Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv.
Korábban írtam ide hogy valamiért mindig leáll a számítógép. Úgy tűnik hogy a szemben lévő házsoron ha elindítanak egy gépet hajlamos leállni a számítógép. Értem ez alatt egy 2000w sterimót. Ma ma mosták a traktorokat és elég sűrűn indult és megállt a sterimó. Természetesen egész délelőt újraindításokból állt ki a napom. De egy 5kw daráló is van. Azt sajnos még nem sikerült rajtakapnom. Na mármost hogy létezik az hogy ennyire bezavarjon a számítógépnek a sterimó? Ennyire túl van terhelve a hálózat? Milyen alapon jelentsem be a problémát a szolgáltatóm felé?
Ha netán a TV -dben, vagy rádióhallgatás közben is tapasztalnál zavart, bejelenthednéd az NMHH -nak, mint ipari zavart.
Komolyabbakban van egy dízelolaj kazán, ez készíti a gőzt, ennek van egy combos nagyfeszültségű begyújtó transzformátora. Egy kis földhurok, vagy földeletlenség, és okoz komoly zavarokat.
Levágott hajat kell szétszórni.
Vadriasztás. A robbogatás még mindig megy. Gázágyú formájában, de a lakosság nem örül neki, valamint akinek kis területe van meg se térűl. Madarak ellen van olyan riasztó ami ragadozó madár hangját utánozza, állítólag hatásos.
Valamilyen formában azért meg fogok próbálkozni rádiót beüzemelni, csak még nem tudom, hogy hogyan, miképp.
Nemcsak szétszórni, csomókat felkötözni a növényekre.
Én viszont értem a te kérdésedet, tehát nem kell bele dióda
Köszönöm mégegyszer!
Nemigazán van egyik sem. Tv már legalább 10+ éve nincs.
EZ hordozható tehát biztosan nincs benne.
Jó ötlet.
A gond az, hogy nincs áram a mezőn
Ha azt várod hogy segítsünk, akkor add meg a kért információkat légyszíves, ne zsomborozzunk itt feleslegesen!
Pl nem tudjuk még mindig, hogy mennyire esik le a hálózati feszültség. (Sem mért értéket nem kaptunk, sem az izzólámpás teszt eredményét ... igaz azt sem tudjuk van-e műszered... ) A számítógép újra indulását pl okozhatják a tápjában lévő, kiszáradófélben lévő kondenzátorok is... A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2020
Igen nincs műszerem. De annak elég kicsi az esélye hogy több eszköz szinte egyszerre hibásodjon meg. Értem itt a pc, hűtőmotor, kompresszor. Egész hétvégén figyeltem a villanykörtét. Nem történt változás. Tegnapi napon meg nem volt bedugva és ki is ment a fejemből hogy figyeljem.
De ha ennyire kell és megint elkezdenek dolgozni bedugom azt a fránya égőt. De hogy nem az én hálózatomban van a baj tuti. A 2000w rezsót bedugtam a számítógép mellé. Meg se érezte. Hétvégén meg késő éjszaka miért nem áll le a gép? Hajnali 2-3 ig megy a pc és egyszer sem tapasztaltam ilyen hibát.
Sziasztok! Nagyon amatőr kérdés...
Valahol elvesztek a MONO 3.5/6,3 Jack átalakítóim (6,3 az apa) Szerintem igen, de inkább megkérdezem. Mono mikrofon SZTEREO átalakítóba, az tovább MONO aljba ugye bemehet? Köszi
Sziasztok,
A már megépített áramkörömet szeretném vezérelni távirányítóval. Kérdés, erre milyen távirányító lenne alkalmas? Az áramköröm soros porton tud fogadni adatokat. Hc12modulon keresztül 433Mhz. Valami hasonló kellene : Távirányító Lenne valakinek ötlete? A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2020
Sziasztok!
Kertbe szeretnék körbevinni áramot a kerítés mentén, kb. 10 méterenként egy-egy lámpa lenne a fogyasztó, kb. 5-10 W teljesítménnyel lámpánként. 230 V esetén mondjuk 1,5 MT kábelt véve mi az a kábelhossz, ami nem okozhat problémát? Előre is köszi a választ.
A tápfesz mindenképpen. A többit meg kb. akkor látod, ha egymás mellé teszed a 2 datasheet-et, és a számodra érdekes paramétereket összenézed.
Emlékeim szerint az 1-1,5 mm2 keresztmetszetű rézvezetékek ellenállása 100 méteren 1-2 Ohm között van valahol, de ha a pontos érték érdekel, akkor a google első találata szerintem segít.
Ha ez megvan, akkor a P=U*I és U=I*R képletekkel kiszámolható, persze az általad használt fogyasztók paramétereinek ismeretében - amit ugye mi nem tudunk.
Gondolom LED fényforrásról van szó. Azok általában elmennek 100 V-ról is, 200 - 300 m kábel nem okozhat problémát.
Mekkora távról és azon hány lámpáról van szó?
Igen, led izzókat használnék 4-5 darabot.
Lemértem, 36 m a kert hossza, de odáig el is kell jutni, így kb. 50 m kábelhosszról van szó kb. 10 W terheléssel 50, 40, 30, 20 és 10 méteren. El sem vágnám a vezetéket, csak leágaznék róluk, bár szerintem ilyen kevés terhelésnél még egy wago sem okozna számottevő teljesítmény- v . feszültségesést. - ha jól gondolom. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2020
A HC4060 LS TTL kompatibilis, és némileg gyorsabb mint a CD4060. Funkcionálisan ugyanazok.
Szia!
A HC sorozat a CD egy továbbfejlesztett, nagysebességű változata (High-speed CMOS). Nem tudom, mire szeretnéd használni, de gyanítom, otthoni barkácsoláshoz fölösleges a HC.
3 x 1.5 mm2-es kábelnek gyerekjáték. A kábelt húzd bele valamilyen védőcsőbe és a kötések legalább fél méterrel a talajszint felett legyenek. Mehet a Wago.
A CD4060 tápfeszültsége: 3V - 15V. 74HC4060 táp: 2V - 6V. 74HCT4060 táp 4.5V - 5.5V, azaz 5V kell neki, LS TTL kompatibilis. A HC jelűek sokkal gyorsabbak mint a CD vagy HEF jelűek, ennyi a lényeges különbség. Ahova lassú a CD, oda kellhet a HC, csak a tápfeszültségben a HC, HCT jóval korlátozottabb.
A CD4060 oszcillátort, és bináris osztót tartalmaz. Általában a saját oszcillátorával előállított jelet osztják vele, ahova ilyen kell. katalógusadat, hogy melyik osztófokozatok vannak kivezetve, nem mind.
Hali!
Itt van egy kis összefoglaló, tápfesz, sebesség, fogyasztás a családokról https://de.wikipedia.org/wiki/Logikfamilie |
Bejelentkezés
Hirdetés |