Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Szia!
Hátha segít, KT604A 300V 0,2A 0,8W h21 20-80. KT604G uaz, de h21 60-200 BF459 300V 0,1A 6W BF259 300V 0,1A 5W Talán a két csere tranzisztornak egyformának kéne lenni lehetőleg azonos paraméterekkel. Üdv. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
A 6-os pont ahonnan jön a trafótol, a rajzon az R2096 1K2 4W ellenállás rendesen melegszik, inkább forrósodik. Ez nem tudom mennyire normális, alatta mondjuk ki van furkálva a panel, hogy levegő áramoshasson, de szerintem nem kellene 200 fokosnak lennie.
Jelenleg az eredeti tranyóval is csak 4,5 osztás a teljes szélesség.
A 6-os pontra 110 voltot ír a doksi - ha az kb. megvan, akkor a melegedés nem gond.
A rajta eső feszültséget mérd meg, aztán szorozz. Ha nézed a végfok ellenállásait, az össz áram kb. 10 mA lehet. Ezt meg nagyjából stabilizálja a T2021. A 7-es felé tkp. nincs terhelés. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
A sárga jelalak adióda és az 1,2k közti pont, ahol 140V nak kellene lennie, az alja 60V környéke, a peak az 170V ez rendben van. A kék jel a 6os pont. Az 60V a 110 helyett.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
Csinálj majd egy képet az MP7.-ről és a T2022 kollektorról egyben.
Aztán ha lehet, cseréld ki mindkettő tranyót ugyanolyan fajtára és esetleg bétára is válogatva. A 2 kollektoros képeden az lenne jó, ha a lineáris szakaszok minél nagyobb átfedésben lennének egy perióduson belül, a vízszintesek pedig rövidebbek ( nyitott és zárt szitu ).
Az 50+50 µF megvan? Semmi szűrés nincs, ha jó helyen mértél...
Lehet, hogy a jobb fele kissé zárlatos és azért is kevés fesz ( 110>> 60 ) Mérd meg a T2021 alatt lévő R2083-on ( 180 ohm ) eső feszt is, abből visszaszámolhatsz, hány mA-t kér a végfok. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
Az nálam 270R. Kerek 2V esik rajta, így elvileg 7,4mA az áram. Az 50+50Uf megvan, most azt nem tudom arra mit mértem a kapacitásmérőről.
Képen a sárga az mp7 kél a kollektor.
Az 50+50 µF egyik oldala, pont a 6-os pont felőli eléggé gyatra volt, most tettem bele 2 sima elkót a helyére, és sajnos csak 33µF 400V-om volt, de jelentősen szebbek a feszültségek, megvan a 140 az egyiken, 110 a 6-os ponton, de még mindig csak 6 osztás a teljes vonalam.
Idézet: „Kezdek valami tápfeszre gyanakodni.” Ezzel illett volna kezdeni...... Tápfeszültségek ellenőrzése,feszültségek, hullámosság. Utána a többi. Alacsonyabb feszültségek, brummos táp sok anomália okozója, borulnak az áramköri részek beállításai. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
MP4 -en megvan a 28 Volt? Nem brummos?
R5 -el még mindig nem állítható be a jó méret? A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
Fordítási részlet a gépkönyvből:
a töltési feszültség a kívánt értékre van beállítva, az R2078-zal ment. Az R2078 szabályozó töltőfeszültségével részenként egy rezgés használható a lassú dőlési tartományokban. R2075 fűrészfog amplitúdó (Google fordítóval) Tán segít.
A kapacitásmérő egy dolog, a feszültség értéke és a képe a másik.
A tápfeszes képből is jöhet egy új. Akkor foglalkozz az R2075-tel, elvileg az talán széthúzza 10 raszterre. Mivel más a tápfeszed már, csinálj újra 2 kollektoros képet is, 2 teljes periódussal.
Olyan képet tegyél fel, ahol a 0 volt a legalsó vonalon van és 20 V/div beállítással - ez a tápfeszekre vonatkozik.
Jobb lenne a 10 V/div a 2 kollektorosnál, de valószínűleg a jel teteje már nem fér be. Így egymáson látod egyszerre a két lineáris szakaszt, amikor mindkét lemez már ellenütemben dolgozik.
MP4 en 19V van, nem brummos. R5 még mindig nem csinál érdembeli változást.
A sárga az 1,2K előtti, a világoskék a 6os pont. Sötétkék a 2022 rózsaszín a 2023 kollektora. Az R2075 állításával is csak a két végpont között lehet tolni a vonalat csak. (96D nevű videó). Valamint ha a fényerőt tekerem akkor a másik videón látható jelenséget tapasztalom. Ezt eddig nem tapasztaltam, a legutolsó képnél amikor még 10 raszter volt a szélessége akkor még nem csinálta ezt a fényerőre.
Ha jól értelmezem, akkor a 6-os pont ( a tápfesz ) 114 volt kb..
A kivezérlések meg 20-114 volt között vannak. Jó lenne, ha lemenne legalább 10 voltig a minimum ( totál nyitás ). A pozíció állítás még mindig elég sánta, persze ha meglenne a 10 raszter szélesség, már valamennyire elfogadható lenne néha. A fényerőt vedd vissza annyira, hogy azért látszódjon a sugár ( a fókuszt is igazítsd meg ), úgy megnő-e a vízszintes méret. A 2075-öt ( méretet ) hagyd maxon. A visszafutás ideje, helye még nem tetszik.
Az MP5-ös pontot is nézd meg, mekora tüske van rajta.
Igen az értékekt jól értelmezed. Nekem az a furcsa a fényerővel, hogyha nagyon leveszem a minimum felé, akkor elmászik a vonal jobbra (azaz balra mert fejjel lefele van a szkóp, tehát az ernyő eleje felé). 2075 maxon volt eredetileg is majdnem. A fényerő változtatásával sem tudom változtatni a méretet. Az MP5 pont -5V-on van fixen.
Az úgy nem oké... DC-ben +20-30 volt körül kéne lenni max ( 4. pont a +15 volt puffere ), a kondi pedig a vezérrácsra megy. Jó a kondi?
A 4. ponton kb 20V van, a kondi mérve jónak néz ki, sajnos 0,1µF 630V kondim nincs itthon amivel ki tudnám cserélni.
Biztos nem látsz ott egy nagyon vékony tüskét?
Ac csatolásban látok valamit, ez 100mV/Div osztásban 190us tüskéket találtam.
Az MP4 -en rajz szerint 28Voltnak kéne lenni! A táp 3, 4, 5, pontokat is ellenőrizd.(fesz, brumm).
A C2035 -2039 -2019 kondikat cseréld újra! A T2018, MP5 a visszafutás kioltó ák.
A 100 mV nudli.. nézd meg sokkal nagyobb V/div-nél, nincs-e "alul" nagy fesz.
3as pontban 28V van 760mV brummal, 4es pont 22V 100mV brumm, 5ös pont 7,2V 10mV brumm.
Nagyon át kell nézned az egész fűrész részt...
Gr2014 zener megvan? T2024 jó-e még, kollektorán van-e legalább 18 volt...vagy túl nagy a terhelés... 330 ohmon fesz esés mekkora.. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2020
Az 5 -ös ponton, stabilizátor kimenet, 15 Voltnak kell lenni! 7,2 Volt nagyon kevés, ha jól mértél.
A 15 Volt pontosan annyinak kell lennie. E mellett nem gondolom, hogy nagy ügy lenne a két 500 és egy 100 µF kondit cserélni. Lásd a 140 Volt esetét. Még egyszer le írom, ha bármelyik táp nem a megfelelő értékű és szűretlen addig fölösleges más áramkört vizsgálni. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2020
A két 500 (470 volt benne) kicserélve és a 100µF is kicserélve. Gr2014-en megvan a 15V. A 330ohmon 6,4V esik. Minden kondi ami cserélhető volt, és volt itthon, kicseréltem.
Most mekkora a fesz az MP3 -on, (5 -ös pont)?
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2020
Az MP3 az 5ös pontra van kötve, ugyanannyi, 7,2V
Akkor valami gubanc van. Ott 15 Volt stabilnak kellene lenni!
T2024 nem melegszik? A 120 és a 330 Ohm értékét mérd meg nem nyúlott e valamelyik. T24 -et is ellenőrizd. |
Bejelentkezés
Hirdetés |