Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   374 / 625
(#) lelkes amatőr válasza pucuka hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Idézet:
„Nokiának volt egy GSM dobozkája”

Ment bele egy SIM-kártya volt vezetékes telefon ott ahova nem volt érdemes vezetéket kihúzni.
(#) Gafly válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

A Motorola a BRG Salgótarjáni gyáregységével együttműködve telepítgette a MATÁV -nak, de nem volt valami hosszúéletű projekt.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Attól még 450...
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Attól mg nem mindegy, hogy Pap, vagy Papné, bár mindkettő Pap.
Azt írtad sommásan: "Nem szűnt meg." Az eredeti megszűnt, (nem egészen) a helyén keletkezett egy másik hálózat, tehát folyamatosságról szó sincs, a működtető vállalat is más. (még csak nem is cégtábla átfestés)
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2020
(#) gyerek67 válasza FIGIRI hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Ez igaz.
Csak épp most pusztulnak bele, abba a környezetszennyezésbe, amit saját maguknak csinálnak, Pekingben lassan nem lehet levegőt venni....
Kína pl. ritkaföldfémekben nagyon jó.
Csak, - nem adja e a nyersanyagot.
Mondd meg hogy mit szeretnél, ők megcsinálják és eladják.
Ja, hogy pl. az elfáradt napelemekkel momentán nem tudunk mit kezdeni, merthogy annak a reciklálása kissé már büdös..
Zöld energia, mi?
(#) pucuka válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Pekingben míndíg is voltak olyan időszakok, amikor nem lehetett levegőt venni.. Ez a Gobi sivatag közelségéből adódott, csak ez súlyosbodott a hatalmas gépkocsi forgalom miatt.
(#) gyerek67 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Hááát...(Bár háttal nem kezdünk mondatot)
Ha csak az miatt van...
Akkor biztos oké..
(#) antikzsolt válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Tudtommal elég jó % lehet a napelemeket újrahasznosítani. Talán a ragasztó, tömitő és szigetelés a kábelen amit nem tudnak hasznosítani.
(#) gyerek67 válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Akkor nyilván semmii baj nem lesz azzal a több száz tonna ronggyá ment napelemmel, amiről olvastam...
(#) erbe válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

Megőrlik és homokot csinálnak belőle?
Még az alumíniumot viszonylag könnyen le lehet szedni róla. A többinek meg éppen az a dolga, hogy minél tovább kitartson egymáson.
(#) sany hozzászólása Okt 15, 2020 /

A Star Warsban látható fénykard "életre kelt".
(#) antikzsolt válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 15, 2020 /

A nagyok már meglátták benne az üzletet. Bővebben: Link
(#) Epu2 válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 16, 2020 /

Kína, felvásárol hulladékokat, elsősorban fémeket. Talán ezért is nem éltartó a kés, puhább minden apró fém kütyü és beépítve eladják. Nem hosszú életű és újból megveszik. A fém forog, a pénz megy hozzájuk. Például ezért is fog a fél világ gazdasága kifagyni.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 16, 2020 /

Városi fényszennyezés demonstrálása Szentendre külterületén. A kép 2016 decemberében készült.
(Ennél jobb fotót nem tudok, mivel gyenge a fényképezőgépem. Kép gamma szintje utólag kicsit megemelve.)
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2020

IMG_1211B.JPG

(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 16, 2020 /

Ez nem fényszennyezés, hanem közvilágítás. A hálószobában lévő 8 jelző LED, 3 glimm, az fényszennyezés. (Bár engem nem zavar.)
Azt tudtátok, hogy Svájcban éjjel 1-kor kikapcsolják a közvilágítást, mégis nyugodtan haza mehetsz, mert nincs esélyed, hogy megtámadnak?
(#) Inhouse válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 16, 2020 /

Csak elesel és összetöröd magad?
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 16, 2020 /

Hello.
Rendeltem Ebay-ről utángyártott csengőt Xiaomi M365 elektromos rollerra. 5$ volt darabja: Bővebben: Youtube videó.
A 3db közül egyik se tudott csengetni, mert az ütköző pöcök nem érte el a "harangot". Amikor kireszeltem egy részt, "csengett". Érdekes összehasonlítani a hangját az eredetivel.
(#) Epu2 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 16, 2020 /

Ha nincs zsebi lámpád. Kaptunk esernyőt aminek a nyelében volt egy LED. Tök sötétben fényszóró. Amúgy jön ki a lakásokból fény. Mert nem mindenki aggódik a fényszennyezés miatt.
(#) sonajkniz válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 16, 2020 / 1

Mintha az eredeti hangját bárki is meghallaná a forgalomban. Ez a fajta csengő csak arra jó, hogy a rendőr ne piszkáljon a hiánya miatt. Arra meg a gagyi is megfelel.
(#) Kovidivi válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 16, 2020 /

Az eredeti az nagyon jó, meghallják! Sőt, meg is ijednek az emberek.
(#) proba válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 16, 2020 /

A harang forgatása sem segített? Némelyeknél nem középpontos a rögzítés.
(#) sargarigo válasza proba hozzászólására (») Okt 16, 2020 /

Sőt, régen volt hogy a csavart kijjebb kellett csavarni, hogy a harangtest szabadon libegjen, mert akkor szólt csak, egyébként csak csattogott mert leszorította a csavar.
(#) Udvari Zsombor válasza Epu2 hozzászólására (») Okt 17, 2020 / 1

→ fenyszennyezes.hu
Idézet:
„Fényszennyezés: olyan mesterséges zavaró fény, ami a horizont fölé vagy nem kizárólag a megvilágítandó felületre és annak irányába, illetve nem a megfelelő időszakban világít, ezzel káprázást, az égbolt mesterséges fénylését vagy káros élettani és környezeti hatást okoz, beleértve az élővilágra gyakorolt negatív hatásokat is.”
Városban lehet, hogy közvilágítás, de a természetre és az égboltra gyakorolt negatív hatásai miatt már fényszennyezésnek minősül. Például, ha az ember a lehető legjobban akarja látni a csillagokat, akkor annál jobb, minél messzebb van bármi lakott területtől.
(#) Kovidivi válasza proba hozzászólására (») Okt 17, 2020 /

Próbáltam mindenhogy, lazán, szorosan, forgatva, más tárggyal ütve, mindig ugyanaz. Ha a harang anyaga (belső feszültsége, stb.) nem a megfelelő, sosem lesz szép hangja.
(#) Gafly hozzászólása Okt 18, 2020 / 1

Azt leszámitva, hogy kicsit bénán lett összeragasztva, nem semmi ajándékot kaptam fóromtársunktól.
Nekem is eltartott egy darabig, ameddig rájöttem, hogy pontosan mi a bánat ez.
(#) _BiG_ válasza Gafly hozzászólására (») Okt 18, 2020 / 1

Hangolható vákuumkondenzátor?
(#) Gafly válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 18, 2020 /

Azt hittem nehezebb kitalálni.
3...50pF/25kV volt ameddig el nem tört.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Okt 18, 2020 /

Most is az, csak a 25 kV már nem érvényes.
(#) _BiG_ válasza Gafly hozzászólására (») Okt 19, 2020 /

A kérdőjelet pici bizonytalanság miatt írtam, de aztán eszembe jutott, hogy láttam ilyet a börzén. Külső nyomással hangolták a harmonikás fegyverzetet, leleményes...
Következő: »»   374 / 625
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem