Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Akkor ezért lehet az amerikánert visszafelé is tekerni
Azt azért lehet visszafelé tekerni, hogy visszacsinálja a lukat ha rossz helyre sikerült.
Hogy ezt csak most tudtam meg!!!! Pedig hányszor jól jött volna!
Abban a gyárban, ahol a régi Lehel hűtőgépek kompresszorait gyártották 3 féle fúrót és menetfúrót használtak a célgépeken. 4 -es fúró -> 5 -ös menetfóró, 6.5 fúró - 8x1 -es menetfúró valamint 10 -es zsinórmenet fúrót a felfüggesztő rugókhoz. Ehhez már nem emlékszem milyen előfúrót használtak. Akkoriban a városban a csavarboltokban, ha 8 -as anyát vett valaki az eladó visszakérdezett, hogy normál vagy finommenettel kéri a kedves vevő. Ugyanis a csapágytárcsában 4 db. 8x1 -es menet volt a motor felfogatáshoz, amihez 80 mm hosszú csavarokat használtak. Ez természetesen szintén gyorsabban "fogyott", mint azt a termelés indokolta volna. De sok "felhasználó" már nem figyelt rá, hogy azt a normál (1.25 -ös) anyával nem lehet "összepárosítani". Megvette a boltban az anyát, majd másnap vitte vissza, hogy az nem jó. Harmadnap bevitt egy csavart, majd negyedjére elment a megfelelő anyáért, amit rendeltek neki ...
Láttam képet a másik oldalról, eredeti, az is.
Egy Miki egér van rajta...
Igaznak kell lennie, hiszen fent van az interneten.
Szerintem csak azért ilyen elnagyolt, mert az ufógyerek amikor unalmában rajzolgatott, éppen felugrott a macska az ölébe, és elcsúszott a keze a lézerágyún..
Tőlünk kicsit délre is vannak (voltak) ám NASca vonalak
Már el is felejtettem.
Viszont a Cilike az Cecília becézése.
Balf@sz ...
Ennyit arról, hogy a nyúl viszi a puskát. El se bírná, inkább megkérte a szarvast ...
Ezeknek a mai vadászoknak az kellene, hogy összekötözött vadak fához kötve várják őket az erdőben. És nagy táblával megjelölve, hogy ő a vad, ne egymást lőjék a vadászok.
Bővebben: Link
Nem tudom, hogy engem néznek hülyének, vagy tényleg az is vagyok, amiért nem ismerem a technika legújabb vívmányát? Hallott már erről valaki valamit? Lehet, hogy nem is ebbe a topic-ba kellett volna megidéznem?
Nem olvastad figyelmesen a megnevezést Ez hárítja a villámot, vagyis oda nem fog becsapni )
Az nekem is rejtély a rugón keresztül mi történik...
Pedig egyértelmű!
Idézet: „megvédi a villanypásztor-készüléket a túlfeszültségtől, amelyet a kerítésbe csapó villám okozhat A villámcsapás elleni védelemre a kerítésvezetéket az épületnél a villanypásztorra csatlakoztatás előtt fojtóval és szikraközzel rendelkező, túlfeszültség ellen védő berendezésen kell átvezetni, amely éghetetlen anyagon van az épület külső falára felszerelve. Ez vonatkozik a kombinált készülékekre is, ha hálózati adapterről működnek.” Idézet: „ Villámhárító, mely megvédi a villanypásztor készülékét villámlás esetén a túlfeszültségtől. Ajánlott, mert a villámcsapásból származó meghibásodás nem számít garanciális problémának! ” A két tüske a lényeg, és mögöttük a rugó! Ami valójában egy tekercs, ami rá van hangolva a villám harmónikusaira. Jön a villám, beleakad a tüskébe, és a tekercs addig-addig szédítgeti, míg azt sem tudja merre van a merre, elindul visszafelé az áram. Ezért is nincs semmi a tekercs másik felén, nehogy arra induljon kifelé.
Így valahogy... (Bár így már nem vicces) :
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2020
Ennél olcsóbb és legalább olyan hatékony egy tiltó tábla: "Villámnak idecsapni tilos".
Egy villám ezt a keresztmetszetet egy pillanat alatt szétolvasztja, és már ott sincs.
Mivel a villanypásztort az agráriumban használják, a parasztvakítás tényleg ideillő meghatározás.
Éppen kérdezni akartam én is, hogy ér is valamit ez az instrument? Meglehetősen parasztvakításnak tűnik!
Te gondolatolvasó vagy, éppen ezt írtam
Egyszer egy agráriumban dolgozó ismerősömmel vitáztam, hogy a kopasz barack utánérő, vagy sem. Ott én voltam a laikus, pusztán tapasztalat.
Egyszer vettem egy hálós műanyag tálcán néhány kopasz barackot, de olyan kemény volt, hogy ehetetlennek bizonyult. Sebaj, majd berakom a szekrénybe, oszt megérik. Hát, nem érett meg, egyik oldala kemény maradt, a másik, meg elfolyósodott. Most akkor Ő vakított engem, nem?
Mindennek az értelmét keresem, mi van ha csóró villám nem a vezetékbe csap, hanem csak a szomszédba... Így már csak a villám másodlagos hatása ellen kell védekezni. A két pálca szikraköznek jó lehet, a rugót meg találja ki nálam okosabb....
Második elmélet, akár a villanypásztort is védheti. Viszonylag ellenőrzött körülmények között távozhat az energia a transzformátorból ( bár jobbakban benne kéne lenni) esetleges túlméretezés, vezeték szakadás esetén. A villám meg nem is kell hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |