Fórum témák
» Több friss téma |
lehet kicsit nagyobb tápfesz kéne neki. Nekem is megvan ugyan ez, csak ott a bemenetre 24-40 V van írva.
Lehet 12 Vról a végtranyók nem nyitnak és ezért nem hallasz semmit. Uli
Kösz a tippeket! Este megpróbálom,mitörténik 20v körül...ugyanis,nemtudok honnan kicsikarni többet...az egyenirányitom (lm317 -es ic-vel) sajnos csak ennyire képes,mert nem kaptam megfelelö trafot.
Ittvok ujra...sanos nem jártam sikerrel 20 v-ra tettem a rendszert,amikor a potméterrel erösitettem a feszültségen szép lassan,néha elkezdett valami zenére hasonlitó torzitás hallatszodni ,de kb 1mp-mulva abba is maradt (a hangszoro sem tökéletes,néhol megvan szakadva a szivacs,de müködö képes) esetleg még valami,amit lekellene ellenöriznem?
az megtörtént! sehol nincs ilyen probléma...már tényleg nemtudom mi lehet a baja...másik ismerösöm is megcsinálta (aki jobban ért hozzá) de neki is uea helyzet! ez már felbasz
Esetleg tudhatnánk, hogy hány VA -es trafóról hajtod?
[off]nem mindegy hogy 8VA, vagy 800VA, az előbbiről, 1X~400W -os erősítő is mehet, az utobbiról egy ~4W -os műveleti erősítő.
Hütöborda még nincs rajta...1enlöre csak azt szerettem volna hogy megszólaljon!
20v 1A -feszültség van ráköte , a saját stabilizátorom által mint már irtam az LM317es ic-vel lett csinálva és elég stabilan tartja azt a 20v-ot...
A végfok tápjának pozitív ágába köss be egy áramerőségmérőt. Most nem tudom, a nyugalmi áraát, de nem lenne szabad a 100mA-t meghaladnia. A bemenetet előte húz le a földre (egyszerűen összekötöd a földet a bemenettel).
Én nemis tudom... mifelénk nemszokás a végfokokat stabilizált tápra kötni. Ha nem elégséges a trafo teljesítménye akkor a stab kocka úgy sem tudja megfelelő feszültségen tartani.
Csináld lágyindítós toroiddal, én is ugy fogom majd.
borda nélkül??? Ha sokáig járattad így, akkor kicsi az esélye, hogy az IC túlélte a dolgot. Én is próbáltam borda nélkül, de ugy nagyon hamar felforrósodik, és ki kell kapcsolni. Így nem lehet tesztelni a cuccot. valami nagyobb aluminiumlap is jó, csak legyen ami elvezesse a hőt. Jah, és lehet hogy a stabilizátorod 1A-os, de csak annyit jelent, hogy maximum 1A-t bír átvezetni. A trafód hány ampert bír, az a mérvadó. TDA2030-hoz 1A-es elég. A stabilizátorod bemenetén és kimenetén van 100n kerámia kondenzátor? A trafó hány µF -el van pufferelve?
Egy kis segitség.
KB: 20 éve csináltam.
Megoldottam a gondot,leirom,nehogy valaki igy járjon
Amikor kimartam a nyákot,a rézréteget cinpasztával tisztitottam... mikor bevontam cinnel,letöröltem a felesleget,vagy ami szétfojt...csak nem vettem észre az IC és a tranzisztorok közötti kis cseppeket,amik hidalást képeztek...amikor ezt letöröltem,minden frankon ment....6v-ra kapcsoltam nem tévedtem 6 azaz hat v-ra. Tapasztalat,hogy szépen dolgozik,nem zug,recseg... az IC-re tettem egy hütöt,és abszoludt nem melegszik 6 v-on...kissé langyos de nem veszélyes...14-20v között már kell az a borda,akkor már melegit rendesen az ic...a tranyok abszoludt nem melegednek! Kösz a segitséget mindenkitöl,legalább megtanultam 1-2 dolgot
Azért rakt csak bordára a tranyókat. HOsszas használat után majd meg jön Joule bácsi! Meg ha eszedbe jut pár év múlv, hogy nem 6V-ról járatod és adsz neki V-ot, akkor mmeg füstölheted a kolbászt!
Tettem rá hütöt,naggyából 5cm széles és 5cm magas bordát a régi grafkarimról. a 80-as hangszoroimat 12v-on tudom vele müködtetni gond nélkül...igy az üzemi hömérséklete hütöstöl kb 25-30 fok között mozog. Ennyit tud az mp3-asom leadni amit erösithet a tda.!
még 1 kérdés...milyen tápot lehet rátenni,h nekelljen az én nagy egyenirányitómat hurcolásznom és vmi kissebb lenne? És persze szabályozható!
ja,és annyi a bajom,hogy nem fér el a hütö a tranyokra...és nincs is hütöm több!
PC tápot semmiképp se rakj rá. Nekem az első TDA2030 amiatt szállt el
rakd közelebb egymáshoz őket mire raktad?? min hűtöd?
Hogyérted h mire raktam? Az IC-n van egy hütöborda,te a tranyomon nincs... A táp pedig egy saját készitésü egyenriányitó lm317-es ic-vel...
Esetleg egy kép arrol hogy hogy néz ki egy olyan hütés ami ér valamit? vagy az elhelyezés,meg ilyesmi! Mert nagyon ott van...ahoz képest hogy mibe került,szépen dolgozik,abszoludt nem recseg,nem zug... eddig kb 20 percet ment egyhuzamban aránylag jo hövokon! de nem akarom a véletlenre bizni , és azt sem h kifüstöljön 2nap aladt!
Jelenleg én egy ilyet hajtok meg vele!
Kell neked egy mondjuk 12V-os trafó, ami kb. 50-60W-os amit egyenirányítsz, pufferelsz és kész is. Mondjuk ha nagyobb feszről hajtanád az egészet akkor nagyobbt szólna, meghát melegedne is de rendesen. Szóval kaparj elő valahonnan egy bordát. Nem tudom, hogy hol laksz, de a legtöbb PC bontóban kaphatsz P1-P2-es bordákat. Azok megfelelőek erre a célra. Nekem is ilyenen van a TDA!
Csatolom a táp rajzát.
Na szoval...az a gondom,hogy még ha vennék is bordákat...az IC-t és a Tranyót nembirom 1 bordára tenni mert akkor leáll minden amugy Vajdaságban lakok,és nemnagyon találni ilyesmit sajnos! a BD711es tranyora 2 hetet vártam!
És kösz szépen!
Amúgy én is a vajdaságban lakom Csantavéren. Szóval mit takar az, hogy "leáll minden"? El kell őket szigetelni csillámmal, meg pasztával egymástól és kész. Lehet, hogy menne borda nélkül is, de ha már 2 hetet vártál a tranyókra nem éri meg újjabb 2 hetet várni, ha véletlenül füsté válnak, nem? Ha erre jársz (Csantavéren) megdoblak egy bordával, mert annyi van mint a szemét.
Hihi Wágod Cvitkó Tamást vagy Lengyel Dávid-ot? velük járok 1 osztályba MESC-be Lengyel elég jó szaki, ő vágja a dolgokat rendesen
hello mindenkinek csaináltam egy nyákot hozza ha valakit érdekel elküldöm neki szivesen egy kép róla szerintem nagyon franko lett! üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |