Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy felsőmaró gépem, és annak a tokmánya mellett van két fehér LED, ami világít amikor forog a késtengely. Ezt úgy csinálja, hogy a főtengelyen van egy mágnes, és a képen látjátok, körülötte pedig egy nyák, amiben egy gondolom induktivitás, és két led foglal helyet. Namost ma martam vele, és a rezgéstől, az induktivitás megszakadthatott és foggalmam sincs milyen értékűre cseréljem ki. Szóval a kérdésem az, hogy valyon mekkora induktivitást tegyek be, hogy a két ledet meghajtsa, és ne termeljen túl sok áramot nekik. köszi Zoli
Hmmm... ez érdekes. Keress rá a marógép tipusára, ill. annak "shematic"-us rajzára. Talán abban leírják. Jobb ötletem nincs, max. a kísérletezgetés...
![]()
Autós belsőtér mozgásdetektor beszart. Gyanítom, hogy a képen középen lévő 2.00 feliratú elem a bűnös, mivel olyan égett színe van a két végén.
Mivel rutintalan vagyok még nem tudom eldönteni, hogy ez most ellenállás lenne? Amúgy ellenállást áramkörben lehet mérni, vagy ki kell forrasztani legalább az egyik végét? És kondenzátornál? Még annyit, hogy gyakran hallom, hogy "kiszáradt a kondi" szállóigét. Ennek van valami szemmel látható megjelenési formája? Bocs a láma kérdésekért ![]()
Hali
Én a kondi kiszáradást csak régi ruszki elektrolit kondiknál hallottam de szerintem szemmel látható jele nincs neki. Ellenállást tudsz mérni beültetve csak ne legyen feszültség alat az áramkör! Én is kérdezni akartam csak aztán rájöttem közbe. Találtam régi ruszki alkatrészeket amikről nem tudtam, hogy mik lehetnek. Először fotodiodára tippeltem de az tuti volt, hogy valami fényérzékeny cucc.... rámértem multiméterrel és kiderült, hogy fotoellenállás a páciens, sötétben 1,5Mohm, erős fényben 300ohm az ellenállása. A feliratnak nem tudom milyen jelentése lehet. Gonodoltam teszek fel képet hátha más is találkozik ilyennel....
Ha nem volt látható jele akkor honnan tudtad, hogy kiszáradt?
Amúgy meg nem lehet ellenállást mérni az alkatrészemen, mert 2Mohm-nál még szakadást jelez. Ha viszont ez ellenállás akkor jól értelmezem, hogy 2K -nak kéne lennie?
Én még nem találkoztam kiszáradt kondival csak hallottam róla, olyan régi ruszki elektrolittel már találkoztam ami nem száradt ki teljesen azaz nem tudom rá a megfelelőkifejezést de a gyári kapacitásának "csak fele volt meg", szerintem a mai elkók nem száradnak ki csak úgy, még ha sokáig nincsnek is használva, de ha nem jól tudom javítsatok ki.
Arról az alkatrészről amit ellenállásnak mondasz nem tudom mi lehet de az alatt lévő 475 feliratu alkatrész az tuti ellenállás..... szóval ahhoz mérve nem úgy néz ki mint egy ellenállás..... Várd meg amíg más is hozzászól mjad kiderül hogy miaz!
Szia!
Ha egy kondi már alaposabban ki van száradva, ha megrázod kotyog a tokban! üdv!
akkor meg van a válasz hogy miért mutat szakadást a műszer
Az király, akkor ez volt a hiba!
Már csak az a kérdés, hogy milyenre kell cserélni vajon.
Sziasztok
Ezt találtam egy panelen. Nem derült ki számomra, hogy milyen alkatrész
Ha így, ahogy látjuk, nem volt rajta cover és két lába van, akkor szerintem fototranzisztor vagy fotodióda.
Helló
Találtam egy IC-t amire csak ennyi van írva: A220DPP Valaki egy adatlapot tudna linkelni róla. Fogalmam sincs mi lehet ez. Már kerestem adatlapot, de nem jártam sikerrel. ha adatlap nem lenne, akkor legalább annyit szeretnék tudni róla, hogy mi is ez valójában. Előre is kösz. Ricsi ![]()
Szia!
Hogy néz ki az IC? Mi van még rajta?(Más szám betü, esetleg gyártó?) Google: datasheetcatalog.com: a220 találat: AA220 16p. soic, plastic package A tiédnek hány lába van?
Van néhány (remélhetőleg) Tranzisztorom bontott.
3 láb négyzet alakú, közepén egy lyukkal. A felirat: 225 D882-Y Kerestem az adatlapját, de nem találtam vagyis találtam, de nem tudom melyik lehet az van-e jelentősége a 225 meg az Y-nak stb... A másik ugyanez csak más felirattal: BD 434 9 440 Itt meg is találtam csak nem vagyok benne biztos, hogy van-e jelentősége a 9 440 számoknak. BD434 7,2V-os motor vezérléséhez akarom őket felhasználni.
Helló!
D822 szerintem: 2SD822 BD434 is valószinüleg a power transistor kategória! Motor vezérléshez nem nagyon értek! A többi számnak ill. betünek itt nincs jelentősságe! (legalább is a tipus meghatározásában)
Tényleg ez az
![]() Ezek szerint nem a középső láb a bázis.... hiába először látok ilyet. És ha jól értem az adatlapját el tud viselni 3A terhelést is.
Volt ilyen NDK-s IC.
A220D FM-ZF-Verstärker und Demodulator für Ton-ZF-Stufen TBA120S TBA120S TBA120S TBA120S Látod-látod! Menni fog az, csak kicsit oda kell figyelni és sokat gyakorolni!!! ![]() Nameg ha nem megy valami, meg kell kérdezni! ![]()
Ilyen lesz az, mert vannak mellette tekercsek is. Akkor ez megy félre, mert ezt úgyse tudom felhasználni.
Köszi. ![]()
A televiziók hangáramkörében alkalmazták jellemzöen,
az 5,5Mhz és 6,5Mhz- es hang kikeverésénél valamint FMdemudulátor is. Az A220D az elöerösités, és hangeröszabályzást is csinálta.
Mindent fellehet használni, Pl:épits FM vevőt.
boccs egy elég hülye kérdésem lenne...talán nem is ide, hanem a kezdő kérdésekbe kelett volna irni....
szóval, kb. mennyibe kerül egy cd4017-es IC??? ![]()
lomex: ~35Ft/db
ret:~52 - 62Ft/db hqvideo: ~52 - 82Ft/db szóval becsődölni nem fogsz az árától a helyedbe a lomexnél vennék egy marékkal ugy olcsóbb a csomagbontási költség is ![]()
Sziasztok!
Mi a szupresszor dióda? A H.E. lexikonában nincs benne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |