Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Azért abban nem kellene hinni, hogy korlátlan olcsó energia lenne ebből. A fúrunk egy jukat ami feljön elégetjük, jó ideig még meni fog. A napenergia ingyen van, de mégis úri huncutság lenne a napelemek tetőre telepítése egyenlőre ( még a földön is szerintem) , ha az áramszolgáltató úgyan úgy számolná el, mint az atomerőmű/szénerőmű által termelt áramot. Nagyjából mindenki kikapcsolná az otthoni napelemeit. Én még földi körülmények között, az űrihez képest kevés műszaki probléma esetén sem érzem hogy a divaton / támogatáson kívül rohannom kellene elektromos autót venni / napelemet telepíteni. Amúgy legjoban az tetszik, amikor napelem telepítő cég a napelem mellé infrafűtést ajánl, a gazdaságosság jegyében. Kicsit úgy érzem, a mai világban ugyan olyan csillogó szemmel nézünk az elektromos autóra, napelemre, mint régen a nyugatról származókra, azután a digitálisra. Elfelejtjük helyén kezelni a dolgokat.
Az általad aposztrofált telefon 1998 -ban jelent meg, és GSM900 -as telefon volt. Akkor már Magyarországon 8 éve volt mobiltelefon (a GSM900 is 1993 -ban indult), és ez a típus már a megjelenésekor sem tartozott a "bunkofonok" élvonalába. Ha jól emlékszem, akkor már volt a ha nem is ingyenes, de részletfizetési konstrukció, hűségidő vállalása ellenében, és hálózathoz kötötten.
Amiről én írtam, az 1990 -ben volt, az akkori átlagfizetés 20 - 30 eFt volt, ehhez képest volt az NMT450 telefon ára 130 eFt, belépéskor összesen mindenféle díjakkal kb. 300 eFt -ba került. A mai 2 - 300 eFt -os mobil árak gyakorlatilag nagyjából egy havi átlagfizetésbe (legalábbis a statisztikai hivatal szerint) kerülnek. Ilyen szempontból természetesen olcsóbbak, vásárlóerő paritáson számolva, de abszolút értékben szinte nem változott.
Nincs ám közöttünk eltérés! Csak annyit állítok, hogy ugyanazért a pénzért (fajlagosan) sokkal sokkal több tudást kapsz most mint anno. Még emlékszem 95-ből hogy szakmai gyakorlaton próbált eladni nekem (nekünk szüleimmel) az akkori főnököm egy pannonos telefont akkora kártyával, mint most egy bankkártya. Az árára már nem emlékszem, de maga a telefon is mellbe vágó árú volt, a kártya meg ugyanannyi hozzá. Használtan!
Nem érdekelt, nem volt "kedvem" hozzá
Egyébként nem.A vákumban csak egy atmoszféra túlnyomás keletkezik. Az még durranás nélkül kibírják. Persze nem kalkuláltak az úr szeméttel, ami már ki is lyukaszthatta és egy évtized alatt szétverheti az egészet.
De lehet hogy nem téli gumi van rajta, és akkor rideggé válik a hidegben.
Mekkora fordulatszámig pörgethető egy alma a saját tengelye körül, mielőtt szétesik? Válasz itt: Beyond the press.
Azért van benne egy kis csalás, mert a levegő sebessége miatt az alma azon oldalán kisebb a nyomás is.
Ez hülyeség! Nem a forgás miatt esett szét, hanem mert a sűrített levegő megbontotta a héját egy ponton, így a belsejébe tudott hatolni és szétfeszítette. Ennek semmi köze a forgáshoz...
5:28-nál tisztán látszik, hogy a levegővel ellentétes oldalon kezd szétszakadni az alma.
Takarékosság minden áron! (gyári töltőkábel)
Esetleg még egy befelé nyíló konyhaablak a hajószakács munkahelyére?
Mikor igen lassan ér oda hozzád egy megrendelt termék, gondolj bele, hogy min mehetett keresztül, mire egyáltalán odaért hozzád. A képen egy kínai posta válogatója látható.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2020
Mégis magyarországon ülnek legtöbb napot a csomagokon
Jól mondod, ülnek rajta. Kínában meg csinálják, mert a kommunizmust így lehet építeni...
A balmenetes "facsavar". Valaki nemrég említette, hogy nem találkozott még balmenetes facsavarral. Hát én nemrég igen. Bár nem direkt facsavar. Egy 17éves Seat Ibizában hátsó ajtózárat szereltünk. Egy kis műanyagot le kellett venni, amit ez a csavar fogott. Persze próbáltuk, nem enged, jobban megfogva a torx kulcsot pattan egyet és nem jön, csak elforog. Véletlenül jobbra meghajtva jön kifelé! Milyen megfontolásból tesznek bele ilyet? Miért kell oda balmenetes? Hogy eltörd, ha ki akarod szerelni?
A képen a normál facsavar csak minta...
Eléggé beteg ötletnek tűnik! A civilizációnk alapja az egységesítés, miáltal csereszabatos alkatrészek gyárthatók. Az ipari forradalom idején még kézzel gyártották maguknak a csavarokat a konstruktőrök, AS szabvány szerint (Ahogy Sikerül). Persze hogy minden termék műalkotásnak számított, hiszen nem volt két egyforma csavar sem! Most meg egyesek szembepisilik saját magukat azzal hogy ilyen extra csavarokat használnak.. Mozgó, forgó alkatrésznél még értem, hogy a használat során a tekerés ne csavarja ki, ezért ellenkező irányba menetelik. Na de ajtózárhoz??
Egy kis műanyagot fog, ami kívül van az üveg sarkában, a csavar belül a kárpit alatt. A zár cseréhez ezt is le kell venni.
Lehet volt egy gyár, tévedésből selejtet gyártott, ők meg olcsó pénzért felvásárolták a készletet.
Egyik ismerősöm annak idején KGST piacon látott olcsó 3-as menetfúrót, vett is egy csomót. Otthon derült ki, 3,3-as volt.....
Évforduló:
Bővebben: Link Egyébként van a cikkben némi pontatlanság. A 450 nem azért szűnt meg mert kevés volt az előfizető, még mindíg volt elég a gazdaságos üzemeltetéshez, hanem egyszerűen lejárt a koncesszió. Mikor lekapcsolták, még mindíg jobb területi lefedettsége volt, mint a másik két 900 -as szolgáltatónak. Az sem teljesen igaz, hogy nem lehetett internetezni a 450 -es hálózaton, Mert egy külön tartozékként megvásárolható telefon adapterrel lehetett használni a betárcsázós internet elérést. SMS képes telefonok is voltak, a NOKIA 450, 550, 650 kézitelefonok, amikkel már lehezett SMS -t küldeni, de csak a 900 -as hálózatokba. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2020
Budapesten megtalálták a világ legnagyobb gépelési hibáját:
Bővebben: Link Mindig is mondtam, vigyázni kell az idegen szak használatával.
Az első mobiltelefon internetes hozzáféréseket ügyfeleinknek ~23-24 éve Nokiával telepítettem. A telefon típusszámát soha nem néztem meg, de akkor még nagyon az elején voltunk. Az volt az üzletünkben az első mobil.
Nem szűnt meg. Most fejlesztünk rá... csak bizalmas csatornává vált.
Az NMT450 (analóg) megszűnt. Erre biztos nem fejlesztetek semmit. A mostani az LTE450, és digitális.
Építettem komplett irodát (telefon, fax, internet) konténerbe a semmi közepén. Olajfúró torony mellé, teljesen hivatalosan Motorola NMT 450 telefonnal. Ez amolyan VIP munka volt. Ott láttam olyan hegesztést, amilyet azelőtt soha. Szükség volt egy 8 m -es antenna árbócra a konténer mellé, de nem találtunk megfelelő csövet. Küldtek egy lakatost, aki úgy össze hegesztett két csövet, hogy csak az elszínezésből lehetett látni a hegesztés helyét. Azt nem mondta meg, hogy hogy csinálta, de amikor dicsértem a hegesztését, azt mondta, hogy itt nagyon kell tudni hegeszteni, mert ha 3000 m mélyen eltörik a fúrószár, és lent marad a drága fúrófej, igencsak idegesek lesznek a főnökök.
A Nokiának volt egy GSM dobozkája, ami nem telefon volt, hanem egy modem. Arra lehetett akasztani mindenfélét. Elég sokat telepítettek belőle vidéki környezetben, telefon pótlóként. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |