Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Idézet: „Nokiának volt egy GSM dobozkája” Ment bele egy SIM-kártya volt vezetékes telefon ott ahova nem volt érdemes vezetéket kihúzni.
A Motorola a BRG Salgótarjáni gyáregységével együttműködve telepítgette a MATÁV -nak, de nem volt valami hosszúéletű projekt.
Attól mg nem mindegy, hogy Pap, vagy Papné, bár mindkettő Pap.
Azt írtad sommásan: "Nem szűnt meg." Az eredeti megszűnt, (nem egészen) a helyén keletkezett egy másik hálózat, tehát folyamatosságról szó sincs, a működtető vállalat is más. (még csak nem is cégtábla átfestés) A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2020
Ez igaz.
Csak épp most pusztulnak bele, abba a környezetszennyezésbe, amit saját maguknak csinálnak, Pekingben lassan nem lehet levegőt venni.... Kína pl. ritkaföldfémekben nagyon jó. Csak, - nem adja e a nyersanyagot. Mondd meg hogy mit szeretnél, ők megcsinálják és eladják. Ja, hogy pl. az elfáradt napelemekkel momentán nem tudunk mit kezdeni, merthogy annak a reciklálása kissé már büdös.. Zöld energia, mi?
Pekingben míndíg is voltak olyan időszakok, amikor nem lehetett levegőt venni.. Ez a Gobi sivatag közelségéből adódott, csak ez súlyosbodott a hatalmas gépkocsi forgalom miatt.
Hááát...(Bár háttal nem kezdünk mondatot)
Ha csak az miatt van... Akkor biztos oké..
Tudtommal elég jó % lehet a napelemeket újrahasznosítani. Talán a ragasztó, tömitő és szigetelés a kábelen amit nem tudnak hasznosítani.
Akkor nyilván semmii baj nem lesz azzal a több száz tonna ronggyá ment napelemmel, amiről olvastam...
Megőrlik és homokot csinálnak belőle?
Még az alumíniumot viszonylag könnyen le lehet szedni róla. A többinek meg éppen az a dolga, hogy minél tovább kitartson egymáson.
A Star Warsban látható fénykard "életre kelt".
A nagyok már meglátták benne az üzletet. Bővebben: Link
Kína, felvásárol hulladékokat, elsősorban fémeket. Talán ezért is nem éltartó a kés, puhább minden apró fém kütyü és beépítve eladják. Nem hosszú életű és újból megveszik. A fém forog, a pénz megy hozzájuk. Például ezért is fog a fél világ gazdasága kifagyni.
Városi fényszennyezés demonstrálása Szentendre külterületén. A kép 2016 decemberében készült.
(Ennél jobb fotót nem tudok, mivel gyenge a fényképezőgépem. Kép gamma szintje utólag kicsit megemelve.) A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2020
Ez nem fényszennyezés, hanem közvilágítás. A hálószobában lévő 8 jelző LED, 3 glimm, az fényszennyezés. (Bár engem nem zavar.)
Azt tudtátok, hogy Svájcban éjjel 1-kor kikapcsolják a közvilágítást, mégis nyugodtan haza mehetsz, mert nincs esélyed, hogy megtámadnak? A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2020
Hello.
Rendeltem Ebay-ről utángyártott csengőt Xiaomi M365 elektromos rollerra. 5$ volt darabja: Bővebben: Youtube videó. A 3db közül egyik se tudott csengetni, mert az ütköző pöcök nem érte el a "harangot". Amikor kireszeltem egy részt, "csengett". Érdekes összehasonlítani a hangját az eredetivel.
Ha nincs zsebi lámpád. Kaptunk esernyőt aminek a nyelében volt egy LED. Tök sötétben fényszóró. Amúgy jön ki a lakásokból fény. Mert nem mindenki aggódik a fényszennyezés miatt.
Mintha az eredeti hangját bárki is meghallaná a forgalomban. Ez a fajta csengő csak arra jó, hogy a rendőr ne piszkáljon a hiánya miatt. Arra meg a gagyi is megfelel.
Az eredeti az nagyon jó, meghallják! Sőt, meg is ijednek az emberek.
A harang forgatása sem segített? Némelyeknél nem középpontos a rögzítés.
Sőt, régen volt hogy a csavart kijjebb kellett csavarni, hogy a harangtest szabadon libegjen, mert akkor szólt csak, egyébként csak csattogott mert leszorította a csavar.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2020
→ fenyszennyezes.hu
Idézet: Városban lehet, hogy közvilágítás, de a természetre és az égboltra gyakorolt negatív hatásai miatt már fényszennyezésnek minősül. Például, ha az ember a lehető legjobban akarja látni a csillagokat, akkor annál jobb, minél messzebb van bármi lakott területtől. „Fényszennyezés: olyan mesterséges zavaró fény, ami a horizont fölé vagy nem kizárólag a megvilágítandó felületre és annak irányába, illetve nem a megfelelő időszakban világít, ezzel káprázást, az égbolt mesterséges fénylését vagy káros élettani és környezeti hatást okoz, beleértve az élővilágra gyakorolt negatív hatásokat is.”
Próbáltam mindenhogy, lazán, szorosan, forgatva, más tárggyal ütve, mindig ugyanaz. Ha a harang anyaga (belső feszültsége, stb.) nem a megfelelő, sosem lesz szép hangja.
Azt leszámitva, hogy kicsit bénán lett összeragasztva, nem semmi ajándékot kaptam fóromtársunktól.
Nekem is eltartott egy darabig, ameddig rájöttem, hogy pontosan mi a bánat ez.
Azt hittem nehezebb kitalálni.
3...50pF/25kV volt ameddig el nem tört.
Most is az, csak a 25 kV már nem érvényes.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |