Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el
 
Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   77 / 274
(#) uli hozzászólása Jún 16, 2008 /
 
lehet kicsit nagyobb tápfesz kéne neki. Nekem is megvan ugyan ez, csak ott a bemenetre 24-40 V van írva.
Lehet 12 Vról a végtranyók nem nyitnak és ezért nem hallasz semmit.
Uli
(#) mikey hozzászólása Jún 16, 2008 /
 
Kösz a tippeket! Este megpróbálom,mitörténik 20v körül...ugyanis,nemtudok honnan kicsikarni többet...az egyenirányitom (lm317 -es ic-vel) sajnos csak ennyire képes,mert nem kaptam megfelelö trafot.
(#) mikey hozzászólása Jún 16, 2008 /
 
Ittvok ujra...sanos nem jártam sikerrel 20 v-ra tettem a rendszert,amikor a potméterrel erösitettem a feszültségen szép lassan,néha elkezdett valami zenére hasonlitó torzitás hallatszodni ,de kb 1mp-mulva abba is maradt (a hangszoro sem tökéletes,néhol megvan szakadva a szivacs,de müködö képes) esetleg még valami,amit lekellene ellenöriznem?
(#) zenetom válasza mikey hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
nézd át nincs e rövidzár valahol
(#) mikey hozzászólása Jún 16, 2008 /
 
az megtörtént! sehol nincs ilyen probléma...már tényleg nemtudom mi lehet a baja...másik ismerösöm is megcsinálta (aki jobban ért hozzá) de neki is uea helyzet! ez már felbasz
(#) _ampervadasz_ válasza mikey hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Esetleg tudhatnánk, hogy hány VA -es trafóról hajtod?
[off]nem mindegy hogy 8VA, vagy 800VA, az előbbiről, 1X~400W -os erősítő is mehet, az utobbiról egy ~4W -os műveleti erősítő.
(#) uli válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
A végtranyókat egy bordára tetted ugye??
szilikon lemezzel ugye elszigetelted őket?? és a TDA2030at is???
Nem biztos, hogy ez a baja, de egy próbát megér. Ha szigetelé után sem müxik, lehet kinyírtad a TDA20-30at, lehet kell majd egy új.
uli
(#) mikey hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Hütöborda még nincs rajta...1enlöre csak azt szerettem volna hogy megszólaljon!

20v 1A -feszültség van ráköte , a saját stabilizátorom által mint már irtam az LM317es ic-vel lett csinálva és elég stabilan tartja azt a 20v-ot...
(#) punkkazy válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
A végfok tápjának pozitív ágába köss be egy áramerőségmérőt. Most nem tudom, a nyugalmi áraát, de nem lenne szabad a 100mA-t meghaladnia. A bemenetet előte húz le a földre (egyszerűen összekötöd a földet a bemenettel).
(#) Mzolee válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Én nemis tudom... mifelénk nemszokás a végfokokat stabilizált tápra kötni. Ha nem elégséges a trafo teljesítménye akkor a stab kocka úgy sem tudja megfelelő feszültségen tartani.
(#) zenetom válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Csináld lágyindítós toroiddal, én is ugy fogom majd.
(#) pixels válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
borda nélkül??? Ha sokáig járattad így, akkor kicsi az esélye, hogy az IC túlélte a dolgot. Én is próbáltam borda nélkül, de ugy nagyon hamar felforrósodik, és ki kell kapcsolni. Így nem lehet tesztelni a cuccot. valami nagyobb aluminiumlap is jó, csak legyen ami elvezesse a hőt. Jah, és lehet hogy a stabilizátorod 1A-os, de csak annyit jelent, hogy maximum 1A-t bír átvezetni. A trafód hány ampert bír, az a mérvadó. TDA2030-hoz 1A-es elég. A stabilizátorod bemenetén és kimenetén van 100n kerámia kondenzátor? A trafó hány µF -el van pufferelve?
(#) teodor válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Egy kis segitség.

(#) teodor válasza teodor hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
KB: 20 éve csináltam.

(#) mikey hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Megoldottam a gondot,leirom,nehogy valaki igy járjon

Amikor kimartam a nyákot,a rézréteget cinpasztával tisztitottam... mikor bevontam cinnel,letöröltem a felesleget,vagy ami szétfojt...csak nem vettem észre az IC és a tranzisztorok közötti kis cseppeket,amik hidalást képeztek...amikor ezt letöröltem,minden frankon ment....6v-ra kapcsoltam nem tévedtem 6 azaz hat v-ra. Tapasztalat,hogy szépen dolgozik,nem zug,recseg... az IC-re tettem egy hütöt,és abszoludt nem melegszik 6 v-on...kissé langyos de nem veszélyes...14-20v között már kell az a borda,akkor már melegit rendesen az ic...a tranyok abszoludt nem melegednek! Kösz a segitséget mindenkitöl,legalább megtanultam 1-2 dolgot
(#) zenetom válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
milyen tápról hajtod?
(#) punkkazy válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
Azért rakt csak bordára a tranyókat. HOsszas használat után majd meg jön Joule bácsi! Meg ha eszedbe jut pár év múlv, hogy nem 6V-ról járatod és adsz neki V-ot, akkor mmeg füstölheted a kolbászt!
(#) mikey hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Tettem rá hütöt,naggyából 5cm széles és 5cm magas bordát a régi grafkarimról. a 80-as hangszoroimat 12v-on tudom vele müködtetni gond nélkül...igy az üzemi hömérséklete hütöstöl kb 25-30 fok között mozog. Ennyit tud az mp3-asom leadni amit erösithet a tda.!
(#) mikey hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
még 1 kérdés...milyen tápot lehet rátenni,h nekelljen az én nagy egyenirányitómat hurcolásznom és vmi kissebb lenne? És persze szabályozható!
(#) mikey hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
ja,és annyi a bajom,hogy nem fér el a hütö a tranyokra...és nincs is hütöm több!
(#) uli válasza mikey hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
PC tápot semmiképp se rakj rá. Nekem az első TDA2030 amiatt szállt el


rakd közelebb egymáshoz őket
mire raktad?? min hűtöd?
(#) mikey hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Hogyérted h mire raktam? Az IC-n van egy hütöborda,te a tranyomon nincs... A táp pedig egy saját készitésü egyenriányitó lm317-es ic-vel...
(#) mikey hozzászólása Jún 17, 2008 /
 
Esetleg egy kép arrol hogy hogy néz ki egy olyan hütés ami ér valamit? vagy az elhelyezés,meg ilyesmi! Mert nagyon ott van...ahoz képest hogy mibe került,szépen dolgozik,abszoludt nem recseg,nem zug... eddig kb 20 percet ment egyhuzamban aránylag jo hövokon! de nem akarom a véletlenre bizni , és azt sem h kifüstöljön 2nap aladt!
(#) mikey válasza Norberto hozzászólására (») Jún 18, 2008 /
 
Jelenleg én egy ilyet hajtok meg vele!

Alpha 100.jpg
    
(#) punkkazy válasza mikey hozzászólására (») Jún 18, 2008 /
 
Kell neked egy mondjuk 12V-os trafó, ami kb. 50-60W-os amit egyenirányítsz, pufferelsz és kész is. Mondjuk ha nagyobb feszről hajtanád az egészet akkor nagyobbt szólna, meghát melegedne is de rendesen. Szóval kaparj elő valahonnan egy bordát. Nem tudom, hogy hol laksz, de a legtöbb PC bontóban kaphatsz P1-P2-es bordákat. Azok megfelelőek erre a célra. Nekem is ilyenen van a TDA!
Csatolom a táp rajzát.

tap.JPG
    
(#) mikey hozzászólása Jún 18, 2008 /
 
Na szoval...az a gondom,hogy még ha vennék is bordákat...az IC-t és a Tranyót nembirom 1 bordára tenni mert akkor leáll minden amugy Vajdaságban lakok,és nemnagyon találni ilyesmit sajnos! a BD711es tranyora 2 hetet vártam!
És kösz szépen!
(#) punkkazy válasza mikey hozzászólására (») Jún 18, 2008 /
 
Amúgy én is a vajdaságban lakom Csantavéren. Szóval mit takar az, hogy "leáll minden"? El kell őket szigetelni csillámmal, meg pasztával egymástól és kész. Lehet, hogy menne borda nélkül is, de ha már 2 hetet vártál a tranyókra nem éri meg újjabb 2 hetet várni, ha véletlenül füsté válnak, nem? Ha erre jársz (Csantavéren) megdoblak egy bordával, mert annyi van mint a szemét.
(#) mikey hozzászólása Jún 18, 2008 /
 
Hihi Wágod Cvitkó Tamást vagy Lengyel Dávid-ot? velük járok 1 osztályba MESC-be Lengyel elég jó szaki, ő vágja a dolgokat rendesen
(#) uli válasza mikey hozzászólására (») Jún 19, 2008 /
 
Vulgáris szavakért warnt lehet kapni
(#) troby hozzászólása Jún 20, 2008 /
 
hello mindenkinek csaináltam egy nyákot hozza ha valakit érdekel elküldöm neki szivesen egy kép róla szerintem nagyon franko lett! üdv
Következő: »»   77 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem