Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Akkor inkább erre keress rá:"PIC projects". Nekem 666 millió találatot dobott.
Köszönöm. Most már megtaláltam a helyes irányt.
Még két dolog a gyakorlati tapasztalatomból: Távvezérlő javítás gőzkamrához. Az eredeti az előző tulaj elemeinek savjában kimúlt. Másik: karácsonyi harangocska világít, a PIC-kel viszont este hattól 6 órán keresztül tudom bekapcsolni, nappal nem fogyaszt áramot. Játék, de otthon az ember szívének ilyen kell.
Az ilyen játékokból tanul az ember.
Sziasztok! Van egy 128x64-es monokróm kijelzőm, amivel pár napja bajlódom, nem tudom elindítani. Az adatlap elég szűkszavúan tárgyalja az indítást. Kijelző adatlap
Valaki találkozott már vele? Tanácsokat előre is köszönöm!
Ránézésre KS0108 vezérlő. Ha így keresel, több találatot kapsz. Pl.: Bővebben: Link, Bővebben: Link.
Szia!
Köszi! Összehoztam az SPI-t egy PIC32MM és egy PIC16F között. A PIC32 a mester. Viszont a mester valamiért nem olvassa be az SPIxBUF regisztert, egyszerűen nem értem miért. Szkóppal megnéztem, ott a byte, de nem olvassa be. Mindig 0-t olvas. Megnéztem, a PIC SDI lába le van forradva. Az SPI2 modult használom rajta. Hol vérezhet el a dolog? A mester kódja:
Mit értesz azon, hogy "a lába le van forradva"? PIC32MM-bennem tudok segíteni, majd jönnek a nagyok.
Ja azt elfelejtettem írni, hogy PIC32MM0256GPM048 a pontos típus.
Ez TQFP-48 tokozású. "Mit értesz azon, hogy "a lába le van forradva"?" Azt, hogy be van forrasztva az áramkörbe, nem lóg a levegőbe véletlenül.
A debug láb jól van beállítva?
Vagy amit meg lehet még próbálni, mert nekem volt gondom a STAT bitjeinek vizsgálásával USART/SPI/I2C valamelyikén próbáld meg azzal, hogy törlöd az elején az IFS majd arra pollingolsz. (IFS1 14. bitje az SPI2_RX flag-je)
Szia!
Köszi a tippet, de sajnos úgy sem jó. Az SDI láb a PGED3 is, gondolom azért kérdezted. Én a PGED2 és PGEC2-t használom, és be is van állítva a konfigurációs byte-ban. Kellene még mást is állítanom?
Még három dolog jutott eszembe,
SIDL = 0 Valamint a TRIS piszkálást vedd ki emlékeim szerint a PPS állítja és ha hozzányúlsz explicit problémát okoz. (de ez nagyon régi emlék lehet a PIC16 I2C PPS input remap output remap szükségességével keverem) Configba USBID le van tiltva?
Kipróbáltam mindent, de még mindig nem jó.
Mi a franc lehet a baj? Nem tudok már mire gondolni.
Sziasztok!
Szeretnék egy hex-et dec re váltani assemblyben. Pl. 0XFF = 0x2 0x05 0x05 Van esetleg valakinek kész PIC18 rutinja?
Ha csak byte, akkor táblázattal jársz legjobban.
Nem hex -> dec -re van szükséged, hanem bin -> bcd -re. Itt egy példa.
A táblázat címét beteszed a mutatóregiszterbe, utána magát a számot, amit át akarsz váltani, megszorzod néggyel (felshifteled kettővel, értelemszerűen word változóban, két byte-on), majd hozzáadod a mutatóhoz, utána már TBLRD*+ -al hozzáférsz mind a négyhez.
pl. a harmincötödik sor így néz ki: db 0,0,3,4
Megnyitottam amit belinkeltél.
A Crome automatikusan fordította. Sírtam a röhögéstől. Idézet: „ CLRF száz SWAPF bin, W; cserélje a rágcsálnivalókat ADDWF bin, W; így hozzáadhatjuk a felsőt az alsóhoz ANDLW B'00001111 '; elveszíti a felső rágcsálást (W mostantól BCD-ben van) SKPNDC; ha hordunk egyet (felső + alsó> 16)”
Itt egy régen általam csinált midi vezérlő és annak a forrása. A macro.inc fájlban találod az univerzális konvertáló rutint, a felhasználási módra pedig a string.asm-ben van a példa.
A jó hangulat a legfontosabb. Örülök, hogy segíthettem a megteremtésében
Nem tudod átrakni másik lábra teszt céljából vagy nincs kisebb MM verziód emlékeim szerint van a DIP28-as ott érdemes lehet egy SPI tesztet csinálni.
Vagy ha tényleg valami a kódban van hiba én azt szoktam ST-n csinálni hogy kód gennel kigenerálom az initet és megnézem mit írtam el. Ezt MM-nél ha jól tudom az MCC-vel tudod vagy lehet támogatja már a Harmony is.
Harmony-t nem használok. Sajnos azt hallottam, hogy eléggé bug-os, ezért nem is használtam még.
Először megpróbálom azt, hogy írok egy SPI demo kódot, egy tök egyszerűt (most I2C és UART-ot is használok, meg elég sok mindent). Ha ott sem lesz jó, akkor átvezetékelem egy másik unused lábra. Sajna a PCB-t már megterveztem hozzá, az adott, meg a PIC is
Tudom, írtad hogy nyák meg van és rajta van az IC, de madzag van nem?
A harmony-ra azt mondom, hogy 1.xx nél teli volt bug-al én a 2.04-est használtam, UART/SPI/USB kicsi FreeRTOS és kifejezetten jól használható, átgondolt volt a dolog. (a komplexebb libeket nem próbáltam, de ott hidd el más gyártónál is előfordul a hiba) Még mindig szoktam kicsit puskázni belőle saját könyvtárakhoz az ST lehet kevesebb bug-al van, de olvashatatlan szerintem. (vagy úgy is mondhatnám a Harmony nekem "clean"-ebb kódot generál) De amúgy MM-re MMC (Microchip Code Configurator) van az nem igazán csinál semmit csak ad egy kicsi segítséget register kezeléshez.
Sziasztok!
A 12F675 -öt lehet C-ben programozni? Vagy csak Assembly? Előre is köszi.
No, át tyúkbeleztem egy másik lábra és tökéletesen működik. WTF?
Lecserélem majd a PIC-et... Egyébként köszi a segítséget! Nem gondoltam hogy a PIC a rossz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |