Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nekem ráragadt mind csak kevés volt a festék. Amikor műnyomó papírt kértem így néztek. Utánna mondtam hogy pausz papír akkor már képben voltak. Műnyomó az irodai cucc ha jól tudom. Eyg teherautóval kell rendelni hogy hozzanak.
Egyenletes p20 majd szárítás utánna megvilágítás x tipusú lámpával y ideig z távolságról majd előhívás, maratás.
A p20as részt kihagyhatod ha előre lakkozott nyákot veszel sőt ha ilyen nyákot veszel a zsírtalanítást,portalanítást is kihgyhatod.
Üdv!
Azt se hidd el ! 4 ft / cm2 Sok? Viszont nem kinlódsz vele
egy percig sem!És a lámpát is csak 1* veszed meg ! a neon 1100ft / db és elég 2 -3
Ez nem igaz a fotózás egyáltalán nem olyan drága az előhívót sem egyszer lehet használni sőt lámpát sem kell mindig venni.
Nem szeretnék vitatkozni arról hogy melyik jobb, melyik rosszabb minden bizonnyal mindkettőnek van előnye és hátránya. Üdv!
160x100 egy oldalas kb. 150 Ft, fényérzékeny kb. 600-700 Ft.
Jó hagyjuk a vitát ezt már vagy 2* eljátszottuk!
Oké hogy a fotózás precízebb de amennyi türelmem van 3 perc múlva a kukában landolna a cucc.
A HEStoreban a fényérzékeny nyák most olcsóbb mint a sima.
Fényérzékeny Sima szerk.: tényleg hagyjuk a vitát
És ? kinlodni akarsz olcsón ? vagy eredményt szeretnél?
És így hová kerül? '150ért?Azt írod "amenyi türelmem van
"'10 perc a világítás 1 perc az előhívás enyi türelmed nincs?
Én 160x100 as egyoldalas nyákot 192 Ft-ért vettem az InComp-nál.
Megtervezem a panelt majd lakkfilcel átrajzolom a nyákra. Kezdésnek elég ennyi is szerintem. Fotózásnál meg ki kell tapasztalnom hogy mennyi ideig kell világítani meg milyan távolságról. Ezzel elkínlódnák egy darabig utánna 90% hogy kidobnám az egészet a kukába. Számomra a fotózás még a jövő zenéje. De 100 hogy majd ki fogom próbálni. Addíg még gyűjtök egy kis tapasztalatot.
Azt azért minden "vasalós" jó ha tudja, hogy NEM mindegyik lézernyomtató által készített vasalat alkalmas a NYÁK készítésre. Korábban az irodában egy HP lézerprinter volt, de ezzel hiába nyomtattam a legmagasabb festékfelhasználással, a legjobb felbontással, a legtutibb papírra, vasalhattam nagy nyomással és kicsivel, magas hőfokon, és szinte langyossal is, lótúró nem lett belőle. Vagy olyan lett, mint a Tiéd, amiről a képeket beraktad (legjobb esetben!), vagy fel sem tapadt a felületre. (Előtte annyit sikáltam, hogy a réz réteg már szinte csak réz-füst volt a hordozólemezen...)
Nemrég kaptunk egy nagyteljesítményű Kyocera nevű szörnyedvényt, ezzel meg "akármilyen" papírra nyomtatok, pikk-pakk felvasalom a NYÁKra. Idézet: „Műnyomó az irodai cucc ha jól tudom.” Nem, nem jól tudod. A műnyomó az kifejezetten nyomdai papír, irodában ritkán használják. Egyébiránt nem kell tonnákat rendelni, csak meg kell keresni a megfelelő beszerzési helyet.
Figyi leírtuk már 10* legalább, azt is mennyibe kerül. (4500-ból komplett szett)
Most le lehet írni 11-edszer is.
Sziasztok
Egy kis segítség kellene kémiából ( nyákos téma azért ide írtam). Egy olyan maratószer kellene nekem ami a galvánónt nem bántja ( tn160 kémiai ónozó). Az eddig kipróbáltak leviszik: gyorsmarató, sósav + hidrogén-peroxid, nátrium-perszulfát. Esetleg ha valakinek van nyákos ismerőse megkérdezhetné ők mit használnak, hacsak nem hadititok. Köszönöm
Az a gyanúm, hogy ilyet nem nagyon fogsz találni, de hátha...
sajna azt a bizonyos kémiai ónozót még egy erősebb dörzsölés is leszedi. Egyszer zsebre raktam egy ilyen nyákot, és aztán meg néztem, h elpárolgott?
Nem sokat ér az a cucc, szép, egy darabig, de nem véd semmitől se!
A lakk az biztos megvédi... Ha be tudod kenni a valahogy a felületet lakkal, akkor az úgy lehet megoldás
Sziasztok!
Nekem a fotózásról lenne egy kérdésem :yes: Valahol olvastam (már nem tudom hogy hol) hogy a maszknak minimum 2 rét hordozót kell egymásra fektetni hogy ne világítson át. A multkor próbáltam fotózni de az egész nagyon könnyen leoldódott! Én egy réteg Pauszt-papírt használtam :yes: Kérdésem lenne: ez télnyleg igaz hogy az UV fény átmegy egyét hordozón? Valaki használ maszknak pauszt-papírt? Ha igen meg tudná mondani nekem hogy 2 réten még át tud-e menni az UV? (itt arra gondolok hogy ott át tudjon menni ahol le kell oldódnia a lakknak) üdv!
Én írásvetítő fóliát használok és tintás nyomtatóval 1
rétegben sem világít alá! A lézer nyomiknál kell 2-3 nyomat mert nem teljesen átlátszatlan !
Szia!
Nekem lézernyomtatóm van és meg van a hiba oka Ha minden jól megy holnap kipróbálom :yes: Azt nem tudnád véletlenül megmondani hogy 2 réteggel változik-e a levilágítási idő? Eddig 20 percig világítottam egy 160W-os HmLi vel üdv!
Nagyon sok a levilágítási idő!!!!
Én neonnal 10 percig világítom! Próbáld meg kis darab nyákkal mondjuk 5 perc -et És nem a rétegek száma dominál hanem az hogy a rajzolat teljesen fényzáró legyen!
Neonnal?
Avval is lehet fotózni? :eek2: Akkor lehet hogy nem megy át a nyomtaon csak sok a levilágítási idő? üdv!
Hi!
A galvanizált ónt elvileg nem bántja a vas(III)-klorid, de ahhoz tömör bevonat kell. Az iparban is a negatív technikámál ónozással védenek. A kémiai ónozó egy atomos nagyságrendű réteget hoz létre, nem lehet védőrétegként használni, ahhoz tényleg sztannátos vagy savas galvanizálással kell vastag réteget létrehozni.
Neonnal nehezen, annak narancsvörös fénye van, arra nem érzékeny a P20. Neon =/= fénycső. A neonban neongázt ionizálnak, a fénycsőben higanygőzt. Nem mindegy. :yes:
Én uv neont használok ! A levilágítómról itt előrébb van egy pár kép ! De nálad tényleg sok a z idő ! Ha kevesebb ideig világítasz biztos eltalálhatsz egy időt amikor a hordozó alatt már jó a lakk de a nyomat alatt még nem
"elég" és így nem oldódik le. Ja és ha magad lakkozod a panelt még rövidebb időt is próbálhatsz! 1-2 perc ! A p20 érzékenyebb a gyári lakknál!
Lézernyomtatóval egy réteggel nem érdemes próbálkozni, de 2 rétegnél pausznál már a papír is sokat fog elnyelni. A levilágítási idő változni fog. Érdemes olajjal vagy hasonló megoldással átlátszóvá tenni a pauszt...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |