Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem szombaton jól körülnézek a Bakancsoson.
Ezt is ott próbálták eladni. De hálIstennek valaki szólt a rendőröknek.
Több helyen is olvasom, hogy kedden elindult a Szabad Európa rádió. Gondolom ez meg is történt, de hol hallhatóak?
Magyarországon lopták el Magyarországot.
Azt hiszem a neten.
Én is várom már nagyon. Nosztalgia. szabadeuropa.hu Mivel minden frekvencia a .... kezében van ezért a Szabad Európa nem online rádióadást üzemeltet majd Magyarországon, hanem online multimédiás szolgáltatást, híreket, cikkeket, audio podcastokat és videós tartalmakat. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2020
Köszönöm. Közben én is rátaláltam, és kis csalódást jelentett a publikációnak/megjelenésnek ez a formája.
Nekem a lelkem hallgatható rádiót kívánna, és Cseke Péter hangját (ez utóbbi már biztosan nem jöhet össze). Nem ismerem a szabályozást, de az online-rádióadásokhoz nem kell frekvencia, csak gondolom valamilyen engedély. És a végére hagytam a legnagyobb dilemmámat. Ha ugyanarról a dologról egymásnak ellentmondó információk jutnak el hozzám, akkor honnan tudjam melyik az igazi? Ebben még rászorulnék egy kis segítségre. Idézet: „honnan tudjam melyik az igazi” Azt fogadod el, amelyik neked szimpatikusabb. Szerintem a SZER talán elfogulatlanabb. Bár.....
Az Y-csapágy is lehetséges megoldás. Könnyű a szerelés, elbír némi szögeltérést a két csapágyház között, és a stabilitása is megfelelő.
Én másik úton indultam el, terveztem egy teljesen egyedi felépítést. Több ilyen gépet is terveztem már, és ezek működési tapasztalatai alapján, a saját igényeimet alapul véve ez a megoldás vált be a leginkább. A melléklet rajzon tanulmányozható a felépítés. Talán az a legfontosabb sajátossága a forgó tengely kialakítása. Itt a forgó tengely felfogó válla azonos méretű a csapágyházzal, tehát egy jelentős méretű felület, ami remek támasztást ad akár a felfogott szerszámnak, akár az őt tájoló tárcsáknak. Van még egy kiemelni való, mégpedig a fűrésztárcsát befogó két "karika". Talán érzékelhető a rajzon, hogy arra ráragasztottam 1 mm vastag gumilapot a szorító felületekre. Ez nem tűnik fontosnak, de a tárcsa rezgési hajlama konkrétan nulla lesz. Ez nagyon fontos ha a vágott felületnek is szépnek kell lennie. Követhető a rajzon, hogy az oldalirányú megvezetést a dupla csapágy garantálja. Illetve, hogy labirintus rendszerű a tömítés, ami forgás közben semmilyen súrlódást nem jelent, és a légáram semmilyen port nem enged a belső térbe. A csapágyak nem is porvédősek, az egész belső teret feltöltöttem zsírral. Egy gond van csak vele, hogy pontosnak kellene lennie az összes hosszméretnek, amit az esztergályosok általában nem tudnak jól megoldani. Ezért nem is erőltettem ezt a kérdést, hanem mikor minden készen volt, akkor saját és pontos méréseim alapján kalibráltam a belső cső-távtartót. Ez a gép nálam "készen van" (sose lesz készen teljesen, de használható állapotban van), és csak pozitív tapasztalatom van vele, tudom ajánlani.
Igaz, elnézést kérek mindkét érintettől.
Biztosan nagyon jó a megoldásod. Nem vonom kétségbe.
Nekem sajnos már nincs hozzáférésem sem esztergapadhoz, sem aki megcsinálná. Minden esztergályos ismerősöm 70+ éves nyugger. Marad ez a tengely. Önbeálló csapágyházakkal. Végül is freud lappal olyan a vágáskép, mint ha gyalulva lenne.
Hozzáértők tanácsát szeretném kérni.
Van egy egykaros csaptelep. kb. 2 hónapos és már szorul, nyikorog. Nemrégen vízhiány volt. Azóta csinálja. Biztosan bekapott valami szemetet. Kérdésem. Létezik kerámia betét és műanyag betét. Árban kb. egyformák. Melyiket érdemesebb megvenni. Melyik a tartósabb? Köszi.
Eltörik, vagy csak elmozdul belül a rögzítő műanyag, jobban rászorul a csúszka felső az alsóra. Szedd szét, amíg nincs törés, beállítható jóra. Nekem mind ilyen volt, viszont a Mofém gyártmány bevált, azzal semmi gond évek óta.
Kenést kaphat, de úgyis hamar kimossa a víz, enélkül is finoman kell mozognia. Betét csere sosem kellett. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2020
Van száraz teflon Spray-m.
Befújjam vele?
Én szilikonzsirt vettem. Nem finom, de ehető.
Akármilyen zsírral rakom össze, egy hét múlva érezhető, hogy ez a kenés megszűnt, kimosás okaként. Alig észrevehetően más a mozgatása.
Sajnos a Mofém sem a "régi" már. Bizonyos termékeik a régi teljesen fém házasak, de például múlt héten vettem a Junior Evo családból a fürdőszobai szettet (mosdó és zuhanycsaptelep), ami mindkettő fém, de a család konyhai csaptelepje már fém bevonatos műanyag.
Kollégáim (távfűtési cég) és a boltos is panaszkodnak a Mofém cuccokra, hogy szerintük a tulajdonos Teka külfödről hozza be a termékek bizonyos részét. Csak remélem, hogy nem cserélik le mindet "kínaira"...
Abban látom a kihívást, hogy akármilyen kifinomult is lenne a szerkezeti megoldás, akkor sem tud megbirkózni a "valós" vízzel. Nálunk kizárólag az ülékes csapok tudnak működni, és azok is 1-2 évenként tömítéscserét kívánnak. A víz nagyon kemény, és jelentős mennyiségű homok és egyéb szilárd üledék van benne. Ezek a sajátosságok végzetes hatással vannak a "gömb" rendszerű csapokra.
Jelentős költséggel, jó eredményt lehet elérni házi víztisztító és lágyító berendezés használatával. Ennek egyébként sok más pozitív ígérete is van, de ezek bizonyítottsága nekem még kicsit reklámszagú (pl. a lágyított vízzel megmosott haj sokkal-sokkal kívánatosabb lesz -nekem nincs hajam-). Idézet: „lágyított vízzel megmosott haj sokkal-sokkal kívánatosabb lesz” Hogy kívánatosabb, azt nem tudom, de hogy lágyabb, selymesebb lesz az biztos. Idézet: Ezek nem "gömb" alakú csapok, két sík felület csúszik egymáson, a síkokban vannak a vízáteresztő nyílások. Ezek a nyílások egybe kerülnek teljesen vagy részlegesen vagy sehogyan, ezzel zár-nyit.„"gömb" rendszerű csapokra” A hiba leggyakoribb oka, hogy a felső sík rögzítése, ezzel hozzányomási ereje az alsó síkhoz beállítása megváltozik a rögzítőelem elmozdulásával mindig úgy, hogy jobban rányomja, nehezebben csúszik rajta. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2020
Idézet: Pl. mosógépbe kb. fele adag mosószer kell. Természetesen a gyantatöltetű vízlágyítóról beszélek. „egyébként sok más pozitív ígérete is van, de ezek bizonyítottsága nekem még kicsit reklámszagú”
Nekem is nagyon pozitiv tapasztalataim vannak a passziv mágneses vizkezelővel.
Amióta van, a mosdókagyló olyan mint a patyolat. Ha van is vizkő, egy mozdulat és volt nincs. WC-n ugyanakkor nem látom ugyanezt a nagyságrendi javulást. Arra gyanakszom, hogy kellemesebb egy suhintással kitörölni a mosdó, mint a WC kagylót használat után. De nekem már ez a "fél siker" is megérte...
Nekünk is van a konyhában egy csaptelep, amit enyhén szólva egyáltalán nem lehet finoman állítani: szorul és nyekereg! Már megprbáltunk valami "olajozást" bejuttatni a csapba, de eddig minden próbálkozás eredménytelen lett.
Létezik-e valami "varázslat", hogy újra finomabban járjon a csap?
Szétszedni, és a felső leszorító -általában műanyag- nagyanyát kell úgy beállítani, hogy könnyebben járjon. A baj, hogy ez a leszorító anya valahol olyan helyen törött, ami elfordulásban gátolná, ezért újra elfordul, rászorul jobban. Pontosabban nem tudom leírni, mert típusonként vannak eltérések, de logikája ez. Tanulmányozva rá lehet jönni.
Szétszedés. A kart egy csavar rögzíti, ami egy kis kupak alatt van, általában a hideg-meleg jelzés a kupak. Ezt kipiszkálva, alatta csavar kivéve, a kar nehezen, de lejön felfelé. Innen látható a többi, teljes szétszedés megfigyelve mi hol hogyan volt,, tisztítás, összerakás.
Most jut eszembe, van ennek kontraanyája, a külső nikkelezett-féle burkolat. De ez is gyenge műanyag, nem az igazi. Igazad lesz, csavarrögzítő megoldaná. Csak ha majd valamikor szét kell szedni.
Szeretném megtudni a moderátoroktól, hogy fel lesz e valaha oldva a blokkolás a csöves elektronika témáról? Kicsit más irányba kezdtem el haladni a témában és kérdezni is szeretnék.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2020
Szerintem több más topic-ban lehet kérdezni.
Az előzmények ismeretében számomra teljesen érthető, hogy miért nincs nagy kedv feszegetni a Great White Hype lakatját. Ha engem kérdezel, akkor értelmes kérdésre értelmes választ igy is tudsz kapni. Például ott, ahol mostanában is szoktál kérdezni.
Azért jó lenne ha helyreállna a rend és újra működnének a blokkolt topikok.
Akkor borulna fel a rend, megint...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |