kiböngészni, mire vonatkozik a kérdés!)

üdv! proli007
(#) Parázs Gábor válasza radiomano hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Szia
Az STK ick nagyon nem birják a gyűrődést.Őket csak otthoni, hifi használatra tervezték, semmi másra.Általában csak 8-6ohm lehet terhelni ritka ami elbirja tartosan a 4ohmot.Az ic tuti megdöglőtt, főleg, hogy patkolva lett.Ha nem akkar a haverod hetente ic-t cserélni akkor ne használjon STK-t, inkább valami tranyás erősítőt.
(#) radiomano válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Hát nekem aszondta hogfy akar venni egy olyat ami pl az ósön polcain virít. Hát ha egy ien házimozi erősítőre gondolt akkor az se fogja sokáig bírni Amúgy az erősítőjére az van írva hogy 4..8..16 Ohm. Nekem a Marantz sr320 asomba is STK van és arra is az van irva hogy 4-16Ohm. És az lehetséges hogy egy jó pár órát eléggé volt hajtva a Marantz om és mintha gyengébbek lennének a magas hangok. Ez lehetséges, vagy csak halláskárosodást szenvedtem?
(#) radiomano válasza radiomano hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Asszem hogy tegnap még kicsit süket voltam! Most meghallgattam és ugyanúgy szól mint azelőtt.
(#) Parázs Gábor válasza radiomano hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Nem hiszem, hogy a fűled a rossz.Ráírják a gyártók de 4ohmom óvatosan kell velű bánni.Ha enyire szereti hajtani az erősítőt a haverod akkor vegyen egy jól megépitet QUAD405(házimozi erősítő se lesz jó választás).
(#) szamóca válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Üdv.Gábor!
Egyetértek veled abban hogy az stk-k helyett a tranyósok jobban bírják a gyűrődést.
De azt azért hozzátenném hogyha 4 Ohm-ra tervezel STK véget, akkor értelemszerűen kissebb tápfeszről járatva, biztonságos a működése.
Ezt tapasztalatból mondom, mivel immáron 8 éve hajt 4ohm-os sugárzókat a 40XX XI sorozat nálam.
Üdv.
Következő: »»   149 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem