Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Köszönöm, kb ilyen választ vártam, kipróbálni tökéletes. Hogyan tudom meg a szilikon nem ecetsavas? A mai eladók hozzáértésére nem számíthatok. Esetleg kétkomponensű ragasztó nem jó, mert az pont van itthon, és ha "légszigeteléssel" működik, akkor kiöntöm, és holnapra használható.
Kipróbálhatod az epoxit, de ha átüt, akkor ne engem szidjál. Végül is használhatsz ecetsavas pasztát is, de annál meg kell várni a teljes kikeményedést.
Köszi, nem eröltetem az epoxit, de ahogy elkezdtem eltávolítani az eredetit, bizony ez is valami műgyantának tünik, ráadásul tutira rámegy a délutánom az óvatos eltávolítására. Teszek fel képeket a magnetron(ok)ról, főleg a "rózsaszín" elszineződése érdekelne, mint korábban írtam. Vagy vesződjek azzal is, mert csak kipróbálva tudom meg, hogy menthető-e? Elég rossz lett a kép, de azért érthető volt a kérdésem?
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Idézet: „mert csak kipróbálva tudom meg, hogy menthető-e?” Te, vagy a magnetron?
Szia! Nem igazán értem, hogy mit akarsz a tudtomra adni, de nem megenni akarom, és nem én vagyok a magnetron. Nehéz eltávolítani az eredeti "szigetelést" és nem tudom, hogy érdemes-e? A kép alapján úgy gondoltam, hogy egy nálam ezen a téren egy tapasztaltabb megmondja, azért kérdeztem, hogy mindenképpen el kell távolítanom, és aztán "légszigeteléssel" visszaszerelve kipróbálni, hogy működik, vagy sem. Bocs ha nem voltam érthető.
Az antennával ne foglalkozz, az jó úgy és neked azt a fehér csatlakozót kell kitakarítanod.
Bővebben: Link A rózsaszínű anyag a berilium-oxid kerámia és eléggé mérgező anyag. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Köszönöm, erre voltam kíváncsi, csak az a helyzet, hogy még a másikból sem sikerült eltávolítanom csak kb a felét, de türelmesen kaparászom kifelé. Vicces, pont erről a márkáról van szó csak 2M210-M8, csak nem felismerted?
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Üdv!
Hoztak hozzám egy Gorenje BM 6120AX tipusú beépíthető mikrosütőt. Bővebben: Link A tulaj szerint ki írt valami hiba kódot,talán 3-ast. Erre elkezdték nyomkodni a gombokat és odáig jutottak,hogy most már semmire nem reagál, csak a kettős pont világít rajta. Találkozott már valaki ezzel a tipussal javításilag? Mit kellene megnéznem legelőbb? A guglin semmi értelmeset nem találtam róla.
Szia! Első körben mindig a vezérlő tápegységét ellenőrizd. Esélyes, hogy ott van a baj.
Köszönöm kadarist, "légszigeteléssel" a no name magnetron (electolux) életre kellt! Most a másikat kaparászom, funai gép és panasonic magnetron.
Van egy Orion OM020D mikro és a hálózati biztos 1perc után kiüti. Semmi elváltozást nem látni rajta. Nem tudom a dizti értéket sem mert nincs feltüntetve rajta! A trafonak a 220V része 2,5om
Szia!
A primer 2.5 ohm ellenállásával nem lenne semmi gond, az kb. jó. Ha lenne kapcsolási rajz, akkor lehetne többet mondani - de ha le tudod választani teljesen a nagyfesz részt, megláthatnád, a trafó menetzárlatos-e vagy sem.
Ebből meg nem állapítom, hol tudod esetleg leválasztani a magnetron és a nagyfesz alkatrészeket a trafóról...ezért kell rajz hozzá.
Elvileg ha lehúzod a kV-os tekercsről a csatlakozót és a magnetron fűtést, már szabad a pálya...
Bocs nem néztem meg a burkolatot csak félre tettem és rajta van a rajz!
Ami számba jöhet:
- Monitor switch, az ajtóban van, átvezet, törött belül. - Bemeneti zavarszűrő kondenzátorok átvezetnek. - Magnetron szűrőkondik átvezetnek. - Alulbiztosítva, a fokozatkapcsoló mikro+grill állásban már nagyobb az áramfelvétel. (Ha a típus engedi a két üzemmód egyidejű használatát) Biztosíték érték lomha 10A ( a típus grilles, lehet, hogy több is), de a tablet 038.jpg fotón lévő nyákon fel lehet tüntetve, a kép minősége az elolvasást nem teszi lehetővé.
A rajzod szerint a jobb oldalon látod a nagyfesz részt. A "becsomagolt" nagyfesz tekercsen van egy csúszósaru, arról érzéssel lehúzod a kábelt és félrehajlítod.
Ugyancsak lehúzod a magnetronról a 2 db piros, merev kábelt, az a fűtés. Ha bekapcsolod a mikrót és 1 perc után mégis kiüti a biztit, akkor jön a power relay hatástalanítása, hogy a trafó is ki legyen zárva és tovább lehessen keresni a hibát. Az az "1 perc" nem egy direkt zárlatot jelent, amit könnyebb lenne megtalálni.
Szasztok!
8A-es biztit cseréltem. Kapcsolókat átnéztem. Nagyfesz trafót csupaszon rádugom kiolvad. 22 Ohm-os ellenállás szakadt. Kicserélem jó lessz? Ilyen mikrót még nem javítottam.
Háló!
Ellenállás=lágyindító. Pár oldallal ezelőtt, 2x47ohm/5W párhuzamosan. Az kb. 23 ohm/10W. A képen kb. 3 W-os, valami nagyobb, vagy több kellene. Bizti: 8A lomha.
Hali! Az nem biztos hogy beválik,a gyártó azért ennyire nem méretez alá! Szerintem zárlatos a trafó.
Én is lágyindítóra tippeltem.
De normális hogy nélküle a bekapcsolás pillanatában kiolvad a bizti? Természetesen 8A-es lomha.
Minimum 6 éve nem használták.
A konyhában porosodott. Szaga nincsen. Primer 1 ohm (?) Elég vastag huzallal van tekerve. Szekunder 76 ohm.
Az jó érték,akkor tényleg a lágyindító környékén néznék körül(átforrasztás,kondi,ellenállók)!
Átmértem mindent.
Keresek a bontottakban ellenállást. Ha lesz időm, visszarajzolom.
Az ellenálláscsere nem oldotta meg a problémát.
Kiszereltem a nagyfesztrafót. Üresen majdnem 4 A-t fogyaszt! Ezt cserélni kell. Jó trafónak mennyi az üresjárati áramfelvétele?
Akkor jól tippeltem,üresben ez rengeteg. Azt nem tudom,még sosem mértem az üresjáratot,előbb mindig levágtam a nagyfeszt róla nehogy gondot okozzon a hegesztő trafók építésénél,de túl vannak ezek gerjesztve rendesen! Ez akkor is sok!
Kicseréltem a trafót.
Most meg zárlatos lett a kondi lábai között a dióda. |
Bejelentkezés
Hirdetés |