Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Hát ne haragudj de ezzel a 4-5 órával viccelni akartál vagy mi??? Mert az nem igénybevétel egy IGAZI zenekari erősítőnek!
Majd ha kibír 10-12 órát majd akkor mond ugyan ezt!Addig meg inkább hagyuk! Ja és félre ne érts nem a castont szeretném fikázni csak mondom tisztába teszem a dologot mi számit terhelésnek, igénybevételnek!
"2. Stabilabb müködés
A végfokba kapcsoló üzemű táp van" Hmm... Én ezt elég viccesnek tartom.. Hagyományos 50Hz-es Trafót még nem láttam tönkremenni, viszont kapcs.táp-ból van egy pár darabokban a mühelyben ![]() Mellesleg maximálisan egyetértek szabi007-el!!
Szijasztok!
Szeretnék egy-két gondolatot megosztani veletek. már körülbelül hat éve hangosítunk haverokkal kisebb nagyob rendezvényeken. Egypárszor már DISCO-ztunk is. Van nekünk is Castone (többek álltal fikázott termék) véleményem a termékkel kapcsolatban, hogy ha hangban nem is a legszebb erősítő de azt biztosan tudom állítani, hogy a lehető legstrapabíróbb jószág. Használtunk már jópár végfokot de szerintem a legjobban terhelhető végfoka a Castone. "A hangláda iparban csak az anyagok változtak az elmúlt évtizedekben, a technológiák nem." erre a mondatra reagálva kérlek nézz utánna a Meyer Sound termékeinek (Hazai disztributor a Chromatica KFt.) igenis technológiában is lehet újat csinálni. Személyes tapasztalatokról beszélek, tényleg nagyon jó termékek - elismerem hogy méregdrága és nem mindenkinek adatik meg a lehetőség erre. (Sziget Nagyszinpad - is ezt használta. Csak hangfalak bruttó ára 245 misi újonnan). A membránszélekkel kapcsolatban a mai "modern" zenekari - hangosítási hangfalak 99%-a papírszéllel készül. Ma a sub mérete nem igazán megy hogy 16-18" fölé, mivel ebból hozható ki alegszebb mélytartomán. Efölötti hangszórókat "csak" levegőmozgatásra használják. És ajánlom mindanki figyelmébe a következő írásokat sokat lehet belőlük tanulni.Hasznos írások
Szia kedves kissbazsi1984!!
Én azért ilyet nem állítanák a Castone erősítőről. Mert én nem szeretem őket ez személyes vélemény alapján mondom. Nekem jelen pillanatban nagyon sok Ágota erősítőm van kb 10db ebbe vagy 1200 és 600 is. A véleményem a következő van egy Castone erősítő tegyük fel 1200W „elvileg” de ez nem igaz mert egy 1200-nek mondott erősítőnek 2x600W kéne leadnia de ez csak max 2X400-450 ad le. Utána halálig tilt vagy rosszabb esetben levéd. Ezzel szemben az Ágota 2X600 akár 2X700W is képes leadni tiltás nélkül ja és másik nem melegszik úgy mint egy Castone. A másik egyik ismerősöm a futóról el hagyta az Ágota Ds1200 és kb 30 métert csúszott felvette le hajlottak a hord fülei meg kapott a poti is egy kicsit de semmi!!! És utána meg mindig szolt azért ez jelent valamit nem? Én azt mondom hogy az Ágota erősítőnél nincs jobb nem tilt nem véd le adja ami rá van írva. Meg tudod nem véletlen olyan drága. Mi már 6 éve Ágotát használunk de nem volt még egyikkel sem bajunk. Pedig már egy pár dolgot kaptak én azt mondom hogy a Castone erőstőnél sokkal jobb. Ez az én véleményem. Mindenki az gondol amit akar a másik meg ha valaki nem hisz nekem tesztelje le meg éri!!!! Castone az Ágotának reggeli. Sziasztok!!!
Kedves DjPeat!
Én a személyes tapasztalatomat írtam le. Valóban még Ágota végfokot nem használtam, én is sok jót hallottam róluk. De árkategóriájában a Castone sem rossz. Az hogy a papírformával ellentétbben a valóságban menyit ad le az meg "részletkérdés" számomra. Vagy nagyobb érzékenységű hangfalat rakok rá, vagy berakok plusz egy végfokot. Idézet: ez meg szerintem nem biztos hogy rossz, mert inkább tiltson mint füstöljön. A melegedéssel kapcsolatban nem tudom, nekünk egy buli után sem melegebb kézmelegnél. (CPA-800 van) Van BokeAudio végfokunk is, Castone-nak pozitívuma fizikai kiépítései, méretei, stb (pl Castonenál befér a kezem a "hordfülbe" BokeAudionál max 3 ujjam)„halálig tilt vagy rosszabb esetben levéd” Hát enyi
Ez érdekes...
Abban iagazad lehet, hogy inkább védjen minthogy füstöljön, de ne a hordfül szerint értékeljük már az erősítőket ![]() ![]()
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne: Ma is még él az,hogy 40 órát járatni kell körülbelül 1/3-ad teljesítményen az új mélynyomókat ugye?(nagyhasználat előtt) (40 centisek) Köszönöm!
Gyárból kikerülve minden hangszóró bejáratós! Úgy kell eljárni mint ahogy írtad!
üdv
Köszönöm!...csak már untam a penge zenéjét
![]() De most kaptam egy jelgenerátort,így 40hz-en búg végre a cucc ![]()
na sziasztok!
Lehetne másik témaba is írni, de ide is kapcsolódik. Ki milyen vezetéknélküli gitáradócuccot épített már meg, és ki mit ajánl, szerintetek melyik a legjobb? ~20m hatótávolság, és valahogyan zavarmentességet kéne elérni úgy, hogy az ne legyen illegális. ![]() A nagy vezeték nélküli gitár cuccokat hogy csinálják? Előre is köszi a válaszokat, további szép napot!
Ezt úgy érted,hogy első 5-6 óra 10-20W....következő 5-6 20-30W?..és így tovább?
már bejárattam őket....jól is szólnak ![]() Olyannyira,hogy kilőtték két vidi hangfalamat. Visszarúgott a feszültség az STK végfoknak és az lőhette el őket. Bár haverom kételkedik,hogy nem-e előtte már kint volt a tápfesz a hangszórókon. Ugyanis bekapcsoláskor egy pukkanást hallottam,aminek nem tituláltam különösséget. De végeredményben mindegy. Nem volt hangszóróvédő áramkör....hiba volt. Idézet: „Nem volt hangszóróvédő áramkör....hiba volt.” Nem is kis hiba :no:
Hát, ha az erőlködő és a hangsugárzó rendben van, nem is feltétlen kell.
Szerelőm szerint elég lett volna egy késleltető kapcsoló vagy egy direkt kapcsoló,amit mindig utólag kapcsolok be.
Eddig nem volt gond semmilyen stk-val ilyen szinten. Mondjuk ennyire erős táppal és biztosíték nélkül nem is találkoztam egyel sem ![]() De ez nem módosít azon,hogy hülye voltam,mert nem védtem túl. Most két hétig azért dolgozhatok,hogy rendberakjam a hiányokat. (két mély és egy magas kell) ( a közepeket meg tudtam csinálni,mert csak elpattantak. Az egyik magas meg nem szállt el,csak a videoton által használt szabályzó pótméter égett le. ![]() Jah és egy új 4048V IC...de az eset miatt veszek két fetes végfokot. melléjük. Ha beválnak,akkor helyettük is fetes végfok lesz. shalafi66 Én ebben éltem ezidáig. Csak,amit nem én építettem vagy túl nagy teljesítmény,abba tettem védelmet. Lásd nagyvégfokom többször túl van védve ![]()
A profikhoz kenne egy elméleti kérdésem.
Egy kültéri hangosításnál álltalában az alsó freki -3db-es pontja hány Hz?
egy biztosíték a tápágban is megvédi ált.
Arra akartam célozni, hogy magától nem megy tönkre az STK, valami nem volt mégsem rendben. Mondjuk a ma kapható összes hybrid szinte hamis, szóval eleve nem érdemes foglalkozni velük sztem... De ha bekapcsoláskor feszültségtüske van a kimeneten, az egy szimmetrikus tápfeszről működő erőlködönél nagyon rossz jel...
a 60Hz már jó.
![]() Ui: hja, nem vagyok profi.
Na persze
![]() ![]() Köszi a választ. :integet2:
Amikor kiteszi neked az STK a kimenetre az egyenfeszt akko te ott leszel a kapcsolónál h lekapcsold abban a pillanatban? Mert akko már késő mire odaérsz
![]() ![]()
Üdv!
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem fogsz tudni elfogadható minőségű rádiós gitárkábelt építeni. Tudom, tudom, én is utálom az ilyen jellegű hozzászólásokat (hagyd a francba, hülyeség, vedd meb bótba', mer' óccsóbb' stb.). Nem akarlak az építésről lebeszélni, de azért mondok néhány adalékot: profi cuccot nem fogsz tuni építeni (szerintem). Erre magyarázatul annyit mondanék, hogy van egypár gitáros ismerősöm, akik már sok éve tépik a húrokat, és megesküsznek rá, hogy a különböző gitárkábelek erősen befolyásolják a cuccuk hangját. És ehhez nem milliós cucc, már erős középkategóriánál is jelentkezik (én, természetesen nem hallom meg a különbséget ![]() Ennek ellenére: Szerintem építs nyugodtan egy ilyet, jó dolog lehet, de csak mint hobbielektronikai projekt!!!
egyetértek egyébként
![]() Majd ha zenekarosdit jáccunk úgy komolyabban, akkor szánok egy profi cuccra pénzt. Viszont az ötleteket továbbra is várom, hogy azért mi az amit érdemes megcsinálni, ami azért ugye használható is... ![]() ![]()
Ok, nem akartam belevauzni.
Egyébként az eredményt énis kííííííváncsian várom (egy jó ideje szeretnék én is ilyet építeni, de nem találtam hozzá rajzot!!!!
Most ezzel a kérdéssel felkeltetted megint az érdeklődésemet a téma iránt! Kicsit kutakodtam, rátalátam a frekvenciakiosztásra ITT.
Szerintem minket a következő rész érdekel: SRD Rádiómikrofon 146.000 - 149.900 MHz 20 db 200 kHz-es analóg szögmodulációs csatorna, 10 mW (kézi) vagy 50 mW (testen hordott) ERP Ezen a sűvon kelle szerintem építeni egy jóminőségű FM adót (kristály vezérelt lenne talán jó, az nem "mászik el" ha minden igaz). Vevőnek meg talán venni kéne egy használt, belépő szintű tunert... ez csak egy ötlet, de szerintem a neten található FM adókat illetve vevőket át lehetne alakítani. most jut eszembe, mitjelent az, hogy szögmodulációs? mert az FM az FrekvenciaModulált... Ajjaj... akor lehet, hogy ez az ötlet meghalt???? G.
huh, nos igen, ez rengeteg szép kis kérdés, mitnemondjak...
![]()
Szerintem csak egy igazán nagy kérdés van: hogymi a fenét jelent az, hogy szögmodulációs? Mert ha lehetnesima fm sávra tervezett cuccokat űtalakítani, akkor nem lenne ez egy nagy was ist das. (persze az elfogadható minőségelérése az már komoly feladat lehet!). Olyannyira kínoz ez a kérdés, hogy mindjárt fel is teszem egy rádiós témában
![]() G.
na, feldobtam az FM adó kapcsolások, kérdések c.topicban. Epedezve várom a hozzászólásokat
![]() G.
ez félig-meddig OFF:
ha már hangosításnál tartunk, ki vállalná, hogy két hét múlva hétvégén egy autós összeröffenés esti "buliját" (leginkább ingyen) zeneügyileg megoldja? a részletekért engem lehet zargatni, aki bátor jelentkező, annak mindent elmondok róla, amit érdemes és lehet tudni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |